Ο Γιώργος Γιασημάκης μίλησε εφ’ όλης της ύλης και για την ανάγκη συμμετοχικής διοίκησης

Από τον Αυλώνα ο Γιώργος Γιασημάκης ξεκίνησε χθες με συνέντευξη τύπου, να ενημερώνει τους δημότες του Ωρωπού για τα πεπραγμένα τεσσάρων χρόνων της δημοτικής αρχής του κ. Ρούσση με έγγραφα και οπτικοακουστικά αποσπάσματα από συνεδριάσεις και για το πως αυτή βλέπει την επόμενη μέρα του δήμου. Ο κ. Γιασημάκης παρουσίασε επίσης προτάσεις για να επιστρέψει ο δήμος Ωρωπού στην   κανονικότητα, καθώς και αναγκαίες   θεσμικές   αυτονόητες αλλαγές στη διοίκησή του, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας του.

Από τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που ανέφερε, οφείλουμε να σταθούμε σε αυτήν της Συμμετοχικής Διοίκησης (11΄30΄΄στο βίντεο), για την οποία γνωρίζουμε ότι κύριο χαρακτηριστικό της είναι, η αποκέντρωση της λήψης των αποφάσεων, με κοινή συνισταμένη την ανάπτυξη σε όλες τις μορφές της. Είναι μια διοίκηση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας και γι’ αυτήν ο κ. Γιασημάκης είπε ότι «πέρα από τους εκλεγμένους», πρέπει να γίνεται και με «ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να προσφέρουν σε ένα σύγχρονο δήμο το 2020. Κριτήριο για την συνεργασία μαζί τους θα είναι οι ικανότητές τους και όχι ο αριθμός των ψήφων που έχουν».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ενημέρωση από τον κ. Γιασημάκη:

Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία τους σήμερα εδώ , τόσο τους εκπρόσωπους του τύπου όσο και τους δημότες που μας κάνουν την τιμή να παρευρίσκονται σε αυτή την συνέντευξη τύπου .

Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω πως το σημερινό κάλεσμα δεν αποτελεί μια προεκλογική συγκέντρωση, ούτε μια εκδήλωση για εξαγγελία προεκλογικού χαρακτήρα.

Είναι μια προσπάθεια άμεσης ενημερώσης των δημοτών μέσω των Μέσων μαζικής ενημέρωσης για όσα έχουν συμβεί στο δήμο μας αλλά και για την πορεία μας ως αντιπολίτευση αυτά τα 4 χρόνια , διότι ποτέ δεν κρυφτήκαμε και είμαστε πάντα παρόντες σε όλες τις κρίσιμες, κοινές μάχες αυτού του τόπου και ιδιαίτερα τώρα που μια καταστροφική δημοτική αρχή υποβαθμίζει καθημερινά τον τόπο μας.

Θέλω να πω ακόμη πως δεν βρισκόμαστε σήμερα τυχαία στον Αυλώνα. Είναι συνειδητή απόφασή μου , από αυτό το κεφαλοχώρι, που τόσο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια να ξεκινήσει η προσπάθεια ενημέρωσης.

Ένα χωριό πρωταγωνιστής στα γράμματα , στον πολιτισμό αλλά και στον τρόπο διαχείρισής του, από τις δημοτικές του αρχές όσο ήταν ανεξάρτητος δήμος, έχει πλεον μετατραπεί σε κομπάρσος (αν εξαιρέσουμε την θητεία του Γιώργου Παπαγιάννη) χωρίς προοπτική και ελπίδα και θυμίζει ένα χωριό που έχει αφεθεί στην τύχη του.

Συμπληρώνονται σύντομα 4 χρόνια από την ημέρα που η Δημοτική Αρχή του κ.Ρούσση ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Ωρωπού.

Ένα συμβολικό όριο που σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου των δικαιολογιών και των υπεκφυγών.

