Σε… άδειες καρέκλες η «Έντεχνη Λαϊκή Βραδυά» στις Αφίδνες!

Περίπου 50 εκδηλώσεις για φέτος στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού και ευχή μας είναι, να είναι και οι 50 ένα ευχάριστο διάλειμμα στη σκληρή καθημερινότητα των δημοτών και των επισκεπτών του Ωρωπού. Όμως, σημερινός σχολιασμός από δημότη (το όνομά του είναι στη διάθεσή μας) για μια από αυτές τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αφιδνών χθες, με την ονομασία «Έντεχνη Λαϊκή Βραδυά», κάθε άλλο από σοβαρό σχεδιασμό των εκδηλώσεων αυτών δείχνει, οι οποίες να σημειώσουμε, γίνονται με δημοτικά χρήματα. Μας γράφει λοιπόν ο πολίτης σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εκδήλωση:

«Θα κάνω μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης ως απλός παρατηρητής.
Επισκέφθηκα χθες το βράδυ τις Αφίδνες να παρακολουθήσω ως Δημότης Ωρωπού την έντεχνη λαϊκή βραδιά , στα πλαίσια έρευνας παρακολούθησης του πολιτιστικού καλοκαιριού 2018 που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού, βασιζόμενος πάνω στο ειδικό έννομο συμφέρον μου.
Η μουσική βραδιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 21:30 σχεδόν με 1 ώρα καθυστέρηση.
Ο φορέας που γνωρίζει ότι η Ταχεία δεν κάνει πλέον στάση στα Κιούρκα , είχε εγκαταστήσει μόλις 38 λευκά πλαστικά καθίσματα για τους θεατές , ίσως βέβαια η δυναμική της πλατείας ύστερα από αυτήν την μαντρόχτιστη κατασκευή να είναι περιορισμένη.
Το Βίντεο είναι τραβηγμένο στο 3 η 4 μουσικό κομμάτι της βραδιάς έχω τραβήξει και Κανά δύο άλλα , όπως βλέπετε δεν υπάρχει ακροατήριο είναι ΜΗΔΕΝ, καθόταν μόνιμα μόνο ο κύριος που ήταν υπεύθυνος για τις 38 καρέκλες , αισθάνθηκα ότι η βραδιά ήταν προγραμματισμένη για τους ιδιοκτήτες και τους πελάτες της παρακείμενης ταβέρνας , Σαββατόβραδο βλέπετε και η ώρα των ταβερνών.
Αυτό όμως που μου δημιούργησε τεράστια έκπληξη και αισθάνθηκα ντροπή για λογαριασμό τους είναι το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του φορέα ( πρόεδρος κοινότητος και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. αντί να τιμήσουν ως όφειλαν τους καλλιτέχνες και να καθίσουν στις προνομιούχες θέσεις στα καθίσματα τους παροτρύνοντας με το παράδειγμά τους και άλλους πολίτες , καθόντουσαν στο διπλανό καφενείο , ο δε πολιτιστικός στο 3 μουσικό θέμα είχε εξαφανιστεί.
Η ηχοφωτιστική εγκατάσταση ήταν εντελώς ερασιτεχνική ,και σε καμία περίπτωση δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας ,απορώ πως το τμήμα ασφαλείας επιτρέπει την λειτουργία αυτών των εκδηλώσεων , ίσως δεν υπήρχε καθόλου το έγγραφο της επάρκειας , θα επισκεφτώ όμως το τμήμα να ρωτήσω , όσον αφορά χημικές τουαλέτες και ασθενοφόρο αυτά είναι από άλλο επεισόδιο… Εύχομαι την επόμενη πλατεία που θα επισκεφτώ να μην αντικρίσω ανάλογες καταστάσεις και απλά να ήταν τυχαίο γεγονός»!

This entry was posted in Δημοτικά, Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.