ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ: Και που τα έλεγαν οι σύμβουλοι που ελέγχουν… ποιος τα άκουγε;;;

ΝΩΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΑΙΓΕΤΕ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ: ΠΕΡΙΠΑΙΞΑΤΕ TΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ: ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΔΑΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Η σοβαρότατη καταγγελία του Γιώργου Γιασημάκη για τους άφτιαχτους αντιπυρικούς δρόμους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, που ήδη δημοσιεύσαμε, έγινε κατά τη διαδικασία των ανακοινώσεων. Και οι ανακοινώσεις και άλλων συμβούλων είχαν να κάνουν με τα μέτρα πυρασφάλειας του δήμου, τα οποία σε γενικές γραμμές τα θεωρούν όλοι τουλάχιστον… ελλιπή. Μόνο ο Ανδρέας Γαζβινιάν έθεσε και το θέμα της ενημέρωσης σε σχέση με ποινή αργίας του δημάρχου, όπως και ο Μιχάλης Χασιώτης για τον χώρο στέγασης του ειδικού σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο Νώντας Δημητρίου, κατήγγειλε ότι, για καμιά καταστροφή από φωτιά στο δήμο δεν έχει γίνει απολογισμός, ώστε να βελτιωθούν τα μέτρα πυροπροστασίας. Έκανε μια τοποθέτηση για τα οχήματα πυρόσβεσης του δήμου επισημαίνοντας ότι ο Κάλαμος δεν διαθέτει μεγάλο πυροσβεστικό όχημα ικανό να προλάβει φωτιά και ότι τα μικρά οχήματα είναι για τις… βόλτες τους, για να το παίζουν τον «Ζορό» στις περιοχές τους, όπως χαρακτηριστικά είπε! Τελειώνοντας, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι με την ανοχή τους… κατακαίνε τον Ωρωπό!

Ο Παναγιώτης Χασιώτης ανέφερε ότι η τραγωδία στο Μάτι πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι για όλους τους δήμους και ιδιαίτερα για τον Ωρωπό, ο οποίος κάθε χρόνο βρίσκεται αντιμέτωπος με καταστροφικές πυρκαγιές. Επικαλέστηκε μάλιστα έγγραφο της Ιπποκρατείου Πολιτείας που ενημερώνει το δήμαρχο για τους κινδύνους καταστροφής στην Πάρνηθα και στις γύρω περιοχές. Ζήτησε άμεση ενημέρωση από την πολιτική προστασία του δήμου, σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν υπάρχει σχεδιασμός αντιμετώπισης εκτεταμένης πυρκαγιάς και εκκένωσης οικισμών.

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν ανέφερε ότι είναι απορίας άξιο, μετά από την περσινή πυρκαγιά στον Κάλαμο, να καούν πάλι τώρα και άλλα σπίτια! Δήλωσε ότι είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει πολιτική προστασία στο βαθμό που απαιτείται για το δήμο μας και ζήτησε ειδική συνεδρίαση για συζήτηση-ενημέρωση στο θέμα αυτό. Επίσης ο κ. Γαζβινιάν ζήτησε ενημέρωση για την απόφαση της Περιφέρειας που αφορά πειθαρχική δίωξη του δημάρχου με την μορφή της αργίας και δεν ανακοινώνεται, όπως οφείλεται, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Κλείνοντας τις ανακοινώσεις του ο Ανδρέας Γαζβινιάν τόνισε: «Είναι γεγονός ότι ένα από τα σοβαρότερα θέματα που είχα από τότε που ανέλαβα, τον Σεμπτέμβριο του 2014, ως αντιδήμαρχος, ήταν το θέμα που αφορούσε απευθείας αναθέσεις για καθαρισμούς δρόμων, πυρκαγιές κ.λ.π.. Και γι’ αυτό κάθε φορά έβγαινε στην κοινωνία (ο δήμαρχος) και έλεγε, δεν υπογράφει (ο Ανδρέας Γαζβινιάν), εδώ μας αλλάζει τα φώτα, εδώ μας καθυστερεί κ.λ.π.. Τέρμα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν ξοδευτεί για να υπάρχει πυροπροστασία, να υπάρχουν δρόμοι σε περίπτωση κινδύνου, μα δυστυχώς, ακόμη και προχθές διαπιστώσαμε, ότι κάηκαν τόσα σπίτια! Για όνομα του Θεού, φτάνει πια»!

