Ευθυμογραφήματα και… «μαύρα φίδια»!

Διαβάσαμε μια «πρώτη προσέγγιση» για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές από την επικοινωνιακή λασποομάδα της δημοτικής αρχής. Ήταν ένα ευθυμογράφημα, αποκαλυπτικό των «μαύρων φιδιών» που έχουν ζώσει τους εντολείς της! Και μέσα στην έκδηλη ανησυχία τους αυτή, δεν υπήρχε πιθανότητα να ξεχάσουν και εμάς, γι’ αυτό και τους… ευχαριστούμε απαντώντας τους!

Με ευχαρίστηση λοιπόν, μέσα από το ευθυμογράφημά τους αυτό (χαλάλι τα χρήματα που παίρνουν για να «σκορπίσουν» αυτή τη δημοτική αρχή), θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

  1. Πως είναι δυνατόν να γράφουν ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο Μάιος 2018, “ήταν η δεύτερη σημαντική αλλαγή, μετά την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής, που επέφερε ο πολυαναμενόμενος Κλεισθένης”;;; Ο Μάιος 2018 προβλεπόταν από τον “Καλλικράτη” και ψηφίστηκε και με τον “Κλεισθένη”! Που είδαν τη “δεύτερη σηματική αλλαγή”;;; Είχαν όμως πιστέψει, ότι με τους έξη μήνες παράτασης των φημών, θα προλάβαιναν να περισώσουν τίποτα από μια άκαρπη πενταετία χωρίς κανένα δημοτικό έργο που τους έχει εκθέσει στους δημότες του Ωρωπού!
  2. Λένε, ότι “δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε (την ποροσέγγιση) από την Δημοτική Ομάδα, του Δημάρχου Θωμά Ρούσση…” και τελικά ξεκινούν από αυτήν και γράφουν πως “ο Δήμαρχος έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο και σταθερό τον κορμό της παράταξης”, όταν έχει από τους εκλεγμένους της δημοτικής του ομάδας, τρεις (3) ανεξαρτητοποιήσεις και δύο (2) παραιτήσεις!!! Φυσικά δεν θα πάρουμε καμία απάντηση, για το ποια είναι η “έξυπνη και «σοφή» τακτική” με την οποία ο δήμαρχος προσεγγίζει νέα στελέχη, όταν δεν έχει να τους δείξει έργα που… “μιλούν” από μόνα τους!
  3. Η προσπάθεια που κάνουν, να φορτώσουν δηλαδή τα λάθη της προηγούμενης δημοτικής περιόδου σε ένα άνθρωπο, τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο και να «ακυρώσουν» τον «υποτίθεται» (γιατί ο κάθε άνθρωπος αποφασίζει μόνος του) διάδοχό του, Διονύση Καμπιώτη, πόση πολιτική σκοπιμότητα κρύβει;;; Σκοπιμότητα με την… σέσουλα! Κανείς δεν ξεχνά ότι έκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη Οικονομάκου, τους εξασφάλιζαν τις απαρτίες στα δημοτικά συμβούλια από την αρχή και την αβλεπή ψήφιση των διαφόρων θεμάτων που… ελέγχονταν από τα άλλα μέλη της αντιπολίτευσης! Πως λοιπόν να μην φταίει για όλα ο Γιάννης Οικονομάκος που έλεγε και… όχι;;;
  4. Εδώ και αν φαίνεται όλη η αστειότητά τους! Γράφουν για τον Γιώργο Γιασημάκη -που είναι αυτός που αντιπροσωπεύει τον καθημερινό εφιάλτη τους- ότι, “όλοι θεωρούσαν πως ήταν μια χρυσή ευκαιρία να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την δημαρχία και γιατί όχι να την κατακτήσει κιόλας”!!! Πότε τον “θεωρούσαν”;;; Το χρονικό διάστημα ανοχής του σε μια νέα δημοτική αρχή να βρει τα βήματά της και να σχεδιάσει ανάπτυξη για τον τόπο;;; Τότε δηλαδή που τους βόλευε η λογική “να περιμένουμε να δούμε”;;; Αυτό είναι! Γιατί, για “δυο καθοριστικά λάθη στρατηγικής” που αναφέρουν… δεν πείθουν! Πρώτον γιατί ο “γνωστός αρθρογράφος-διαμορφωτής” -όπως γελοία με αναφέρουν και είναι τιμή μου-, δεν τους έκανε τη χάρη να γίνει “εργαλείο” τους στον εμπαιγμό των δημοτών του Ωρωπού και να γίνει και αυτός μέλος στην λασποομάδα τους! Αρχή του είναι να στηρίζει κάθε ελπίδα από όπου και αν προέρχεται, να βρει ο τόπος αυτός αυτό που του αξίζει! Και δεν του αξίζουν “παρατηροκαράδες” και μηδενιστικές πολιτικές! Δεύτερο κατ’ αυτούς λάθος του Γιώργου Γιασημάκη είναι, ότι καταγγέλει με αποδεικτικά στοιχεία και σε όλους τους τόνους, την αδιαφάνειά τους, την αλαζονεία της εξουσίας τους και τις καταστροφικές για το δήμο αποφάσεις τους! Αυτό είναι για τους έμμισθους λασπολόγους και τους εντολείς τους το λάθος! Έπρεπε να τους αφήνει να χώσουν όσο περισσότερο μπορούν το δήμο στην ανυπαρξία!
  5. Τους ενοχλεί όμως πολύ και η απώλεια του Ανδρέα Γαζβινιάν, με την παρουσία του οποίου τον Μάιο του 2014 κέρδισαν τις εκλογές! Χωρίς ντροπή λοιπόν γράφουν σήμερα γι’ αυτόν ότι, “αφού απέτυχε να διαλύσει τον δήμο Ωρωπού, σήκωσε την σημαία της επανάστασης, διεκδικώντας τον ρόλο του τίμιου και ηθικού λαϊκού παιδιού”!!! Μπορούσε όμως ένας αντιδήμαρχος να “διαλύσει” το δήμο;;; Όχι βέβαια! Μπορούσε όμως να αντισταθεί σε αποφάσεις που διαλύουν το δήμο! Αυτό «ναι»! Και αυτό έκανε ο Ανδρέας Γαζβινιάν! Και απέδειξε πως και τίμιος είναι και ηθικός! Γι’ αυτό και τους… άφησε “γεια”! Τώρα γι’ αυτό που λένε πως “με χρησιμοποιημένα και σαθρά υλικά, κανένας ποτέ δεν έχτισε κάτι καινούργιο και δημιουργικό”, είναι φαίνεται… αόμματοι για να κοιτάξουν γύρω τους τα “υλικά” που υπερηφανεύονται ότι θα χρησιμοποιήσουν για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο! Οι δημότες όμως γνωρίζουν και πρόσωπα και πράγματα και δώσουν σε λίγο καιρό τις απαντήσεις τους!Αυτά για σήμερα, περιμένοντας την συνέχεια των… «προσεγγίσεων»!

    ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

    (διατηρούμε το δικαίωμά μας να υπογράφουμε)

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.