Όταν μιλάμε για δημοτικούς στόχους στον Ωρωπό σήμερα… να κοιτάμε προς Τανάγρα μεριά!

Από τη στιγμή που δεν «τρως» την κοροϊδία, λυπάσαι, όταν άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους την τύχη ενός τόπου, αυτοχειροκροτούνται όταν σχεδιάζοντας οι ίδιοι την καταστροφή του… δεν τους κάθεται! Και επειδή η καταστροφή προς το παρόν φαίνεται να παγώνει από τον αγώνα που έδωσαν κάποιοι άνθρωποι να αλλάξουν τις δημοτικές και περιφερειακές αποφάσεις-ταφόπλακα για το δήμο μας, βγαίνει ένας «εκ δεξιών του δημάρχου» Ωρωπού, να πει ότι… «Πέτυχαν έναν ακόμη στόχο τους»!!!

Και γιατί πάγωσε αυτή η καταστροφή, το λέει ο ίδιος: «Με αυτή τη εξέλιξη μπαίνει τέλος σε μια φημολογία (καθόλου βέβαια φημολογία) που οδήγησε μέρος της αντιπολίτευσης σε ακραίες συμπεριφορές και καταγγελίες κατά της Δημοτικής Αρχής, που την κατηγορούσε ότι συμφωνούσε με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δημιουργηθεί ΧΥΤΥ στο ανενεργό λατομείο Ντουμάνι…»!

Λέει και άλλα φαιδρά και ξεχνά ότι την πρόταση για ενταφιασμού του Ωρωπού προς την Περιφέρεια Αττικής, την έκαναν οι ίδιοι! Η δημοτική αρχή Ωρωπού! Και δεν υπάρχει κανένας ερυθριασμός, καμία συστολή, όταν ο κύριος “εκ δεξιών του δημάρχου κύριος Τόλιας” λέει επίσης ότι «η αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής οφείλεται στη συστηματική προσπάθεια την οποία κατέβαλε, όλους αυτούς τους μήνες, ο Δήμος Ωρωπού, κατά τους οποίους κατέθεσε αδιάσειστα επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις, που απαγόρευαν την υλοποίηση του ΧΥΤΥ στο Ντουμάνι». Τότε, γιατί κύριε Τόλια το προτείνατε και μάλιστα κρυφά; Για ποια φημολογία αναφέρετε πιο πάνω; Προδίδεστε μόνοι σας!!!

Όταν μιλούν οι άνθρωποι αυτοί για στόχους, νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν! Ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους δημότες του Ωρωπού, οι οποίοι, πως να νιώθουν και τι να σκεφτούν, όταν μαθαίνουν για τους στόχους του διπλανού δήμου Τανάγρας και του δημάρχου του Βασίλη Περγάλια; Τι να σκεφτούν όταν μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα τους, συμβαίνει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στη Στερεά Ελλάδα, αξίας 260 εκατομμυρίων ευρώ! Και μάλιστα… με αιχμή του δόρατος την εξυγίανση του Ασωπού ποταμού, έναν στόχο που επί δεκαετίες προσπαθεί ο αποδέκτης της μόλυνσης Ωρωπός και στο έργο αυτό σήμερα δεν υπάρχει η παρουσία του δήμου Ωρωπού… ούτε ως υποσημείωση!

Ο στόχος στο διπλανό δήμο ήταν η δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στα Οινόφυτα και η εξυγίανση του Ασωπού ποταμού, αξίας 260 εκατ. ευρώ και τον πέτυχε η δημοτική αρχή Τανάγρας, στα ίδια χρονικά όρια που ο στόχος της δημοτικής αρχής Ωρωπού ήταν, να δημιουργήσει ΧΥΤΥ στο Πολυδένδρι και να πάρει… κάποιες χρηματοδοτήσεις σε έργα που βουλιάζουν ή που δεν έγιναν και πιθανόν δεν θα γίνουν πριν τις ερχόμενες εκλογές!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σχεδίο Δράσης του δήμου Τανάγρας έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, ώστε να γίνει και νόμος του κράτους.

Να σημειώσουμε ενημερωτικά επίσης, ότι σημαντικά είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για το Δήμο Τανάγρας που, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα έχει σύμφωνα με το σχέδιο αποκτήσει, μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική.

Μεταξύ άλλων ο Δήμος Τανάγρας έχει προτείνει ως αντισταθμιστικά οφέλη να γίνουν τα ακόλουθα έργα:

– Αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού ώστε να δέχεται τα βιομηχανικά απόβλητα ακαθάρτων του Δ.Ε. Τανάγρας

– Μείωση των ρύπων στα σχολεία  με ειδικό εξοπλισμό ανίχνευσης και περισυλλογής τους.

– Οδόστρωση της Λεωφόρου Σχηματαρίου – Δηλεσίου

– Κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου στο χώρο του Κολυμβητηρίου Τανάγρας

-Ανασκαφές για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Τανάγρας

-Αναβάθμιση και ανάδειξη του Πύργου Τανάγρας

-Αναβάθμιση και ανάδειξη τοποθεσίας Καστρί

-Αλλαγή του ΚΠΣ Σχηματαρίου

-Το σχέδιο πόλης Δηλεσίου

– Την κατασκευή της κεντρικής πλατείας Δηλεσίου

-Την  εξυγίανση του Ασωπού ποταμού με την τοποθέτηση μετρητών σε όλα σημεία του ποταμού

-Βιολογικό καθαρισμό  ακαθάρτων βιομηχανικών αποβλήτων που πέφτουν στον ποταμό

– Έργα οδοποιίας σε όλο το Δήμο Τανάγρας.

Λοιπόν, όταν μιλάμε για στόχους, να ξέρουμε και τι λέμε! Η σύγκριση είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ!

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.