«Θαυμάζουμε» την απάντηση του δημάρχου..!

Δεν θα σχολιάσω τον τρόπο (συνεχώς επαναλαμβάνονται ένεκα “φτώχειας”) και με “ποιους” εντεταλμένους, αυτή η δημοτική αρχή ζητά από εμάς να πληροφορήσουμε τους δημότες του Ωρωπού, αν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχός της έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα των συμβούλων της αντιπολίτευσης, που είχαν σχέση με την παράδοση ΚΑΙ… του δημοτικού φωτισμού σε εργολάβο!

Αν δεν κάνουμε λάθος, ο δήμος διαθέτει «ανεπίσημο» γραφείο τύπου και… «ανεπίσημους» κουκουλοφόρους ενημερωτές… ειδικούς στην παραπληροφόρηση, γι’ αυτό και μονίμως αυτούς χρησιμοποιεί!Βέβαια πάντα την εκθέτουν, αλλά τι να κάνει -κατανοητό- μόνο με αυτούς μπορεί να παραπλανά!

Που να θυμηθούμε πόσες φορές, ειδικά ο Νώντας Δημητρίου, έχει ζητήσει να κρατούνται ηλεκτρονικά πρακτικά και να δημοσιεύονται ολόκληρα μέσα από το δημοτικό site; Πάμπολλες φορές αλλά… ΠΟΥ τέτοια απόφαση! Συμφέρει;;;

Πραγματικά όμως, ο δήμαρχος έδωσε κάποιες απαντήσεις, αλλά, επειδή τις απηύθυνε στη δημοτική του ομάδα (φαίνεται άλλωστε και από το βίντεο των «παρατηρητών»), περισσότερο είχαν να κάνουν με… απολογία του δημάρχου σε όσους… μαθαίνουν αυτά που ψηφίζουν, δυστυχώς, από μέλη της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων!

Θα ήταν καλύτερα να ΜΗΝ κάνει η δημοτική αρχή τέτοιες ερωτήσεις, γιατί απαξιώνεται ακόμη περισσότερο και συνεχώς στα μάτια των συνδημοτών της!

Να αναφέρουμε ένα παράδειγμα από μια από τις απαντήσεις του δημάρχου:

Καταγγέλει ο Γιώργος Γιασημάκης την σπουδή της δημοτικής αρχής να αναθέσει τον Νοέμβριο του 2017 την μελέτη σε μια εταιρεία… ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ και παρουσιάζει διαδικασίες και ημερομηνίες!

Στις 7-11-2017 ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ η τεχνική έκθεση. Την ίδια μέρα, (7-11) παίρνει απόφαση η οικονομική επιτροπή. Στις 10-11-2017 παίρνει ΑΠΟΦΑΣΗ ο δήμαρχος. Στις 13-11-2017 βγαίνει η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Στις 16-11-2017 έρχεται η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της εταιρείας και την ίδια μέρα ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ. Πάλι την ίδια μέρα 16-11-2017 βγαίνει με απόφαση δημάρχου η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ στην εταιρεία και την επόμενη μέρα 17-11-2017 καλείται η εταιρεία για την υπογραφή της σύμβασης! Μέσα σε τρεις μέρες (από 13-17/11/2017), έχουν γίνει ΟΛΑ!!!

Ο δήμαρχος τα προσπερνά όλα αυτά του κ. Γιασημάκη και απαντά στην ομάδα του για τον χρόνο… μεταξύ της ανάθεσης της μελέτης (24-11-2017) και του πότε αυτή ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση (7-6-2018)! Δηλαδή… ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!

Δεν καταλαβαίνουν όταν κάνουν τέτοιες ερωτήσεις πως… ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ;;; Είναι απορίας άξιο!

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.