Το θέμα ύδρευσης Μαρκοπούλου και δεξαμενής-χωματερής, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Αρμυριώτης

Σε ένα πολύ σοβαρό θέμα αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (23-5-2018) ο Γιώργος Αρμυριώτης, ρωτώντας το δήμαρχο α) γιατί ακόμη, μετά από τέσσερα χρόνια, δεν λειτουργεί το έργο αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, της ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης οικισμού και παραλίας Μαρκοπούλου και β) γιατί δεν λειτουργούν οι δύο δεξαμενές στον Άγιο Γεώργιο Μαρκοπούλου χωρητικότητας περίπου 10 χιλιάδων κυβικών νερού και η μία εξ αυτών έχει γίνει χώρος συσσώρευσης και καύσης παντός είδους σκουπιδιών!

Ο δήμαρχος απάντησε, ότι οι εν λόγω δεξαμενές βρίσκονται σε δασική περιοχή και στα τέσσερα αυτά χρόνια ζήτησαν και πήραν παραχώρηση και θα λειτουργήσουν με το έργο… μέχρι το καλοκαίρι!!!

Να θυμηθούμε όμως, ότι για το έργο της ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης οικισμού και παραλίας Μαρκοπούλου Ωρωπού, τον Ιούλιο 2015, ο Νώντας Δημητρίου είχε καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο ότι παρελήφθη από τη δημοτική αρχή… χωρίς να δοκιμαστεί η λειτουργία του!!! Συγκεκριμένα η καταγγελία έλεγε ότι έγινε οριστική παραλαβή του έργου και… δεν δοκιμάστηκε αν δουλεύει το αντλιοστάσιό του!!! Αυτό μάλιστα αναφερόταν και στην εισήγηση που είχε γίνει!

Δικαιολογία τότε του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Κώστα Δέδε -που είχε κάνει και την εισήγηση- ήταν, πως… δεν είχε ηλεκτροδότηση! Σύμφωνα όμως με τον κ. Δημητρίου, υπήρχαν στο έργο εγκατεστημένες γεννήτριες, με τις οποίες θα ήταν δυνατόν να δοκιμαστεί η λειτουργία του αντλιοστασίου!

Ο χώρος σήμερα των δεξαμενών, έχει γίνει ένας υπέροχος…. σκουπιδότοπος!!! Το καλοκαίρι λοιπόν μπήκε… και σύμφωνα με το δήμαρχο… θα λάμψει από καθαριότητα! Μακάρι να το δούμε! Προς το παρόν… βλέπουμε αυτό:

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.