Από τον Α.Σ.Α. «Εικόνες και Μελωδίες στο Μουσείο Ζυγομαλά”

Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Α. κ. ΝΩΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η εκδήλωση είχε την ονομασία «Εικόνες και Μελωδίες στο Μουσείο Ζυγομαλά” και την διοργάνωσε ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αυλώνα, με τον πρόεδρό του Επαμεινώνδα Δημητρίου, στο ιστορικό Μουσείο Ζυγομαλά στον Αυλώνα.

Ήταν μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για την οικογένεια Ζυγομαλά, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο κ. Δημητρίου, επαναφέροντας τρόπον τινά, την εορτή των “Ζυγομαλείων”, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταργηθεί. Να σημειώσουμε ότι ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αυλώνα, είναι και μεγάλος χορηγός του Μουσείου, με μία από τις πιο πρόσφατες προσφορές του την επανακατασκευή ολόκληρης της στέγης του.

Την εκδήλωση διηύθυνε η κυρία Έφη Κρέμου Διευθύντρια του Μουσείου Ζυγομαλά και Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αυλώνα και συμμετείχαν οι χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Παλατίων και του Συλλόγου “Το ΣΑΛΕΣΙ”, ενώ υπήρχε εντός του Μουσείου έκθεση Αγιογραφίας με θαυμάσια έργα της Αγιογράφου κυρίας Ζωής Καραπέτσια.

Στην ομιλία του ο κ. Δημητρίου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ανακοίνωσε και την λειτουργία στον Αυλώνα, ύστερα από επίμονες προσπάθειες του ίδιου και του γιατρού Γιώργου Γιασημάκη, με την αρωγή της κυρίας Χρυσάνθης Κισκήρα υποδιοικήτριας της 1ης ΥΠΕ, Τοπικού Ιατρείου στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί δημότες του Αυλώνα και μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτης Δάκος, ο κ. Ηρακλής Παπαθεοδώρου, ο κ. Παναγιώτης Χασιώτης, ο κ. Γιώργος Παπαγιάννης, ο κ. Νίκος Τζεβελέκος. Επίσης οι κ.κ. Ανδρέας Γαζβινιάν, Μιχάλης Πολυχρόνης, Κώστας Λίτσας, Αντώνης Ράπτης, Διονύσης Καμπιώτης και άλλοι.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.