Ο Γιώργος Αρμυριώτης γύρισε τον χρόνο πίσω, την πρώτη χρονιά της σημερινής δημοτικής αρχής και θύμισε ότι είχε προτείνει να μπουν γεννήτριες στις δεξαμενές που τροφοδοτούν με νερό, γιατί το πρώτο πράγμα που κάνει η ΔΕΗ σε περίπτωση φωτιάς είναι να κόβει το ρεύμα. Τότε, «η αντίδρασή σας ήταν περιπαικτική και ειρωνική» ανέφερε ο κ. Αρμυριώτης προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι τον Μάρτιο μετά την φωτιά του Αυλώνα, έκανε πρόταση να γίνουν αντιπυρικές ζώνες βάσει μελέτης και πήρε απάντηση ότι δεν έχουν λεφτά. Αντιπυρικές ζώνες είχε προτείνει και για τον Κάλαμο, με οικονομία από τα χρήματα που πήρε ο δήμος για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και… δεν έγινε τίποτα! Ζήτησε επίσης να μάθουν αν μετά τις περσινές φωτιές στον Κάλαμο, έγινε έλεγχος στους κρουνούς, γιατί στην φετινή φωτιά υπήρχαν κρουνοί που… δεν δούλευαν! Ο Γιώργος Αρμυριώτης επίσης έκανε ένα ρητορικό ερώτημα… τι θα γίνει αν πάρει φωτιά στην Μαλακάσα το Terra Vibe με χιλιάδες ανθρώπους που δέχεται και η απάντηση που ακούστηκε από τον αντιδήμαρχο Συκαμίνου και ύδρευσης κ. Τζεβελέκο ήταν ότι… εκεί είναι ιδιωτικός χώρος!!!

Απάντηση στον κ. Τζεβελέκο έδωσε ο Άγγελος Χατζηιωάννου, λέγοντας, ότι και τα σπίτια που κάηκαν στον Κάλαμο ήταν ιδιωτικά! Για να του αναφέρει επίσης ότι, έχουν δημιουργήσει δαδιά μέσα στα δάση από τις ανεξέλεγκτες χωματερές που έχουν σπείρει, ζητώντας… να πάνε όλοι μαζί να τις δουν! Έδωσε για παράδειγμα τόνους εύφλεκτα υλικά που έχουν αποθέσει στην δεξαμενή που βρίσκεται στο ύψωμα του Αγίου Γεωργίου. Το αστείο είναι ότι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Σιδέρης, ζήτησε από τον κ. Χατζηιωάννου να τους πει τι να τα κάνουν τα υλικά αυτά (κλαδια κ.λ.π.), για να πάρει απάντηση από τον σύμβουλο της μειοψηφίας πως… αν δεν μπορούν να τα διαχειριστούν να παραιτηθούν να τα αναλάβουν κάποιοι άλλοι! Αναφέρθηκε επίσης και στις δεξαμενές του Αυλώνα για την πυροπροστασία που είναι άδειες και οι κρουνοί χαλασμένοι! Τέλος μίλησε και για το… «κρας-τεστ» της λασποεπικοινωνίας της δημοτικής αρχής, το οποίο αν μπορεί να μεταφραστεί, μπορεί και να σημαίνει, ότι… έβαλαν οι ίδιοι την φωτιά στον Κάλαμο για να δουν πόσο γρήγορα θα την σβήσουν!!!

Στις ανακοινώσεις του ο Μιχάλης Χασιώτης ζήτησε να συζητηθούν εκτός ημερησίας δύο θέματα, το ένα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις καταστροφικές πυρκαγιές, για ευθύνες τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης και το άλλο για την στέγαση του ειδικού σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου, η συζήτηση των οποίων δεν έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή. Για το πρώτο, το αρνήθηκαν μετά από ονομαστική ψηφοφορία, τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Οικονομάκου, ακόμα και την συζήτηση της πρότασης, λέγοντας ότι το θέμα έχει εξαντληθεί!

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.