Μια ερώτηση που θα μπορούσε ο κάθε δημότης να την κάνει στον ίδιο το δήμαρχο!

Όταν ξεκινάτε, κύριοι «λασποεπικοινωνιολόγοι» να γράψετε για να κριτικάρετε μια συνέντευξη του κύριου πολιτικού αντίπαλου του εντολέα σας, δεν πρέπει να μιλάτε για «ειλικρίνεια» και για «αλάνθαστο κριτήριο». Και από τις δύο αξίες αυτές, χωρίς να θέλουμε να πούμε ότι σας λείπουν, έχετε πάρει κατ’ ανάγκη διαζύγιο! Η μόνη σας αλήθεια λοιπόν, είναι, η τιτάνια προσπάθειά σας να υποστηρίξετε την όποια «αμοιβή» σας, προσπαθώντας να αντιστρέψετε την αλήθεια! Μια αλήθεια που θέλει τον Γιώργο Γιασημάκη να είναι ο επικεφαλής της διάδοχης Αρχής στο δήμο Ωρωπού. Και αυτό είναι για εσάς… πολιτικός εφιάλτης! Γι’ αυτό και δεν «βλέπετε» τον Γιώργο Γιασημάκη, παρά «βλέπετε» ως αντιπάλους σας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, όλους όσους μπήκαν στο παιχνίδι της διεκδίκησης, ξεκινώντας από τον πολιτικό λόγο του κυρίου Γιασημάκη, ο οποίος, είτε σας αρέσει είτε όχι, ανέδειξε την καταστροφική πορεία σας στην ανάπτυξη του τόπου.

Την «προκατάληψη» τώρα που και αυτήν αναφέρετε, την έχετε και αυτή «παράσημό» σας. Δεν μπορείτε να κάνετε τη «δουλειά» σας χωρίς αυτήν. Και είναι αυταπόδεικτο στους συμπολίτες σας, όταν μιλάτε για το αν μπορούν να προσφέρουν άνθρωποι που δεν έχουν κρατήσει την τύχη αυτού του τόπου στα χέρια τους, πιστεύουν όμως σε μια νέα αρχή με ευθύνη, ηθική και χρηστή διοίκηση και παραβλέπετε την «χρησιμότητα» ανθρώπων της σημερινής διοίκησης, η οποία έχει να επιδείξει μηδενικό έργο στην ανάπτυξη του Ωρωπού, πνιγμένη από αδιαφάνεια και αλαζονεία!

Κάνετε όμως και υπέρβαση της λογικής και των στόχων σας και την υποτίθεται «κωλυσιεργία» των δημοτικών πράξεων που καταλογίζεται στον αντίπαλο-εφιάλτη σας, την στηρίζεται στον «πολυδαίδαλο» όπως λέτε «διοικητικό κώδικα»! Δέχεστε λοιπόν ότι οι εντολείς σας τον… παραβιάζουν! Φταίνε δηλαδή οι νομοθέτες και οι κυβερνώντες που έχουμε διοικητικό κώδικα που δεν βολεύει τους εντολείς σας στις δημοτικές τους  πράξεις! Και επειδή φυσικά δεν μπορείτε να ζητάτε από ανθρώπους ευθύνης και αξιοπρέπειας να ταχθούν στο πλευρό της απαξίωσης των κανόνων που έχουν θεσπιστεί για μια χρηστή διοίκηση, τότε δεν έχετε από το να ζητήσετε από τον νομοθέτη να τους καταργήσει! Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα φοβηθεί τους… «παρατηροκαράδες»!

Με όλα όσα γράφετε και προσπαθείτε εναγωνίως να «ακυρώσετε» τις προθέσεις και τον πολιτικό λόγο του ουσιαστικού αντιπάλου σας, Γιώργου Γιασημάκη, αποδεικνύετε πανηγυρικά ότι είναι ένας από τους λίγους δημοτικούς συμβούλους που τιμούν τον θεσμό της αντιπολίτευσης! Γιατί δεν μπορεί να φανταστεί κανείς συνδημότης σας ότι αξιώνουν το θεσμό οι μονίμως «απόντες» από την απλή έστω γνώση των εισηγήσεων και οι χειροκροτητές των αποφάσεών μιας δημοτικής αρχής, που ούτε καν τους ρωτά… τι ψηφίζουν!

Τα «αυτογκόλ» λοιπόν κύριοι, έχετε το χάρισμα να τα βάζετε εσείς! Και έχετε βάλει τόσα πολλά που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά! Και τα αυτογκόλ σας συνεχώς σας εκθέτουν! Και είναι πολύ αστείο να ζητάτε να σας ενημερώσει ο κύριος Γιασημάκης για το τι θα κάνει ο ίδιος και η ομάδα του για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του δημότη στην δημοτική του αρχή, την οποία εσείς την έχετε ήδη και προ πολλού χάσει!

Τέλος, θα ήθελα να πείτε στον κόσμο του δήμου στον οποίο απευθύνεστε, αν στην παρακάτω τοποθέτηση του σημερινού δημάρχου, βλέπετε και σε ποιο σημείο τον εαυτό σας. Την ίδια ερώτηση, θα μπορούσε ο κάθε δημότης, να την κάνει στον ίδιο το δήμαρχο!

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

(Διατηρώ το δικαίωμά μου να υπογράφω)

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.