Μιας χρονικής περιόδου ικανής, να φανεί ότι η δημοτική αρχή Ρούσση λειτουργεί χωρίς προσανατολισμό, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στρατηγική και όραμα για το παρών και το μέλλον του Δήμου.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της δημοτικής αρχής Ρούσση :

 • Η αδράνεια και η αδιαφορία για τα προβλήματα του τόπου
 • Η αδιαφάνεια και ο σκοταδισμός στις αποφάσεις της, με συνέπεια να κινείται συνεχώς στη λογική των ισορροπιών , των συμψηφισμών, των προσωπικών εξυπηρετήσεων και των ανέξοδων υποσχέσεων.

Αυτή η πορεία χωρίς προγραμματισμό, σε συνδυασμό με την σπατάλη του δημοτικού χρήματος και την εκχώρηση τόσο της αποκομιδής απορριμμάτων όσο και του οδοφωτισμού που σχεδιάζουν, οδηγούν σε χρεωκοπία τον Δήμο Ωρωπού και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Και αν σκεφτεί κανείς ότι μόνος του ο κ.Ρούσσης ζήτησε την δημιουργία ΧΥΤΥ στο λατομείο Ντουμάνη καταλαβαίνει που οδηγείται ο τόπος μας.

Από τους πρώτους μήνες της διοίκησή του ο κ.ρούσσης έδειξε ότι θα είναι απλά ένας κακός διαχειριστής του Δήμου διότι μέχρι εκεί μπορεί.

Όσες φορές κάναμε προτάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο ή στην οικονομική επιτροπή μας αντιμετώπισε με ειρωνεία ή στην καλύτερη περίπτωση με απαξιωτική αδιαφορία.

Θυμάται όμως την αντιπολίτευση όταν κάτι δεν του πάει καλά (και αυτό συμβαίνει συχνά) για να πει ότι για όλα φταίει η «κακή αντιπολίτευση» που:

 • του ασκεί έλεγχο,
 • που καταγγέλλει τις παρανομίες,
 • που κάνει ενστάσεις στον ελεγκτή νομιμότητας,
 • που κάνει ερωτήσεις,
 • που ζητάει έγγραφα από τις υπηρεσίες του δήμου,
 • που δεν δέχεται να παραποιούνται αποφάσεις και πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ας δούμε όμως επιγραμματικά την πορεία της Δημοτικής Αρχής Ρούσση ξεκινώντας από τον τρόπο διοίκησης και συμπεριφοράς απέναντι στους δημότες-εργαζόμενους και δημοτικούς συμβούλους.

Ποιος δεν θυμάται την απάντηση του κ.Ρούσση όταν του ζήτησα να παραβρεθώ στην παραλαβή κάποιας προμήθειας υλικών . Να σας θυμίσω την απάντησή του: «δεν θα παραβρεθείς γιατί έτσι θέλω εγώ»

Να αναφερθώ επίσης στις αιτήσεις για χορήγηση εγγράφων που έχουμε κάνει και απάντηση δεν πήραμε.

Στις εισηγήσεις του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής τις οποίες στέλνουν την τελευταία ημέρα ή ακόμη χειρότερα λίγες ώρες πριν το συμβούλιο και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοί του , μαθαίνουν εκείνη την ώρα τι θα ψηφίσουν!

Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων οι οποίοι έχουν κάνει 2 φορές αίτηση για χορήγηση εγγράφων και μετά πήραν εισαγγελική παραγγελία που και αυτή δεν εκτελέστηκε και ακόμα δεν τους έχουν χορηγηθεί τα έγγραφα.

Να μιλήσω για την άρνηση διαλόγου του κ.Ρούσση στηριζόμενος στην πλασματική πλειοψηφία, διότι ενώ στις εκλογές είχε το 28% των ψηφοφόρων, στο δημοτικό συμβούλιο έχει το 60% των δημοτικών συμβούλων και έτσι αρνείται τον διάλογο.

