Ήρθε η ώρα ο Ωρωπός να δει κατάματα τον Ωρωπό και το μέλλον του!

Με τις δημοτικές εκλογές να γίνονται τον ερχόμενο Μάιο, μπήκαμε κατά ένα τρόπο σε προεκλογική περίοδο, με τον δήμο Ωρωπού να αντιμετωπίζει πολλά και δυσβάσταχτα προβλήματα.

Με τα δεκάδες καλοκαιρινά πανηγυράκια δεν πρόκειται να κουκουλωθεί τίποτε απ’ ό,τι η απερχόμενη δημοτική αρχή έκανε, για να ξεχάσει ο δημότης του Ωρωπού ότι υπάρχει μια διοίκηση που δεν τον σκέφτεται, για να μην δει κατάφατσα τι σημαίνει αδιαφάνεια και αλαζονεία, για να μην δει ότι αποψιλώνεται ο δήμος από τις υπηρεσίες του, για να μην δει ότι κατασπαταλήθηκαν τα χρήματά του χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο, για να μπορεί να τον παραπληροφορεί και να τον παραπλανά!

Τα πάντα γύρω μιλούν από μόνα τους! Ένας δήμος απαξιωμένος, δυστυχώς, από την ηγεσία του, αποπαίδι κυβερνητικών αποφάσεων, ένας δήμος ζήτουλας κάποιων ισχνών κονδυλίων για να δείξει έστω και την ύστατη ώρα ότι κάτι να γίνεται και ας είναι και «αντίτιμο» για ό,τι άλλοι δήμοι, από σεβασμό στους δημότες τους, δε δίνουν! Ένας δήμος που γύρισε την πλάτη στην πραγματική ανάπτυξη, σε κάθε επιλογή που ταιριάζει στη θέση και την ομορφιά του, που γύρισε την πλάτη στους επαγγελματίες του, στο σύνολο των δημοτών του και στο αύριο των παιδιών του.

Και όλα αυτά δεν είναι ένας λόγος απέναντι σε μια δημοτική αρχή που αναμφισβήτητα πρόδωσε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών της. Είναι μια πραγματικότητα, ένα σκληρό αποτέλεσμα τεσσάρων και παραπάνω χρόνων, που γίνεται ακόμη πιο σκληρό, όταν και ο πρόσθετος πέμπτος χρόνος, σφραγίζει την εικόνα αυτή!

Όλα τα παραπάνω ήρθε η ώρα να αλλάξουν. Ήρθε η ώρα ο Ωρωπός να δει κατάματα τον Ωρωπό και το μέλλον του. Οι τοπικές του κοινωνίες ήρθε η ώρα να αισθανθούν ότι κάποιοι τις ακούν και συμπάσχουν με τα προβλήματά τους. Ότι κάποιοι τους νοιάζονται και δεν χώνονται βαθειά στις καρέκλες της εξουσίας τους, που οι ίδιοι άλλωστε τους έχουν προσφέρει. Ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν οράματα, ότι είναι αδιαφιλονίκητο να υπάρχουν προοπτικές, ότι κάποιοι θέλουν και μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα στη ζωή τους, που σήμερα κάποιοι υπονομεύουν!

Για όλα τα παραπάνω, υπήρξαν μέσα στην πορεία των τεσσάρων χρόνων και υπάρχουν ακόμη, κάποιοι άνθρωποι που πάλεψαν και παλεύουν το ασύμφορο για το δήμο και τους δημότες του, που μόχθησαν για να βάλουν φρένο στη δημοτική αυθαιρεσία και στην κατρακύλα του τόπου, που λοιδορήθηκαν και λασπώθηκαν από το μοναδικό «έργο» αυτής της δημοτικής αρχής, που δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η τιτάνια προσπάθεια παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των δημοτών του Ωρωπού! Και η προσπάθεια αυτή, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα της κάλπης! Γιατί, αυτούς τους ανθρώπους φοβούνται, για το ενδεχόμενο να χάσουν την «νιρβάνα» της εξουσία τους.

Αυτούς όμως ποιος τους φοβάται; Όχι βέβαια όσοι έδωσαν τις μάχες τους μέσα στα δημοτικά συμβούλια και τις επιτροπές για τις ασύμφορες αποφάσεις της δημοτικής αρχής, καταθέτοντας πολιτικό λόγο και ειπράττοντας λοιδορία και λάσπη, ούτε βέβαια όσοι προσπάθησαν να τις σταματήσουν, έχοντας πάντα αδιάσειστα στοιχεία και απέναντί τους έναν έλεγχο νομιμότας να… «αλληθωρίζει»!

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

(Διατηρώ το δικαίωμά μου να υπογράφω)

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.