Ο έλεγχος δεν φοβάται, όσο και αν προσπαθούν να τον φοβίσουν!

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, Δημοτικού Συμβούλου Ωρωπού

Οι δημότες του Ωρωπού το 2014 εξέλεξαν δημοτική αρχή και κάποιους ανθρώπους απέναντί της να την ελέγχουν. Αν δεν κάνω λάθος, δημοκρατία έχουμε, δημοκρατικά επιλέξαμε και δημοκρατικά θέλουμε να ζούμε εδώ στον Ωρωπό!

Μήπως όμως κάποιοι δεν μας το επιτρέπουν; Ακριβώς! Αυτό συμβαίνει και είναι, δυστυχώς, το μόνο ορατό έργο της δημοκρατικά εκλεγμένης σημερινής δημοτικής αρχής!

Το να θέλεις την νομιμότητα «είναι φρένο της περιοχής» σύμφωνα με τη δημοτική αρχή! Το να ζητάς διαφάνεια στις δημοτικές πράξεις «είναι υποβάθμιση της ίδιας και των πολιτών», επίσης για τη δημοτική αρχή! Το να θέλεις δηλαδή να εφαρμόσεις την εντολή που πήρες από τους συνδημότες σου είναι κατηγορία επί ποινή… κοινωνικού θανάτου!

Αυτό είναι το «πιστεύω» της σημερινής δημοτικής αρχής, το οποίο εφαρμόζεται από τους «Παρατηρητές» εντολοδόχους! Γι’ αυτούς και σύμφωνα με τις «επικοινωνιακές» εντολές που έχουν πάρει, κανένας σκεπτόμενος δημότης δεν έχει δικαίωμα να κρίνει και να αξιολογήσει το δημοτικό έργο!

Απλά αποδέχεται την αυτονόητη παρέμβαση στην καθημερινότητα, την οποία είναι “υποχρεωμένος” να την χειροκροτεί ως… σπουδαίο έργο ανάπτυξης, αποδέχεται κάθε ενέργειά της που απαξιώνει την περιοχή, κάνει “τουμπεκί ψιλοκομμένο” στις αστοχίες της που πτωχεύουν τις υπηρεσίες και τα οικονομικά του δήμου, δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν μιλά για τα θαμμένα πορίσματα των κρατικών ελέγχων και οφείλει να προσεύχεται για να συνεχίσει το άνευ ελέγχου καταστροφικό της έργο!

Με την λογική αυτή, μπορεί και ο δήμαρχος να λέει ότι “το να μην απαντάς σε άθλιες και εχθρικές συμπεριφορές δεν είναι αδυναμία, είναι δύναμη”!!!

“Άθλια” και “εχθρική” δηλαδή συμπεριφορά κατ’ αυτόν και τους ακόλουθούς του είναι… ο πολιτικός λόγος, “αδυναμία” είναι… να ελέγχεις και “δύναμη” είναι… να μην έχεις να απαντήσεις όταν ελέγχεσαι!

Αυτό μάλιστα! Είναι πράγματι ΕΡΓΟ μιας δημοτικής αρχής που θα απέλθει όμως πολύ σύντομα και όπως φαίνονται τα πράγματα… με πολύ μεγάλο κρότο! Γιατί απλούστατα, ο έλεγχος δεν φοβάται, όσο και αν προσπαθούν να τον φοβίσουν!

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.