Να πούμε για την ομολογία ότι χρησιμοποιούν εικονικά τιμολόγια που κόβουν μεταξύ τους και δεν γνωρίζουμε που πάνε τα χρήματα;

Τι να πρωτοπεί κανεις;

Δεν μπορώ να μην αναφέρω όμως τον αγαπημένο τους αριθμό, το 24.800 ευρώ που είναι το όριο της απ’ ευθείας ανάθεσης, που είναι ο αγαπημένος τους τρόπος διοίκησης .

Με απ’ ευθείας αναθέσεις:

 • οι εκχιονισμοί,
 • οι αντιπυρικές ζώνες
 • οι καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων(αντί να γίνει ένας διαγωνισμός)
 • οι προμήθεις υλικών
 • τα αντλητικά συγκροτήματα
 • οι προμήθειες εορταστικού διάκοσμου

Ακόμη και τον δρόμο στα σχολεία Ωρωπού τον άφησε τελευταία στιγμή για να τον δώσουν απ’ ευθείας αλλά δεν το άφησε ο επίτροπος.

Όλα κινούνται στον αστερισμό των απ’ ευθείας αναθέσεων.

Ακόμη και όταν γίνονται διαγωνισμοί όμως οι εκπτώσεις που παίρνουν ξεκινούν από το 0,005%. Για να πάμε στον διαγωνισμό για τα όργανα των παιδικών χαρών που οι προδιαγραφές ήταν αντιγραφή από το site γνωστής εταιρείας του χώρου.

Δεν μπορώ να μην πω για τις διαταγές πληρωμής που εκδίδονται συνεχώς γιατί δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες από την δημοτική αρχή:

 • πυροτεχνήματα στο Συκάμινο
 • μπετά που χάθηκαν
 • εργασίες μηχανημάτων που δεν ξέρει κανείς που έγιναν
 • προμήθειες υλικών που δεν ξέρουμε ποιος τα παρέλαβε

Όλα αυτά πληρώνονται με διαταγές πληρωμής οι οποίες δεν εξετάζουν την ουσία και την σκοπιμότητα αλλά με απλή μαρτυρία εργολάβου ή και ενός δημοτικού συμβούλου.

Δεν μπορώ να μην πω για τις 150.000 ευρώ που δόθηκαν για σκούπες που δεν χρησιμοποιούνται ή για το 1.500.000 ευρώ που χάθηκε σε δικαστική διαμάχη με την Νέα οδό (εταιρεία των διοδίων) γιατί δεν έστειλαν δικηγόρο.

Ας δούμε τώρα το θέμα της ύδρευσης . Από την μία κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαγραφές νερού και από την άλλη κάνουν τεράστιες αυξήσεις στο τιμολόγιο ύδρευσης και ταυτόχρονα παρά τις αυξήσεις χρέος στην ΕΥΔΑΠ έχει φτάσει στα 4.500.000 ευρώ περίπου, μήπως και εδώ υπάρχει σκέψη για ιδιωτικοποίηση;

Και με όλα αυτά προφανώς δεν περισσεύουν χρήματα για τους αθλητικούς χώρους του δήμου μας.

Τα περισσότερα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι ακατάλληλα, π.χ. του Αυλώνα, για αθλητικές δραστηριότητες. Το στάδιο της σκάλας Ωρωπού είναι στην κατάσταση που βρίσκεται από το 2004, εγκαταλελειμμένο και ημιτελές. Το κλειστό γήπεδο των Νεων Παλατίων δεν υπήρξε ποτέ σε χειρότερη κατάσταση.

Περιέγραψα τα ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ της δημοτικής αρχής Ρουσση όσο μπορούσα πιο περιληπτικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΟΥΣΣΗ

Να δούμε όμως τώρα πως βλέπουν την επόμενη μέρα οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής πράγμα που φαίνεται από τις αποφάσεις τους για μια σειρά θεμάτων που δεσμεύουν τον δήμο Ωρωπού για τα επόμενα χρόνια.

