40 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο γειτονικό δήμο Τανάγρας του Βασίλη Περγάλια!

Η πρώτη πλατεία στο Άρμα Δ.Ε. Τανάγρας -μετά από αγορά οικοπέδου- έγινε πράξη από τη δημοτική αρχή του Βασίλη Περγάλια.

Ο “Φιλόδημος”, το Πρόγραμμα που στηρίζει την αναπτυξιακή προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για έργα υποδομών, αυξάνει τον προϋπολογισμό του στα 1,575 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, θα εκδώσει νέα Πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, για υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος”, ο γειτονικός δήμος Τανάγρας, με δήμαρχο τον συντοπίτη μας Βασίλη Περγάλια, κατόρθωσε ήδη να πάρει από προηγούμενες Προσκλήσεις, το ποσόν των 40 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, το μεγαλύτερο ποσό που πήρε δήμος, από τους 31 που τελικά χρηματοδοτήθηκαν.

Τα 40 εκατ. αυτά θα πάνε σε:

Αν τώρα δούμε και το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στη Στερεά Ελλάδα, αξίας 260 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι επίτευγμα πάλι του δήμου Τανάγρας, μετά από συνεχείς προσπάθειες του δημάρχου του, τότε μπορούμε να αναλογιστούμε, πόσα ο δικός μας δήμος Ωρωπού έχασε στην πορεία των ίδιων χρόνων, που θα αφορούσαν την ανάπτυξή του! Να θυμίσουμε ότι στο έργο των 260 εκατ. που κερδήθηκε από τον Βασίλη Περγάλια, περιλαμβάνεται η εξυγίανση του Ασωπού ποταμού, έναν στόχο που επί δεκαετίες προσπαθεί ο αποδέκτης της μόλυνσης Ωρωπός και στο έργο αυτό σήμερα δεν υπάρχει η παρουσία του δήμου Ωρωπούούτε ως υποσημείωση!

Από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος” να σημειώσουμε ότι ο δήμος Ωρωπού δεν κατάφερε να πάρει μέχρι σήμερα ούτε 500 χιλιάδες ευρώ!

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.