Γιάννης Παπαπέτρου: Λίγο «τσίπα» κύριοι της Δημοτικής Αρχής…

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Δυστυχώς πάλι φέτος ο Κάλαμος έγινε το επίκεντρο και δυστυχώς πάλι για φωτιά. Το μόνο που δόξα το Θεό δεν ζήσαμε, είναι αυτά που είδαμε να συμβαίνουν από την τηλεόραση στο Μάτι. Σαν από θαύμα δεν έγιναν και εδώ μιας και πάνω από 23 σπίτια κάηκαν και περιουσίες χάθηκαν. Όλα αυτά με μία δημοτική αρχή να μην έχει κάνει έστω μία προσπάθεια από πέρυσι και να τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους, όσα πάνε κι όσα έρθουν.

 1. Ποιος Καλαμιώτης ή οικιστής είδε ένα χρόνο τώρα να γίνεται το παραμικρό στο χωριό μας;
 2. Τι άλλαξε φέτος στο σχεδιασμό για να μην ξανασυμβούν τα περσινά; Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, ΤΙΠΟΤΑ.
 3. Τι διορθώθηκε για να μην θρηνήσουμε νεκρούς;
 4. Τι μέτρα πάρθηκαν για την πρόληψη ώστε να προλάβουμε πράγματα και όχι να τρέχουμε πανικόβλητοι κατόπιν εορτής;
 5. Μήπως έφτιαξαν κάποιο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής μας ή αν χρειαστεί κάτι τέτοιο τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν πάλι ακινητοποιημένα από τους Αγίους ως τα φανάρια του Μαρκόπουλου και ο κόσμος θα είναι σε πανικό και απόγνωση;
 6. Τι θα γίνει με τους πυροσβεστικούς κρουνούς; Πολλοί από αυτούς ακόμη και τώρα, μήνα Αύγουστο είναι χαλασμένοι. Πότε σχεδιάζουν να τους φτιάξουν;
 7. Πότε θα βάλουν επιτέλους γεννήτριες στις δεξαμενές ύδρευσης για να μην ξεμένουμε από νερό; Ακόμα δεν έμαθαν ότι στη φωτιά το πρώτο πράγμα που κάνει η ΔΕΗ είναι να κόβει το ρεύμα;
 8. Από τις 180.000 ευρώ που παίρνει ο δήμος μας κάθε χρόνο από το κράτος για πυρασφάλεια, πόσα από αυτά τα χρήματα πάνε στον Κάλαμο;
 9. Τι γίνονται τα λεφτά αυτά; Τι τα κάνουν ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του Καλάμου;
 10. Γιατί οι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι παραμένουν ακαθάριστοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά; Εγώ προσωπικά με 4*4και δεν μπορούσα εύκολα να περάσω, θα τα καταφέρει ένα αμάξι με γεμάτο το βυτίο ή ένα όχημα της πυροσβεστικής; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
 11. Γιατί παρόλα αυτά έτρεξαν να πληρώσουν τον εργολάβο χωρίς να έχει καθαριστεί ούτε ένας δρόμος; ΓΙΑΤΙ;

Το εξωφρενικό είναι ότι για την δημοτική αρχή του κυρίου Ρούσση όλα έγιναν σωστά, όλα πήγαν ρολόι, το crash test πέτυχε, όλοι τους είναι χαρούμενοι και μοιράζουν μεταξύ τους μπράβο και συγχαρητήρια σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Είναι εκτός τόπου και χρόνου, αντί να ζητήσουν έστω και τώρα μία συγγνώμη στους κατοίκους του Καλάμου, αντί να νιώσουν λίγο ντροπή, λίγη τσίπα, κυκλοφορούν και δεν τους νοιάζει το παραμικρό, νιώθουν περήφανοι για την κατάντια μας και καμαρώνουν κιόλας!!!

Και προχθές, στο Δημοτικό Συμβούλιο που τα είπαμε όλα αυτά και δημόσια, ενοχλήθηκαν, τσαντίστηκαν, νευρίασαν, συνέχεια ειρωνεύονταν και ήρθαν να μου ζητήσουν και το λόγο γιατί έπρεπε λένε μόνο να παρακολουθώ το δημοτικό συμβούλιο και να μην μιλάω, να μην τα λέω δημόσια!

Όχι λοιπόν, δεν θα τους κάνω το χατίρι, θα τα φωνάζω μήπως συνέλθουν έστω και τώρα και κάνουν κάτι, έχουμε ακόμα δύο, καλοκαιρινούς και επικίνδυνους για φωτιές, μήνες μπροστά μας, μήπως τρέξουν ακόμα και την τελευταία στιγμή και με το φόβο του εισαγγελέα κάνουν κάτι και γλυτώσει ο κόσμος τις περιουσίες τους, μη μας βρει κάνα μεγαλύτερο κακό.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτούς, όταν το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς να κάνουν . . . απ’ ευθείας αναθέσεις. Οι ίδιοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Καλάμου της ομάδας Ρούσσης, ψήφισαν ΝΑΙ στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο για να γίνει με απευθείας ανάθεση 1.500.000 ευρώ επισκευή δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Βαρικού (κοντά στο Χαλκούτσι) γιατί . . . ΑΚΟΥΣΤΕ κάηκε, λένε το δίκτυο, από τη φωτιά των Αγίων Αποστόλων στις 23 Ιουλίου 2018!!!!

Τα λένε, τα ψηφίζουν μεταξύ τους και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!

Λίγη τσίπα μωρέ, λίγη τσίπα !!!

ΥΓ. Προχθές, Παρασκευή 03/08/2018, κατέθεσα αίτημα να γίνει Τοπικό Συμβούλιο στον Κάλαμο για το θέμα της φωτιάς στους Αγίους Αποστόλους.

Γιάννης Παπαπέτρου

Τοπικός Σύμβουλος Καλάμου

This entry was posted in Άρθρα, Επιστολές. Bookmark the permalink.