Αναφέρομαι στην παραχώρηση της αποκομιδής απορριμμάτων με 6.500.000 ευρώ για 3 χρόνια και έκπτωση μόλις 2%.

Σε έναν διαγωνισμό που είχε ως όρο ο υποψήφιος ανάδοχος να έχει «ειδικό πιστοποιημένο όχημα-ψυγείο για μεταφορά νεκρών πτηνών».

Αυτός ό όρος υπήρχε για να συμμετέχει κάποιος σε διαγωνισμό αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων.

Αδίστακτα λοιπόν ιδιωτικοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας διπλασιάζοντας το κόστος λειτουργίας, αφού τα οχήματα του δήμου συνεχίζουν να δουλεύουν κάποιες μέρες και όπως έλεγε ο κ.Ρούσσης οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Την ίδια στιγμή ο κ.Ρούσσης υπογράφει έγγραφο με το οποίο ενημερώνει την υπηρεσία καθαριότητας πως αυτή θα κάνει τον οδοκαθαρισμό και η εταιρεία θα συνδράμει με 15 υπαλλήλους όταν για αυτήν πληρώνουμε περίπου 34.000 ευρώ το μήνα.

Επίσης τελευταία ξεκίνησαν την διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτη και του οδοφωτισμού για 12 χρόνια με 15.000.000 ευρώ περίπου με εκχώρηση των εσόδων από τα τέλη φωτισμού απ’ ευθείας από την ΔΕΗ.

Με μια μελέτη που δόθηκε με απ’ευθείας ανάθεση των 24.000 ευρώ μελετάται έργο αξίας 15.000.000 ευρώ

 • Με μια μελέτη για την οποία οι διαδικασίες έγιναν μέσα σε 3 ημέρες
 • Με μια μελέτη που ποτέ δεν ήρθε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όσες φορές και αν ζητήθηκε ποτέ δεν εμφανίστηκε, εγκρίνουν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και στα οποία προβλέπεται ότι η επιτροπή θα κρίνει σε ποιον θα δοθεί το έργο:

Όχι βάσει της οικονομικής προσφοράς αλλά βάσει της τεχνικής προσφοράς. Δηλαδή μπορεί κάποιος να δώσει έκπτωση 45% αλλά το έργο να καταλήξει σε αυτόν που έδωσε έκπτωση 5%.

Και βέβαια με τις παραχωρήσεις της καθαριότητας και του οδοφωτισμού βαδίζουν τον δρόμο της απόλυσης οι εργαζόμενοι στο δήμο.

Κανείς δεν σκέφτεται αυτούς και τις οικογένειες τους.

Κοιτούν μόνο τους αριθμούς, που δυστυχώς για αυτούς ούτε και οι αριθμοί τους βγαίνουν.

Και δεν βγαίνουν οι αριθμοί διότι στο ταμείο υπάρχουν περίπου 3.800.000 ευρώ εκ των οποίων περίπου 2.000.000 είναι έκτακτα ειδικευμένα (δηλ επιχορηγήσεις για συγκεκριμένα έργα) και τα άλλα 1.800.000 ευρώ είναι από τακτικά έσοδα και έκτακτα ανειδίκευτα.

Έχει όμως υποχρεώσεις όπως:

 • 4.500.000 ευρώ χρέος στην ΕΥΔΑΠ
 • 1.500.000 ευρώ από δικαστική απόφαση(μελέτη Ελευθεράκου) με αναστολή εκτέλεσης το 2019
 • 3.500.000 ευρώ τα οποία έχουν χαθεί στο εφετείο και εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ (Νέα Οδος – διόδια)

Συνολο 9.500.000 ευρώ συν τις οφειλές προς προμηθευτές και εργολάβους που συνεχίζουν να τρέχουν.

Επίσης να αναφέρω πως υπάρχουν κάθε μήνα 470.000 ευρώ περίπου μισθοδοσία και 170.000 ευρώ περίπου για τον εργολάβο σκουπιδιών και έρχεται να παραχωρήσει και τα έσοδα από τα τέλη φωτισμού για 12 χρόνια.

