ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΠΗΣ: «Αντιπλημμυρικό Ωρωπού, άλλη μία προχειρότητα…»

ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΠΗΣ

Μετά την υποχώρηση του οδοστρώματος στην παραλιακή λεωφόρο Μαρκοπούλου – Αγίων Αποστόλων, που κόστισε στους δημότες του Ωρωπού 122.000 ευρώ, εννοείται με την προσφιλή απευθείας ανάθεση, άλλη μία κακοτεχνία «εμφανίστηκε» αυτές τις ημέρες στην Τοπική Κοινότητα Ωρωπού.

Πρόκειται για την κατασκευή του δικτύου ομβρίων του ανατολικού τμήματος του Ωρωπού στη θέση Αλώνια.  Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το χωριό μου, μιας και οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια από τις πλημμύρες.

Γι’ αυτό και τον Μάιο του 2012, όταν και ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου η οποία και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπ’ αριθμ. 138/ 2012 απόφαση) αλλά πολύ περισσότερο όταν το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας το 2016, τα νέα αυτά ακούστηκαν ευχάριστα στους κατοίκους του Ωρωπού.

Όμως δυστυχώς όλα αυτά κράτησαν πολύ λίγο. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από την εκτέλεση του έργου που ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ωρωπού κ. Ρόδης Λάμπρος διαβεβαίωνε όλους, ότι το έργο εκτελείται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η μελέτη, δεν έχει γίνει η παραμικρή διαφοροποίηση σε υλικά και ποιότητα κατασκευής, ότι ο ίδιος επιβλέπει καθημερινά και είναι σίγουρος ως εργολάβος που είναι ο ίδιος, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας μιας και όλα γίνονται καλύτερα και από ότι προβλεπόταν!

Για όλα αυτά όμως έφτανε η πρώτη έντονη βροχή που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες, για να καταδείξει ότι όλα ήταν απλά «παχιά λόγια» μιας και οι πράξεις (βλ. φωτογραφίες) δείχνουν ακριβώς το αντίθετο!

Σε έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, οδός Νοταρά, και όχι στην κεντρική λεωφόρο όπου διέρχονται βαρέα οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία ακόμα και άρματα μάχης, η καθίζηση του οδοστρώματος είναι τέτοια που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους!

Άραγε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το έργο μερικούς μήνες αργότερα;

  • Κινδυνεύει να συμβεί και σε άλλα σημεία του έργου παρόμοια καθίζηση;
  • Αν όχι, ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει τους δημότες για κάτι τέτοιο; Σίγουρα πάντως όχι ο πρόεδρος κ.Ρόδης ο οποίος είναι πλέον έκθετος στα μάτια των κατοίκων.
  • Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το συγκεκριμένο έργο μετά από μερικά χρόνια, όταν από τους πρώτους κιόλας μήνες «αποκαλύπτονται» τέτοιου είδους κακοτεχνίες;

Εύλογα ερωτήματα που είναι όμως δύσκολο να απαντηθούν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς για αυτούς, «οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί» αποτυγχάνουν παταγωδώς ακόμα και σε έργα ώριμα που βρήκαν από τους προκατόχους τους.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.