Ήττα για τη δημοτική αρχή, με… «έγκλημα» και τιμωρία που έρχεται!

Στις χθεσινές δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τα πάντα κινήθηκαν γύρω από την νέα εκλογή μελών στην οικονομική επιτροπή του δήμου, μετά από την παραίτηση των μελών της αντιπολίτευσης. Με τη συζήτηση του θέματος αυτού, την οποία θα παρουσιάσουμε σε επόμενη δημοσίευσή μας, εκτέθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος-πρόεδρός της, ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει διαζύγιο με την κανονικότητα στην λειτουργία της, διαπίστωση που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ελέγχου, του τόνισαν κατ’ επανάληψη! Αυτή η μη κανονικότητα, η οποία προκαλείται από τον τρόπο που θέλει ο κύριος δήμαρχος-πρόεδρός της να λειτουργήσει την επιτροπή, είναι και η αιτία της υπολειτουργίας της και των συνεχών, τον τελευταίο καιρό, αλλαγών της.

Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν, να έχει πάλι απέναντί του στην οικονομική επιτροπή, τα τρία μέλη από την αντιπολίτευση που είχε απομακρύνει πριν λίγους μήνες, γιατί προσπαθούσαν να ελέγξουν τις πράξεις της επιτροπής και όχι, όπως τον βολεύει να λέει, ότι είχαν μακρά απουσία από τις συνεδριάσεις της. Αν ίσχυε αυτό, τότε, βασιζόμενος στις διατάξεις του νόμου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μετρώντας τις απουσίες στις συνεδριάσεις, θα έπρεπε να τον εφαρμόσει και σε πολλούς άλλους εκλεγμένους, ξεκινώντας πρώτα-πρώτα από τους απουσιάζοντες των δημοτικών συμβουλίων. Έλεγχος πάλι για την οικονομική επιτροπή, από τους Γιώργο Γιασημάκη, Νώντα Δημητρίου και Άγγελο Χατζηιωάννου.

Από όλες τις χθεσινές προσπάθειες του δημάρχου, να αντιστρέψει μια ζοφερή εικόνα για τις επιλογές του στη διοίκηση του τόπου, οφείλουμε να σταθούμε σε μια αναφορά του για το ψέμα! Σε αυτήν ο κ. Ρούσσης είπε: «Όταν λες κάτι και ξέρεις εκ των πραγμάτων ότι είναι ψέμα, αυτό είναι εγκληματικό! Αυτό πρέπει να τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα»!!! Και το λέει ίδιος άνθρωπος, που δίπλα του «θρέφει» τον -κατ’ αυτόν- «εγκληματία», ο οποίος έχει στηρίξει ΟΛΗ την «εγκληματική» ενημέρωση των δημοτών του Ωρωπού… μόνο στο ΨΕΜΑ και την λάσπη! Και δυστυχώς, με «χειροκροτητές» το δήμαρχο και την «αυλή» του, που δεν ενοχλούνται, ίσως γιατί εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος! Και αναρωτιόμαστε: Πόσο αξία έχει η ΑΛΗΘΕΙΑ για μια διοίκηση που κρατά στα χέρια της την τύχη ενός ολόκληρου δήμου;;; Έχει καμία αξία;;;

Επίσης, θα πρέπει να σταθούμε και στην άνευ πρόκλησης αναφορά του δημάρχου, για το αν ο ίδιος μπορεί ή όχι να ταξιδέψει εκτός Ελλάδος!!! Ζήτησε μάλιστα, όσοι έχουν αμφιβολία για αν έχει στέρηση εξόδου από την χώρα… να του βγάλουν ένα εισιτήριο με προτίμηση το… Παρίσι! Η αναφορά του αυτή είχε φυσικό αποτέλεσμα, να ερωτηθεί κατ’ επανάληψη από τον Γιώργο Γιασημάκη κυρίως, αν υπάρχει άλλος από τη δημοτική του ομάδα που έχει στέρηση εξόδου από την χώρα! Ο δήμαρχος δεν απάντησε… αλλά… «έσπειρε τον σπόρο»! Πράγματι υπάρχει και… όχι εξ υπαιτιότητάς του!

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.