Πραγματικά «οι φευγάτοι… φεύγουν…» και το δείχνουν όπως μπορούν!

Σε πρόσφατο άρθρο μας γράφαμε ότι όταν προσπαθείς να επιβιώσεις με όπλο σου το ψέμα, πάντα κάποια στιγμή αυτό σε προδίδει! Όταν τώρα το ψέμα γίνεται και σενάριο μαθηματικής φαντασίας… τότε προδίδει πόσο πολύ ΑΣΧΕΤΟΣ έως και ΦΑΙΔΡΟΣ είσαι!!!

Παράδειγμα, ο εκφραστής των… «παραμυθιών» της δημοτικής αρχής, δηλαδή ο ανώνυμος «παρατηρητής», ο οποίος στην πρεμούρα του μέσα να αποδείξει τα παραμύθια του ως πραγματικότητα, γράφει υπό τον τίτλο… “Οι φευγάτοι… φεύγουν…”:

“Ξέρετε πολύ καλά πως οι εκλογές εκφράζονται με απλούς αριθμούς και ποσοστά, που προκύπτουν από τις απαραίτητες αριθμητικές πράξεις. Και οι αριθμοί ευνοούν τον Δήμαρχο σήμερα, όσο δύσκολο και εάν είναι να το κατανοήσετε. Με το τιμητικό ποσοστό του περίπου 18-20% που θα λάβετε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα με την απλή αναλογική θα εκλέξετε 7-8 συμβούλους!!!… Πως προκύπτει αυτό αλήθεια;… είναι πολύ απλό. Από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ήδη έχουν αυτομολήσει 43 στελέχη σας(ίσως και περισσότερα), όπως όλοι γνωρίζουν. Αυτά τα στελέχη σας λοιπόν, είχαν προσφέρει στον συνδυασμό σας αριθμώντας τις ψήφους τους, περίπου 7500(σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του πρωτοδικείου για κάθε υποψήφιο). Ένα πλασματικό βέβαια νούμερο, που όμως δεν μπορείς να μην υπολογίζεις, αντικειμενικά πραγματικούς από αυτούς, περίπου 1700-1800 ψήφους, που θα προστεθούν στον συνδυασμό του Δημάρχου. Για ένα είμαστε ΒΈΒΑΙΟΙ. Πως οι περισσότεροι από τους μισούς, ανακοινώθηκαν στις νέες προσαρτήσεις του Δημάρχου, κατά τον απολογισμό του. Και υπολογίζοντας τους με τον ίδιο τρόπο, θα προσφέρουν στον νέο τους συνδυασμό τους 1500 ψήφους τουλάχιστον. Δυστυχώς για εσάς κατατάσσεστε κάτω από τους 3000 ψήφους, αφού δεν έχετε καταφέρει να ανακάμψετε, στο ελάχιστο. Με τις δικές σας απώλειες, και τους ψήφους που έχει εξασφαλίσει η ομάδα του Δημάρχου, και από άλλες παρατάξεις και νέους υποψηφίους, πλησιάζει(εάν δεν ξεπερνά το 40%), δηλαδή πάνω από 7500 ψήφους. Μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας τον αριθμό των συμβούλων που θα εκλεγούν, (εμείς υπολογίζουμε 16-17)…”.

Αν λοιπόν διαβάζουμε καλά από τα πολλά γέλια που μας χαρίζουν… η “Δυναμική Πολιτεία” από 43+ στελέχη που “αυτομόλησαν” (κατά τους παραμυθάδες), έχασε… 7.500 ψήφους, όταν οι ψήφοι που πήρε σύμφωνα με το Πρωτοδικείο ήταν… 4.735!!!

Δηλαδή… η «Δυναμική Πολιτεία»… χρωστάει στους ψηφοφόρους της… 2.765 ψήφους!!! Αυτό για τη δική μας απλή σκέψη φτάνει. Δεν θα κουραστούμε να αποκρυπτογραφήσουμε και τα υπόλοιπα που λέει… Να σημειώσουμε μόνο ότι σε αντίθεση με τους εντολείς του, δέχεται ότι… δεν θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή! Κάτι είναι και αυτό μέσα στο τόσο παραμύθι που ρίχνουν!

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ για ανθρώπους που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ούτε τι σημαίνει ΨΗΦΟΣ και τι ΣΤΑΥΡΟΣ σε μια εκλογική διαδικασία! Και οι άνθρωποι αυτοί υποτίθεται ότι προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες στους “εργοδότες” τους!!! Ο «παρατηρητής» τετραγώνισε τον πολιτικό κύκλο… και οι αναγνώστες του γελούν!!!

Ας χειροκροτήσουμε και αυτόν και τα «αφεντικά» του… 

Δημοσιεύουμε λοιπόν παραπάνω ολόκληρη την μαθηματική φαντασία τους, πρώτον για να μην χαθεί ένα… «κομψοτέχνημα» σκέψης και για να προσφέρουμε χαμόγελο ακόμη και στους κολλητούς του…

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.