Αν ο κος Ρούσσης άντεχε το διάλογο και τον έλεγχο, θα τους χρειαζόταν;

“Κύριοι αντέχω τον διάλογο και περισσότερο αντέχω τον έλεγχο”, δήλωσε δημόσια στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κος Ρούσσης! Δεκτό! Πόσο όμως αντέχει και τα δύο; Πόση επαφή έχει με την αλήθεια… η δήλωσή του αυτή; Είναι κάτι που συζητείται και… από γεγονότα αποδεικνύεται.

Ας πάρουμε πρώτα μια πρώτη γεύση, ακούγοντας τον παρακάτω διάλογο που έχει κάνει κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, με τον πολιτικό του… “εφιάλτη”, Γιώργο Γιασημάκη:

Ο διάλογος αυτός λέει πολλά από μόνος του… και δεν τον σχολιάζουμε. Απλά ο κ. Γιασημάκης ζητά μια μελέτη η οποία δεν του δίνεται! Τέτοιου είδους διάλογοι βέβαια, έχουν γίνει αρκετοί στα τεσσεράμισι χρόνια που έχουν περάσει.

Ο κος Ρούσσης, από την αρχή της θητείας του, φάνηκε να “πιστεύει” στο διάλογο. Και έδειχνε να τον υπηρετεί μέχρι τότε που άρχισε ο έλεγχος! Όταν πέρασε ο χρόνος προσαρμογής στα καθήκοντά του και όταν άρχισε να χάνει την έξωθεν καλή μαρτυρία για τις υποχρεώσεις του, με αποφάσεις που προκαλούσαν και ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια, όταν η αδιαφάνεια μπήκε στο μίξερ με την αλαζονεία της εξουσίας του!

Τότε ήταν που εμφανίστηκαν οι ανώνυμοι παραπληροφορητές – υβριστές όσων τον αμφισβητούσαν και επιζητούσαν τον έλεγχο!

Αν ο κος Ρούσσης άντεχε στο διάλογο και πολύ περισσότερο στον έλεγχο, θα τους χρειαζόταν; Η λογική απαντά όχι! Το επίσημο γραφείο τύπου του δήμου, θα μπορούσε άριστα να εξυπηρετεί την επικοινωνία του δημάρχου και να δίνει τις απαντήσεις που χρειάζονταν.

Οι στοιχειοθετημένες απαντήσεις όμως, πόσο συμφέρουσες για τον τρόπο διοίκησής του θα ήταν. Μάλλον δεν θα ήταν! Γι’ αυτό και με… επιλεγμένα στοιχεία, οι απαντήσεις, μαζί με παραπληροφόρηση και λάσπη, έγιναν το αντικείμενο εργασίας του “επικοινωνιακού παρακράτους” της σημερινής δημοτικής αρχής.

Αυτό το «κουβάρι» σκοπεύουμε να ξετυλίξουμε σιγά-σιγά και να δούμε αν το “Κύριοι αντέχω τον διάλογο και περισσότερο αντέχω τον έλεγχο” ήταν ένα από τα πολλά «πυροτεχνήματα» του δημάρχου!

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

(Διατηρώ το δικαίωμά μου να υπογράφω)

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.