Από την άλλη μεριά το θέμα του βιολογικού καθαρισμού έχει παγώσει 4 χρόνια τώρα και μόλις πρόσφατα εκδικάστηκαν οι ενστάσεις της τεχνικής αξιολόγησης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί όμως η μοριοδότησή της για να προχωρήσουν στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Η δικαιολογία της χρηματοδότησης έχει πάψει να ισχύει εδώ και 3 χρόνια όταν υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια (500.000 ευρώ).

Ταυτόχρονα όμως πέρα απ’ όλα αυτά ο κ.Ρούσσης κρυφά και χωρίς να ενημερώσει κανέναν με έγγραφο που στέλνει στην Περιφέρεια αττικής τον Μάϊο του 2015 ζητά την δημιουργία ΧΥΤΥ στο λατομείο Ντουμάνη. Η περιφέρεια το αποδέχεται και η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται ΦΕΚ.

Έτσι οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία χωματερής σε αυτόν τον χώρο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτά και πολλά άλλα συμπληρώνουν το παζλ για το που οδηγεί τον Δήμο Ωρωπού η δημοτική αρχή του κ.Ρούσση. Εύλογα όμως κάποιος θα έβαζε το ερώτημα : «και τι θα μπορούσε να γίνει για όλα αυτά;»

Η απάντηση δεν είναι πάντα εύκολη.

Υπάρχουν όμως λύσεις και δεν υπάρχουν αδιέξοδα αρκεί να είσαι αποφασισμένος, να έχεις σχεδιασμό και όραμα.

Για παράδειγμα στην καθαριότητα θα μπορούσαν να αποκτηθούν με leasing καινούρια απορριμματοφόρα για 5 χρόνια (στα οποία καλύπτονται το service, τα ελαστικά, τα τέλη κυκλοφορίας, οι ασφάλειες κλπ) και με το υπάρχον προσωπικό στην καθαριότητα, σύνολο 130 άνθρωποι, να λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας άριστα και ταυτόχρονα επειδή τα οχήματα θα είναι καινούρια θα υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων και θα χρειάζονται ελάχιστα χρήματα για ανταλλακτικά και βλάβες… ΚΑΙ στα 5 χρόνια παίρνουμε καινούρια.

Ενδεικτικά (δημος Μαραθώνα):

Το κόστος για την απόκτηση :

−            4 απορριμματοφόρα 9 κυβικών

−            1 απορριμματοφόρο 12 κυβικών

−            1 διαξονικό ανατρεπόμενο και

−            1 ελκυστήρας τράκτορας

Είναι 260.000 ευρώ το χρόνο ΄ή 1.300.000 ευρώ για 5 χρόνια, όταν για τον εργολάβο αυτήν την στιγμή πληρώνουμε 2.000.000 ευρώ το χρόνο και παράλληλα πληρώνεται και το προσωπικό αλλά έχουμε και τα απορριμματοφόρα τα παλιά.

Για τον οδοφωτισμό όπως προτείναμε και στο δημοτικό συμβούλιο, η αναβάθμισή του θα μπορούσε να γίνει πιλοτικά από ένα χωριό με δικά μας χρήματα, χωρίς παραχώρηση σε εργολάβο και η αντικατάστασή τους να γίνει από το προσωπικό του δήμου. Έτσι από την εξοικονόμηση θα γίνει γρήγορα η απόσβεση και μετά η εξοικονόμηση να μεταφραστεί σε μείωση των τελών στους δημότες και βήμα-βήμα να γίνει η αντικατάσταση σε όλα τα χωριά.

Το μεγάλο στοίχημα είναι ο Δήμος Ωρωπού να επιστρέψει στην κανονικότητα χωρίς ιδιωτικοποιήσεις που απογυμνώνουν τις υπηρεσίες και εργολάβους που αδειάζουν τα ταμεία.

