Ξεχάστηκαν τα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών Δ.Ε. Καλάμου από την Δημοτική αρχή.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΔΕΔΕ, Δημοτικού Συμβούλου Ωρωπού

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, δηλαδή πριν δύο μήνες, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας» Γιώργος Γιασημάκης ζήτησε τα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, να ισχύσουν και για τους επαγγελματίες Αγίων Αποστόλων και Καλάμου, οι οποίοι είχαν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Τότε ο κύριος Δήμαρχος, Θωμάς Ρούσσης, δέχθηκε την πρόταση του Γιώργου Γιασημάκη και υποσχέθηκε στο αμέσως επόμενο Δημοτικού Συμβούλιο θα έφερνε το θέμα προς έγκριση.

Από τότε μέχρι και σήμερα… ΟΥΔΕΝ! Πέρασε και αυτό όπως και τόσα άλλα που έχει προτείνει η Αντιπολίτευση και ξεχάστηκε μαζί τους! Ειπώθηκε το «ναι» από τον Δήμαρχο, γιατί δεν μπορούσε δημόσια να αρνηθεί την βοήθεια προς τους πληγέντες επαγγελματίες, την οποία βέβαια δεν πίστευε.

Οι μήνες πέρασαν, έγιναν συμβούλια, αλλά, μέτρα ανακούφισης για τους επαγγελματίες δεν υπάρχουν. Και φυσικά όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν, αφού, αυτή η Δημοτική Αρχή, έχει χάσει προ πολλού την φερεγγυότητά της! Και αν δεν ήθελε να κόψει εντελώς το ελάχιστο που την κρατά σε επαφή με την κοινωνία του Δήμου μας, δεν θα έκανε και την τρίχα τριχιά με εργάκια ρουτίνας για οποιονδήποτε άλλο δήμο που σέβεται τους δημότες του.

Γιατί, το να κλείνεις κάποιες λακκούβες, το να ρίχνεις κάποιο χώμα σε δρόμους-λίμνες, το να βάζεις κάποιες λάμπες ή στήλες φωτισμού σε κάποια σημεία, το να παρουσιάζεις κρατικές χρηματοδοτήσεις μερικών χιλιάδων ευρώ για χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων που παίρνουν γειτονικοί μας δήμοι για την ανάπτυξή τους, δείχνεις ξεκάθαρα ότι το μόνο θέμα που σε απασχολεί εδώ και πέντε χρόνια είναι, πως θα παραπλανήσεις τους δημότες του Ωρωπού με πασαλείμματα, για να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, έστω και με μηδενικό πραγματικό έργο!

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει δημοτικό έργο, τα γυρολόγια στα κυβερνητικά γραφεία για ελεημοσύνη έργων, την στιγμή που αποδείχθηκε στην πορεία ότι, στη Δημοτική Αρχή αυτή, δεν υπάρχει όραμα και σχέδιο ανάπτυξης του τόπου μας! Αντιθέτως, υπάρχει μια προκλητική εγκατάλειψη, που εντείνει την φτωχοποίηση στα πάντα γύρω μας. Και το κυριότερο, στους επαγγελματίες που παλεύουν καθημερινά και άνισα, για την επιβίωσή τους, χωρίς κανένα χέρι βοήθειας από τους υπεύθυνους για την τύχη του δήμου που δραστηριοποιούνται.

Το ότι ξεχάστηκαν λοιπόν οι πληγέντες επαγγελματίες των Αγίων Αποστόλων και του Καλάμου, δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Ήταν αναμενόμενο! Η κοινωνική μέριμνα στο Δήμο μας, αναλώνεται σε παραπλανητικές αναφορές εντυπωσιασμού και σε ανούσια πανηγύρια! Ποτέ αυτή η Δημοτική Αρχή δεν είδε την ανάγκη για ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας του τόπου μας, ώστε να πάρει και κατάλληλα μέτρα, όπως αυτά τα λιγοστά για την ανακούφιση των πληγέντων επαγγελματιών των Αγίων Αποστόλων και του Καλάμου.

ΠΕΤΡΟΣ Δ. ΔΕΔΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.