ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Τί έκανε για την τάξη και την νομιμότητα;;;

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ… ΔΩΣΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ;;;

Τον Νοέμβριο του 2014, ο “φρέσκος” τότε πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, δήμαρχος κος Ρούσσης, δήλωνε προς τους δημότες του Ωρωπού ότι “δεν θα κάνει ο κάθε πρόεδρος ό,τι θέλει, θα μπει τάξη, νομιμότητα”!

Τέσσερα χρόνια μετά, ανεξάρτητα του τι παρέλαβε, το λιμενικό ταμείο είναι στον… αέρα! Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που δημοσιεύουμε παρακάτω, με ημερομηνία πρόσφατη (25 Ιουλίου 2018), στο οποίο επίσης αναφέρονται πορίσματα ελέγχου, τα οποία… κρατούνται μακριά από την δημοσιότητα. Γιατί αυτό;;;

Μετά από τη δήλωσή του αυτή, ο ίδιος σαν πρόεδρος του λιμενικού ταμείου και δήμαρχος, τί έκανε για την τάξη και την νομιμότητα;;; Τι “δίδαξε” στους δύο διαδόχους προέδρους του;;;

Τίποτε απολύτως δεν έκανε!

Για το αποκαλυπτικό αυτό έγγραφο, είχε μιλήσει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του λιμενικού ταμείου, Ανδρέας Μπαλόκας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που περιείχε θέματα του λιμενικού ταμείου προς έγκριση. Ο Ανδρέας Μπαλόκας οφείλουμε να αναφέρουμε, από την αρχή της θητείας της Αρχής του κου Ρούσση, προσπαθεί για την τάξη αυτή και την νομιμότητα, αλλά… δέχεται την λάσπη και την χλεύη από το επικοινωνιακό “παρακράτος” της δημοτικής αρχής, το οποίο εξακολουθεί να παραπλανά κυρίως τους επαγγελματίες της παραλίας!

ΕΔΩ είναι η τοποθέτηση του Ανδρέα Μπαλόκα, στην οποία αναφέρει για το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως απάντηση σε αίτημά του:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ

Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, καλείσθε για ακόμη μια φορά να ψηφίσετε θέματα που αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όταν η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος κύριος Θεοδώρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει σοβαρό χρονίζον πρόβλημα με την λειτουργία του και ουσιαστικά κάθε θέμα του βρίσκεται στον αέρα.

Εδώ στα χέρια μου σήμερα κρατώ απαντητικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2018, δηλαδή λίγες μέρες πριν, το οποίο υπογράφει ο συντονιστής της κύριος Σπύρος Κοκκινάκης, με το οποίο πληροφορεί τόσο εμένα ως μέλος του λιμενικού ταμείου όσο και τον πρόεδρο κύριο Θεοδώρου, ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητά ακόμη και σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών να μεριμνήσει για την επίλυση του χρονίζοντος θέματος, για το ΑΝ και ΠΩΣ το Λιμενικό Ταμείο μπορεί να λειτουργήσει ΝΟΜΙΜΑ.

Εν περιλήψει, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το έγγραφο της Αποκεντρωμένης, έπρεπε το Λιμενικό Ταμείο να ακολουθήσει τις διατάξεις του νόμου 4071/2012 και του άρθρου 46 για το ποιες διαδικασίες έπρεπε να ακολουθηθούν για να γίνει αυτό Δημοτικό, όπως γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Πράγματι το 2015 ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Γαζβινιάν, ακολουθώντας τις διατάξεις του νόμου 4071 προσπάθησε με απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου και εκ νέου παράδοση – παραλαβή, να επαναφέρει την νομιμότητα, αλλά υπήρξε κενό στις πράξεις της λειτουργίας του Ταμείου, από τότε που η παράδοση – παραλαβή που είχε γίνει το 2012, είχε κριθεί από τα δύο συναρμόδια υπουργεία ως μη σύννομη.

Το έγγραφο που έχω στα χέρια μου επίσης αναφέρει ότι η δυσχέρεια λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου διαπιστώθηκε και από τους Επιθεωρητές – Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης μετά από έλεγχο που διενέργησαν και κατέθεσαν την έκθεσή τους για την οποία η δημοτική αρχή αποφεύγει να μας ενημερώσει. Αντιθέτως, καταφεύγει σε αφορισμούς προσώπων που ζητούν την νομιμότητα και προσπαθεί εναγωνίως να καλύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες που η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου ακόμη και σήμερα είναι στο κενό!

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε κανένα θέμα του Λιμενικού Ταμείου αν αυτό δεν επιστρέψει στην νομιμότητα και καλούμε τη δημοτική αρχή να δημοσιοποιήσει όλα τα πορίσματα που αφορούν το Λιμενικό Ταμείο και να σταματήσει να παραπλανά τους δημότες του Ωρωπού και ειδικότερα τους επαγγελματίες της παραλίας.

ΕΔΩ το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.