Τα φώτα του δήμου σε ιδιώτη! Ο Ωρωπός στο «σκοτάδι» των αποφάσεων της δημοτικής αρχής!

Όταν κατεβάζει η σημερινή δημοτική αρχή τον Γενικό Διακόπτη στο δήμο και ο Ωρωπός βυθίζεται στο σκοτάδι…. έρχεται να ταράξει το ζωτικότερο ερώτημα: Που πάει αυτός ο δήμος και γυρίζει την πλάτη στους δημότες του;;; Ποιο είναι το όραμα της δημοτικής του αρχής;;; Όραμα είναι η παράδοσή του στους εργολάβους;;;

Τελικά αυτό φαίνεται πως είναι… και ιδίως μετά την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου να παραδοθεί σε ιδιώτη εργολάβο και ο δημοτικός φωτισμός, σε συνέχεια της αποτυχημένης με το «καλημέρα», παράδοσης της αποκομιδής των απορριμμάτων!

Και όλα γίνονται, χωρίς μάλλον να ενδιαφέρει το αποτέλεσμα σε σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του δήμου και των δημοτών του! Γίνονται για να γίνουν;;; Κάποιοι να κερδίσουν… κάποιοι να χάσουν;;; Αρκεί μόνο να περάσουν πολιτικές συμφερόντων;;; Και ποιο είναι το συμφέρον του δημότη, όταν τα δημοτικά τέλη γίνονται αντικείμενο επιχειρηματικών στόχων;;; Όταν θα χάσουν την ελπίδα της μείωσης και θα μείνουν μόνο στο έλεος της αύξησης;;;

ΚΑΙ ο δημοτικός φωτισμός λοιπόν σε ιδιώτη εργολάβο!!! Αυτή είναι η απόφαση της δημοτικής αρχής και την ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση, η οποία σημαδεύτηκε από πολλές διακοπές, οι οποίες προήλθαν από τα «αδιέξοδα» του δημάρχου σε αποκαλυπτικές ερωτήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης. Για τον Γιώργο Γιασημάκη, οι άνθρωποι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις είναι μη ικανοί και πάντα επικίνδυνοι για τον τόπο, ενώ, ο Νώντας Δημητρίου τους ζήτησε να μην αυτοαναιρούνται μέσα από γελοίες εισηγήσεις και να μην ξεπουλούν και υποθηκεύουν τον Ωρωπό!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ μίλησε για μια πρόχειρη δουλειά με απευθείας ανάθεση μελέτης των 24 χιλιάδων ευρώ, την οποία δεν την γνωρίζε κανένας και με την οποία υποθηκεύουν το μέλλον και τα έσοδα του δήμου από τον φωτισμό για 12 χρόνια! Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με τη δημοτική αρχή: α) δεν απαιτείται εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο για να κάνει την μελέτη έργου αξίας 15 εκαττομυρίων ευρώ(!!!)… β) η οικονομική προσφορά στην απόφαση ποιος θα πάρει το έργο… συμμετέχει κατά 20% και κατά 80% η τεχνική προσφορά! Δηλαδή δεν θα παίξει κανέναν ρόλο η οικονομικότερη προσφορά για το δήμο! Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να δώσει έκπτωση για να πάρει το έργο 45% και το έργο να δοθεί σε άλλον με… 5%!!!  γ) η χρηματοοικονομική ικανότητα της εταιρείας να είναι της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων, όταν το έργο είναι των 15 εκατομμυρίων!!!

Ο ΝΩΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με επιστημονικές γνώσεις του αντικειμένου, αναρωτήθηκε πως προχωρούν ένα τέτοιο έργο χωρίς την απαραίτητη μελέτη φωτισμού, η οποία θα έδινε, προφανώς, απαντήσεις και σε άλλες ερωτήσεις που έθεσε.

«Άλλος ένας εργολάβος στο δήμο» για τον ΑΓΓΕΛΟ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ο οποίος τόνισε μάλιστα ότι έρχεται και αυτός με ασάφεια και αδιαφάνεια όπως και ο εργολάβος των απορριμμάτων και ρώτησε τη δημοτική αρχή για ποιον λόγο και με ποιο δικαίωμα υποθηκεύουν το μέλλον του δήμου για 12 χρόνια, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτό που κάνουν είναι και το σωστό!

Σύμφωνα με τον ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ, για την αλαζονεία αυτή της δημοτικής αρχής φταίνε όσοι ψηφίζουν και στηρίζουν τέτοιες αποφάσεις, όπως αυτή του ΧΥΤΥ στο Πολυδένδρι, του εργολάβου στην καθαριότητα, τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις, την τεράστια αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης κ.ά..

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣΚΟΣ αναφέρθηκε στα έσοδα του δήμου που δίνονται σε ιδιωτική εταιρεία με απρόσωπο τρόπο, ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν φρόντισαν πρώτα για την οικονομία της κατανάλωσης και γιατί δεν κάνουν πρώτα ένα έργο πιλοτικό.

 

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.