Περί τεκμηρίων και επιχειρημάτων, από τους ανώνυμους ανήθικους του δημοτικού λόγου!

“Η κριτική είναι μια διαδικασία που… πραγματοποιείται μέσω τεκμηρίων και επιχειρημάτων”, γράφει προς  απάντησή μας ένας (ή μία) από τους ανώνυμους λασποεπικοινωνιολόγους της δημοτικής αρχής, προσπαθώντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Ακριβώς όμως, επειδή εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό και επειδή την κριτική μας την κάνουμε ΕΠΩΝΥΜΑ, πάντα τη συνοδεύουμε με στοιχεία (επίσημα έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό). Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή, από ό,τι  ακολουθεί ο έντρομος -μη χάσει την εύνοια των «αφεντικών» του- δημοτικός λασποεπικοινωνιολόγος!

Τον ρωτάμε λοιπόν: Γιατί τα συμπεράσματά του αυτά και τις κατηγορίες του προς το πρόσωπό μας, δεν τα γράφει ΕΠΩΝΥΜΑ; Γιατί κρύβεται μέσα στην κουκούλα του, όπως οι καταδότες τραγικών για τις κοινωνίες εποχών; Ποια είναι τα δικά τους επιχειρήματα, πέρα από λόγια έρμαια των ανέμων; Να τους θυμίσω, ότι μια φορά χρησιμοποίησαν κάποιο δήθεν στοιχείο εναντίον μας και αυτό ήταν μια άθλια πλαστογραφία δοσμένη από τη δημοτική αρχή και για την οποία θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Πράγματι όμως, όταν από τη διαδικασία της ενημέρωσης των πολιτών εκλείπουν τα επιχειρήματα και τα τεκμήρια -όπως για παραπλάνηση γράφουν χωρίς να το πιστεύουν και να το εφαρμόζουν- η διαδικασία αυτή μετατρέπεται σε λασπολογία και παραπληροφόρηση»! Αυτό είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ΔΙΚΟ τους έργο!

Εμείς, δεν υπονομεύουμε κανένα έργο της δημοτικής αρχής! Πόσο δε μάλιστα όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα ΕΡΓΟ ανάπτυξης του τόπου! Η παράδοση των δημοτικών υπηρεσιών σε εργολάβους, οι σωρηδόν απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, η απαξίωση τοπικών κοινωνιών και τα κάθε λογής πανηγύρια και φιέστες, φυσικά και… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ!

Για όσα γράφουμε και καταγγέλλουμε, έχουμε δημοσιευμένα και τα επιχειρήματά μας! Τα έχουμε αιτιολογήσει με στοιχεία βγαλμένα κατά πολλοίς, από τον λόγο και τη δράση της ίδιας της δημοτικής αρχής και των στελεχών της! Το αν τώρα εκπροσωπούμε το «δημοτικό αίσθημα», ας αφήσουν τους δημότες όταν θα έρθει η δική τους ώρα να το κρίνουν.

Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για σας κύριοι λασποεπικοινωνιολόγοι και είναι εντελώς γελοίο να γράφετε ότι, εάν οι κατηγορίες μας ίσχυαν… «θα βλέπατε ανθρώπους στο δρόμο, στο δημαρχείο και σε κάθε γωνιά του δήμου να διαμαρτύρονται»!!! Οι άνθρωποι σήμερα έχουν τόσα πολλά για να διαμαρτηρηθούν και να κλάψουν ακόμη.., έχουν τόσο δύσκολο αγώνα για επιβίωση.., που θα ήταν γι’ αυτούς ιδιαίτερα  μεγάλη πολυτέλεια… να βγουν για εσάς στους δρόμους! Η διαμαρτυρία τους που θα αφορά ΕΣΑΣ, να είστε σίγουροι, ότι θα έρθει στην ώρα της με την ψήφο τους.

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» όμως! Ανέφερε κύριε λασποεπικοινωνιολόγε λοιπόν, ποια είναι τα «κοινά συμφέροντά» μας με τον υποψήφιο δήμαρχο που «προωθούμε»; Γράψε τα με στοιχεία… Αν μας λασπώνετε -όπως πάντα- επειδή ελπίζουμε ότι επιτέλους έχει μεγάλη πιθανότητα να ζήσει η ελπίδα για καλυτέρευση του τόπου… ΝΑΙ στηρίζουμε αυτόν τον υποψήφιο που εσείς ΦΟΒΑΣΤΕ!!! Εμείς απλά το ελπίζουμε! Είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε δημότη να στηρίξει με όποιον ηθικό τρόπο μπορεί, μια ΕΛΠΙΔΑ, στο πρόσωπο και στον αγώνα ενός ανθρώπου, καταξιωμένου επιστήμονα και οικογενειάρχη και να ξέρετε, πως δεν είναι μακριά η ώρα που θα φανεί ποιος γλύφει εκεί που έφτυνε!!! Τότε θα μάθει και όλος ο Ωρωπός, ποιος είναι ο «θρασύς» και ο «θρασύδειλος»  παραπληροφοριοδότης.

Προς το παρόν, μείνετε στην θρασύτητα του σημερινού λόγου σας -όπως άλλωστε είναι αρχή σας- που ξεδιάντροπα ομολογείτε λέγοντας, ότι τα δικά μας κείμενα που τόσο κατηγορείτε και απαξιώνετε…  «μόνον σε λόγους 15μελών γυμνασίου θα βρίσκατε»! (Σκεφτείτε… καθότι ανώνυμος και αναφέρεστε σε 15μελή μαθητικά συμβούλια… να είστε και εκπαιδευτικός!!!).

Πραγματικά όμως, ενώ εσείς τα «εξορκίζετε» τα κείμενα αυτά και τους ανθρώπους που τα γράφουν, εμάς… μας τιμά η διαπίστωσή σας! Τα παιδιά σήμερα πιστεύουμε ακράδαντα, ότι διαθέτουν τον πλέον καθαρό λόγο στην Ελληνική κοινωνία.

Τελικά, ο δικός σας φόβος είναι «εμφανής μέσω της αμηχανίας σας». Γι’ αυτό άλλωστε και έχετε απεμπολήσει το δικαίωμά σας να υπογράφετε τα κείμενά σας! Εμείς, προς δική σας λύπη, το διατηρούμε με την υπευθυνότητα που θέλουμε να μας διακρίνει! Και να μάθετε και κάτι ακόμη. Όταν ομολογείτε ότι έχουμε συνοδοιπόρους… ασφαλώς ο δρόμος μας… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ!

Ο εθελοτυφλισμός σας, ούτε αυτό το τόσο αυτονόητο… δεν σας αφήνει να δείτε! Κρίμα πάει… ό,τι δημοτικό απολαμβάνετε!

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

(Διατηρώ το δικαίωμά μου να υπογράφω)

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.