Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει το δήμο Ωρωπού- Η Ευρώπη ξεκινά την επανα-δημοτικοποίηση

Την ίδια ώρα που στην Ευρώπη άρχισε να φαίνεται η αποτυχία ιδιωτών στην καθαριότητα και ξεκινάει η «επανα-δημοτικοποίηση»*, προκλητική και αδιάλλακτη χαρακτηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΠΟΕ-ΟΤΑ) την συμπεριφορά που επιδεικνύει ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης! Όπως υποστηρίζει, παρά τις εντονότατες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού, της Ομοσπονδίας και των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, που εμμένει στην εφαρμογή και υλοποίηση του ξεπουλήματος και της πλήρους Ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι είναι ταγμένος στο έργο διάλυσης των Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, παραχωρεί χωρίς δεύτερη σκέψη τον Ηλεκτροφωτισμό στα Ιδιωτικά συμφέροντα για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, με παράλληλη παραχώρηση των Δημοτικών Τελών, ύψους άνω των εννέα εκατομμυρίων ευρώ (9.000.000,00 €)!

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία »παρά την αναγκαστική προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και την έκδοση παραγγελίας του, να χορηγήσει τα τεύχη Δημοπράτησης του Διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση του Δημοτικού Οδοφωτισμού», ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης όχι μόνο «σφυρίζει αδιάφορα» και αρνείται να τα χορηγήσει, αλλά απαντά με ένα κατάπτυστο Δελτίο Τύπου που στρέφεται εναντίον των εργαζομένων του Δήμου, προσπαθώντας μέσα στον πανικό και την σύγχυση που τον διακατέχει να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα».»

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ αναγράφει στο Δελτίο Τύπου που συνέταξε και εξέδωσε ότι, «όλα τα κάνει για το καλό των Υπηρεσιών και των Δημοτών του Δήμου Ωρωπού», αποκρύπτοντας βέβαια τις αδιαφανείς ενέργειες και τον τρόπο που ακολουθεί και εφαρμόζει για να το πράξει. Όπως επίσης και του λογαριασμού που θα έρθει αργότερα στους Δημότες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καταγγέλλει για ακόμη μια φορά τον Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση και τον καλεί, έστω και αυτή την στιγμή, να ανακαλέσει και να ακυρώσει κάθε απόφαση και σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση και διάλυση υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους και την καταστροφική οικονομική επιβάρυνση τόσο για τον προϋπολογισμό του Δήμου όσο και για τους Δημότες Ωρωπού, για τα επόμενα εννέα (9) χρόνια!

Τον καλεί παράλληλα, να χορηγήσει άμεσα στο Σύλλογο Εργαζομένων όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν τις δήθεν «διαγωνιστικές διαδικασίες» ιδιωτικοποίησης του Δημοτικού Οδοφωτισμού και να ακούσει επιτέλους και τις δικές τους προτάσεις και θέσεις επί του θέματος.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

* Νορβηγία: Αποτυχία ιδιωτών στην καθαριότητα – Ξεκινάει η «επανα-δημοτικοποίηση»

Η πρόσφατη αποτυχία του ιδιωτικού τομέα στην Νορβηγία, στις εργασίες της αποκομιδής οικιακών στερεών απορριμμάτων είχε ως αποτέλεσμα την επανα-δημοτικοποίηση των σχετικών υπηρεσιών.

Μετά τη δήλωση πτώχευσης της μεγάλης εταιρείας RenoNorden ένας σημαντικός αριθμός Δήμων της Νορβηγίας επανέκτησε  πάλι  τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα απομένει να γίνει η σταθεροποίηση της τάσης αυτής. Ίδιες πηγές αναφέρουν ως «κίνητρα – θετικά σημεία»:

  1. Ο Δημοτικός χαρακτήρας επιτρέπει μακροχρόνιο σχεδιασμό και επενδύσεις αντί του βραχυπρόθεσμου οφέλους και σχεδιασμού επί συγκεκριμένου σκοπού, του ιδιωτικού τομέα.
  2. Παραμένει η τεχνογνωσία στις Δημοτικές Υπηρεσίες.
  3. Εξασφαλίζονται μόνιμες συνθήκες εργασίας και αμοιβών με αξιοπρέπεια.
  4. Τα » σκουπίδια» δεν είναι απορρίμματα είναι υλικά προς αξιοποίηση και κατά συνέπεια πόροι δημιουργίας εισοδήματος που πρέπει να επιστρέφει στους παραγωγούς τους και τέλος τίθεται το ερώτημα… «Οι στρατηγικοί στόχοι της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης επανάκτησης υλικών και ανακύκλωσης, είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από πρόσκαιρα οικονομικά συμφέροντα αποκομιδής σύμμεικτων;»

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.