Τα κροκοδείλια δάκρυα για την ασφάλεια, έγιναν ποτάμι… σε προεκλογική όμως περίοδο!

Όταν στις 12 Ιουνίου 2017 γράφαμε ότι “το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού φεύγει για… Κάλαμο”, δεν είχαμε… προεκλογική περίοδο!!! Τα Αστυνομικά Τμήματα από Κάλαμο και Καπανδρίτι έφυγαν, η Ασφάλεια απομονώθηκε, η εγκληματικότητα -όπως ήταν φυσικό- αυξήθηκε και χθες, τα κροκοδείλια δάκρυα έγιναν ποτάμι… έξω από το αποδυναμωμένο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού! Ένα και πλέον χρόνο από τότε που έγινε το κακό της απογύμνωσης αυτής!

Τότε τι έκανε η σημερινή δημοτική αρχή; Ας βγει με χαρτιά να πει στους συνδημότες της. Τι έκαναν όλοι όσοι “έκλαιγαν” χθες μαζί της; Τι περιμένουν να γίνει; Μπορούν με… προεκλογικές κορώνες να σώσουν τον τόπο από την αυξανόμενη εγκληματικότητα; ΟΧΙ βέβαια! Τον ΠΟΝΟ των ανθρώπων-θυμάτων της λεγόμενης αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, τον έκαναν σενάριο στο θέατρο του παραλόγου… ένεκα προεκλογικής περιόδου!

Στις 12 Ιουνίου 2017 γράφαμε (http://www.maximipoli.gr/?p=23019):

«Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού φεύγει από τη φυσική έδρα του δήμου, εκεί που μοιραία συναντάται η περισσότερη εγκληματικότητα και λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού τον μισό τουλάχιστον χρόνο και πηγαίνει στο κτίριο του καταργηθέντος Αστυνομικού Τμήματος Καλάμου. Η μετακίνηση αυτή είναι σε συνέχεια της πολυσυζητημένης αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών όλης της χώρας.

Και βέβαια ο Κάλαμος έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα στην αίσθηση της ασφάλειάς του, όπως και το Καπανδρίτι, αλλά, η μεταστέγαση εκεί του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού δεν είναι η πρέπουσα λύση. Το να μην είναι η Ασφάλεια στο κέντρο του δήμου και να ελέγχει όσο μπορεί πιο άμεσα την παραβατικότητα, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία λογική αναδιάρθρωσης. Και το Αστυνομικό Τμήμα στον Κάλαμο έπρεπε να παραμείνει και να μην υπάρξει καν σκέψη φυσικά για απομάκρυνση του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού από το κέντρο του δήμου και το λιμάνι. Φτάνει πια όλος ο Ωρωπός να απογυμνώνεται κάθε λίγο από αναγκαιότατες κρατικές υπηρεσίες για τους πολίτες του.

Αν οι πληροφορίες αυτές που έχουμε είναι σωστές, τότε είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής αλλά και άλλων τοπικών παραγόντων, ώστε να ακυρώσουν μια τέτοια απόφαση».

Ενεργοποιήθηκαν λοιπόν ΧΘΕΣ… στο ποιος θα έχει καλύτερο… φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συγκέντρωση αυτή!!!

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.