Να εξυγιανθούν τα οικονομικά του, σταματώντας τις απ’ ευθείας αναθέσεις και κάνοντας διαγωνισμούς που δεν θα έχουν γελοίες εκπτώσεις του 0,005%.

Να τελειώσει αυτό το αστείο με τις διαταγές πληρωμής.

Να εκσυγχρονιστεί η υπηρεσία ύδρευσης και να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες, να ελέγχονται άμεσα οι ζημιές αλλά και οι υδροκλοπές, να εκδίδονται στην ώρα τους οι λογαριασμοί.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν χρήματα αν σκεφτούμε ότι εκατομμύρια κυβικά νερού χρεώνονται από την ΕΥΔΑΠ στον δήμο που όμως δεν χρεώνονται από τον δήμο σε κάποιον διότι χάνονται στις διαρροές.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε και εδώ να ΕΧΟΥΜΕ μείωση των τελών ύδρευσης.

Να ελεγχθεί η κατανάλωση καυσίμων και να σταματήσουν επιτέλους τα δημοτικά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν προκλητικά 24 ώρες το 24ωρο εξυπηρετώντας προσωπικές ανάγκες μελών της δημοτικής αρχής.

Ταυτόχρονα όμως χρειάζονται και κινήσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο με την δημιουργία:

 1. Υπηρεσίας υποδοχής επιχειρήσεων η οποία θα αναλαμβάνει την διεκπεραίωση όλων των τυπικών διαδικασιών και να θεσπίσει κίνητρα για την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που θα προσφέρει ο επιχειρηματίας σε δημότες του ωρωπού.
 2. Να δημιουργήσει Μόνιμο σύνδεσμο με την ευρωπαϊκή επιτροπή ώστε να έχει συνεχή πληροφόρηση για προγράμματα απασχόλησης και έργα ανάπτυξης.
 3. Να δημιουργήσει γραφείο νεολαίας και ΑΜΕΑ που είναι οι ποιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (απασχόληση και προγράμματα επιμόρφωσης, ψυχολογική στήριξη κλπ)
 4. Να δοθεί έμφαση στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, με αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων (Αμφιαράειο-ΑΦΙΔΝΟΣ).
 5. Αξιοποίηση παλιών εκκλησιών για προσέλκυση θρησκευτικού τουρισμού.
 6. Αξιοποίηση των παλαιών φυλακών ωρωπού με την δημιουργία κέντρου για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα (συνεδριακό κέντρο και πολιτιστικές εκδηλώσεις)

Παράλληλα όμως είναι αναγκαίες θεσμικές αυτονόητες αλλαγές όπως:

 1. Διαφάνεια στον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών συμβουλίων και της οικονομικής επιτροπής.
 2. Συμμετοχική διοίκηση, πέρα από τους εκλεγμένους,   με ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να προσφέρουν σε ένα σύγχρονο δήμο το 2020. Κριτήριο για την συνεργασία μαζί τους θα είναι οι ικανότητες τους και όχι ο αριθμός των ψήφων που έχουν.
 3. Ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων και ισόρροπη ανάπτυξη για όλα τα χωριά ώστε να ξαναζωντανέψουμε τις τοπικές κοινωνίες (καταμερισμός κονδυλίων και αποκέντρωση υπηρεσιών)

Εμείς σαν παράταξη θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας και ότι επιτρέπει ο θεσμικός μας ρόλος για να βοηθήσουμε τον Δήμο μας και του δημότες μας.

Θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική αντιπολίτευση επικροτώντας και στηρίζοντας όποια θετική ενέργεια αλλά θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε όποια επιλογή χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια και δεν είναι προς το συμφέρον του τόπου .

Θέλω κλείνοντας να σας ενημερώσω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις, θεματικές και ενημερωτικές.

Ευχαριστώ πολύ

(Σε επόμενη ανάρτησή μας οι ερωτήσεις από τα τοπικά ΜΜΕ και οι απαντήσεις του Γιώργου Γιασημάκη)

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.