Από νέες επιτυχίες του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού, πλήθος κλοπιμαίων «ζητούν» τους ιδιοκτήτες τους

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού και με μια μεγάλη επιχείρηση σε διάφορα σημεία στο Κέντρο Αθηνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις αλλοδαπούς αλβανικής υπηκοότητας και κατάφεραν να βρουν σε αποθήκες- καβάτζες πολλά κλοπιμαία εξαρθρώνοντας με αυτό το τρόπο την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση που κυριολεκτικά είχε ΄΄ρημάξει΄΄ την τελευταία διετία πάνω από 100 εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού.

Ο αρχηγός της σπείρας, γνώστης της περιοχής του Ωρωπού, όντας κάτοικος κατά το παρελθόν, κατόπτευε τις ΄΄υποψήφιες΄΄ προς διάρρηξη εξοχικές κατοικίες και μαζί με τον δεύτερο συνεργό του, επισκέπτονταν εκ νέου την περιοχή του Ωρωπού βραδινές ώρες και αφαιρούσαν ηλεκτρικές- ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία κλπ, τα οποία μετέφεραν στην Αθήνα με ένα μπλε βαν που οδηγούσε ο αρχηγός της σπείρας. Τα κλοπιμαία τοποθετούνταν σε αποθήκες καβάτζες και μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, μεταφέρονταν στους υποψήφιους αγοραστές .

Το παράνομο κέρδος των δραστών εκτιμάται από τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση ότι ξεπερνά τις 150.000 ευρώ την τελευταία διετία. Οι δράστες παραπέμφθηκαν με την σε βάρος του δικογραφία σε Τακτικό Ανακριτή Αθηνών.

Επίσης, από την Υποδ/νση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού συνελήφθησαν οι τρεις δράστες με την ασημί MERCEDES που είχαν πραγματοποιήσει ληστείες στο S/M MARKET IN , κατ/μα WIND στα Ν. Παλάτια Ωρωπού στο ΕΛ.ΤΑ Καπανδριτίου καθώς και σε άλλα κατ/τα σε Δήλεσι Ερέτρια και Ασπρόπυργο. Ο ένας εκ των δραστών ήταν κάτοικος Ωρωπού και ήταν αυτός που υπέδειξε τα κατ/τα του Ωρωπού και τα δρομολόγια διαφυγής των δραστών μετά τις ληστείες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν οι κουκούλες καθώς και το πιστόλι που χρησιμοποιούσαν. Οι δράστες παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή και προφυλακίστηκαν.

This entry was posted in Ενδιαφέρουν, Θέματα. Bookmark the permalink.