ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Στόχος μας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στη δημοτική αρχή

Ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης “ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ο ΦΑΡΟΣ της Βόρειας Αττικής”, αναφερόμενος σε πολλά θέματα που απασχολούν το δήμο και την κοινωνία του. Ο κύριος Γιασημάκης τόνισε ιδιαίτερα ότι, το πρώτο μέλημα της δικής τους επόμενης μέρας, αν τους επιλέξουν οι συνδημότες τους, θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στην Δημοτική Αρχή.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Γιασημάκη στον “ΦΑΡΟ της Βόρειας Αττικής” είναι:

  1. Έχει χαθεί πολύς και σημαντικός χρόνος για την περιοχή μας. Οι υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί και είναι πλέον ανύπαρκτες. Είναι πρώτιστο καθήκον μας να δώσουμε την μάχη να τις ανασυστήσουμε και να τις κάνουμε αποδοτικές και χρήσιμες. Η υποχωρητικότητα και η ανεπάρκεια έχουν τελειώσει για τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ωρωπού.
  2. Μεγάλος στόχος με άμεσες οι παρεμβάσεις, το τεράστιο ζήτημα του τουρισμού. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή πραγματικά ευλογημένη. Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις για ανάταση της πραγματικής οικονομίας του τόπου. Ο Δήμος μας πρέπει να γίνει πόλος ψυχαγωγίας, ξεγνοιασιάς, διασκέδασης αλλά και επιμόρφωσης στους κατοίκους της Αθήνας και όχι μόνο. Διαθέτει πλήθος προτάσεων τις οποίες πρέπει να αναδείξουμε τόσο για το καλοκαίρι, όσο και για το χειμώνα, με έργα και όχι με λόγια και άκαπνες επιτροπές.
  3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Θα υπάρξει πολιτική με σεβασμό στον έχοντα ανάγκη συνδημότη μας και στην οικογένειά του. Είναι υπέρτατη ανάγκη, αν θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, να ακούσουμε την φωνή του. Ο τομέας της Κοινωνικής Πολιτικής είναι από την φύση του πολύ σοβαρός και απαιτεί πολύ ιδιαίτερη αντιμετώπιση, με κινήσεις προσαρμοσμένες στον άνθρωπο, τις ανάγκες και την αξιοπρέπειά του.
  4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ο Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα δημοτικά ή τα ιδιωτικά με την “ευλογία” του Δήμου πανηγύρια. Ο Πολιτισμός στον τόπο μας είναι αναγκαίο σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη να ξανααποκτήσει την αξία και το «μέγεθός» του και φυσικά να απαλλαγεί από την σημερινή ζοφερή και ανύπαρκτη λογική του. Μια λογική που έχει να κάνει με αλληλοεξυπηρετήσεις, με αποφάσεις χωρίς νομιμότητα, με εικονικά τιμολόγια και με εκδηλώσεις που γίνονται για να γίνονται, χωρίς ούτε να έχουν αποφασίσει τα αρμόδια Συμβούλια, ούτε να πληρούν τις απαιτήσεις του νόμου. Ο Πολιτισμός ανήκει στον Δημότη μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων του και σε αυτόν θα απευθυνθούμε για την συνδιαμόρφωση και την συνδιοργάνωση, όλων όσων τον ενδιαφέρουν, τον ψυχαγωγούν, τον διδάσκουν, τον διασκεδάζουν και παράλληλα αναδεικνύουν ολόκληρη την περιοχή μας. Πολιτισμός από τον Δημότη, για τον Δημότη, θα είναι το σύνθημα της δικιάς μας επόμενης μέρας.
  5. ΝΕΟΛΑΙΑ. Το Α και το Ω μιας κοινωνίας. Αν η Νεολαία δεν είναι πρωτοπόρα, ή ακόμα χειρότερα, αν είναι απούσα, τότε η κοινωνία είναι καταδικασμένη σε τέλμα.
  6. ΠΑΙΔΕΙΑ. Τεράστιο στοίχημα για μια Δημοτική Αρχή που θέλει να συνδυάσει την παρουσία της στα πράγματα, με έργο που θα καθορίσει την ιστορική πορεία της περιοχής της.
  7. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Κύριο μέλημα μας από την πρώτη στιγμή θα είναι η στήριξη αυτών των ανθρώπων, μέσα από προτάσεις αναπτυξιακές, που δεν θα τις εφεύρουμε βεβαίως εμείς, μιας και υπάρχουν εδώ και χρόνια, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρέχει τα προγράμματα, αλλά και τα κονδύλια προκειμένου να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι να αναπτύξουν και ξανακερδίσουν τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες τους. Θα στηρίξουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατί γνωρίζουμε και την αξία, αλλά και την σημασία των όσων κάνουν, αλλά και γιατί αξίζουν ευκαιρίες, τώρα ακριβώς που φαίνεται πως τα αδιέξοδα, δεν επιτρέπουν τέτοιες.
  8. ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. Στόχος να αναβαθμιστούν στην πράξη και όχι στα λόγια, δίνοντας τους πραγματικές και όχι τυπικές αρμοδιότητες και ζητώντας τους να διαμορφώσουν εκείνα το πλαίσιο Διοίκησης του χωριού τους.
  9. Σύνδεση όλων των κοινοτήτων με μια απευθείας λεωφορειακή γραμμή, που θα δώσει πολλές λύσεις στους δημότες όλου του δήμου.
  10. Για τους φουσκωμένους λογαριασμούς, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θα επανεξετάσουμε όλα τα τιμολόγια που έχει καθιερώσει η Δημοτική Αρχή Ρούσση, χωρίς καμιά επιστημονική και κοινωνική προσέγγιση και θα προχωρήσουμε σε άμεσες αλλαγές και τροποποιήσεις, προσαρμόζοντάς τα τόσο στην δυσκολία και την ιδιαιτερότητα των στιγμών που ζούμε, όσο και στην δικαιότερη κατανομή τους.

Κλείνοντας την συνέντευξή του ο κύριος Γιασημάκης είπε ότι είναι απόλυτα βέβαιος πως η αυριανή μέρα που ξημερώνει για τον Δήμο Ωρωπού, θα είναι πολύ καλύτερη και θα ξανακερδίσει όλα όσα μια κακή Δημοτική Αρχή απώλεσε και κατέστρεψε, για να μη χάσουν τα παιδιά την ελπίδα, για να ξαναχτιστεί ό,τι γκρεμίστηκε, για να μην υπάρξει ξανά θολό τοπίο στο δρόμο του δήμου, για να μην κοπεί ό,τι ακόμη δένει την κοινωνία του.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.