Ω πόση υποκρισία και «λαθραία πυγμή» από το δήμαρχο…

Ω πόση υποκρισία δείχνει ο δήμαρχος όταν λέει, ότι στην περίπτωση των τριών της οικονομικής επιτροπής που αντικαταστάθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο… εφαρμόστηκε ο νόμος! Ο νόμος που επικαλέστηκε και ο ίδιος και ο οποίος προβλέπει μέχρι και έκπτωση αν ένας δημοτικός σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου!

Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οφείλει να ενημερώσει γι’ αυτό τον αρμόδιο κρατικό φορέα, ο οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία με απόφαση του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο!

ΠΟΣΟ λοιπόν κύριε δήμαρχε υπηρετεί σωστά το καθήκον του ο κύριος πρόεδρος;;; Στην οικονομική επιτροπή δεν είναι παρών και πολύ σωστά (σύμφωνα με τον νόμο που επικαλεστήκατε) του δώσατε τις απουσίες των τριών και το δημοτικό συμβούλιο τους αντικατέστησε! Στο δημοτικό συμβούλιο που προεδρεύει και έχει δική του γνώση ποιοι απουσιάζουν, πόσο απουσιάζουν, ποιοι ξεπερνούν τις τρεις συνεδριάσεις… γιατί δεν εφαρμόζει το νόμο;;; Γιατί δεν «συγχύζεται» από συνεχείς και αδικαιολόγητες απουσίες άλλων πολλών, ακόμη και από τη δική του δημοτική ομάδα;;;

Όχι! Δεν ήταν θέμα του προέδρου κ. Γκικάκη που αντικαταστάθηκαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από την οικονομική επιτροπή! Το θέμα ήταν, ότι, αυτοί οι συγκεκριμένοι τρεις, ήταν και είναι το «αγκάθι» που ενοχλεί το «έτσι θέλω» του δημάρχου-αρχηγού του! Αυτοί οι τρεις που του γίνονται πολιτικός εφιάλτης στις αποφάσεις του. Όλοι οι άλλοι απουσιάζοντες, όσες συνεχείς απουσίες και αν συγκεντρώσουν, δεν καταγγέλλονται … γιατί δεν ενοχλούν τη δημοτική του αρχή! Αυτό είναι ξεκάθαρο! Δεν κινδυνεύουν απ’ αυτούς οι αποφάσεις της!

Ο αρχηγός του λοιπόν, προσπάθησε να δείξει «πυγμή», που «ακούγεται»… από μία κατεύθυνση όμως. Αυτή της δημοτικής του ομάδας! Αυτή που φοβάται ο δήμαρχος να μη συνεχίσει να φυλλορροεί ή να μην συνεχίσει να «θαμπώνει» την εικόνα της επιβολής του! Είναι μια «λαθραία πυγμή», αποτέλεσμα και μόνο της θέσης που κατέχει και ως αρχηγός τους και ως φυσικά δήμαρχος! Γιατί και οι ίδιοι βλέπουν… τι ακριβώς γίνεται γύρω τους! Ακόμη και τι θα μπορούσε να επιβάλλει το καθήκον του προέδρου και δεν επιβάλλεται!

Που βρίσκεται η ελευθερία της σκέψης, άποψης και δράσης, η ισονομία, στις οποίες στηρίζεται η Δημοκρατία;;; Αυτά απουσιάζουν από το δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού, γι’ αυτό και ο δήμαρχος μπορεί να περνά τις προσωπικές του θέσεις και να χρησιμοποιεί τα νόμιμα… κατά το δοκούν! Ό,τι δηλαδή βολεύει την ελεγχόμενη παρουσία του στις δημοτικές αποφάσεις και να «αντικαθιστά» αυτούς που τον αποκαλύπτουν, λέγοντας -εδώ το αστείο- ότι «στεναχωριόταν» που έβλεπε τους «τρεις», μετά την λήξη της συνεδρίασης, δηλαδή μετά τις 3 ή 4 το μεσημέρι, σε «καφετέριες και καφενεία»! Στεναχωριόταν που έβαζε συνεδριάσεις στις 2 το μεσημέρι… όταν είχαν πάρει την άδεια από τις εργασίες τους και δεν είχε κανένα νόημα να γυρίσουν πίσω! Η αλήθεια είναι ότι τον ενοχλούσε ακόμη και μια συζήτηση για τον έλεγχο που του έκαναν! Και αυτό του έκανε δύσκολες τις επόμενες ώρες…

«Θέατρο» λοιπόν και άκρατη μικροπολιτική, η οποία δεν αξίζει στον τόπο αυτόν! Και ναι κύριε δήμαρχε, η αγωνία για το μέλλον αυτού του δήμου με τις προκλητικές αποφάσεις της δημοτικής του αρχής, φέρνουν τις εντάσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί οι περισσότερες αποφάσεις του, στερούνται δημοκρατικών διαδικασιών, αφού στερούνται διαλόγου! Πόσες φορές, σε όποιον παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του, δεν έχει ακουστεί… «έχουμε την πλειοψηφία και ό,τι θέλουμε περνάμε»;

Ως επίλογο, παρουσιάζουμε μια εικόνα από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (7-8-2018), αδιάψευστος μάρτυρας του πως λειτουργεί η ελευθερία της σκέψης, άποψης και δράσης, στην ομάδα της πλειοψηφίας του δημάρχου, όταν καλείται να ψηφίσει ένα καταγγελλόμενο θέμα… και γυρίζει από έξω, μαζί με το δήμαρχο-αρχηγό της!!!

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

(Διατηρώ το δικαίωμά μου να υπογράφω)

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.