ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Ένα «αγκάθι» που πονά τα βήματα του δήμου

Πρωτίστως να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με δηλώσεις της δημοτικής αρχής,  η έλευση του εργολάβου αποκομιδής των απορριμμάτων, θα έφερνε στο ταμείο του δήμου ετήσιο κέρδος ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ και παράλληλα… δεν θα έχανε κανείς εργαζόμενος (μόνιμος ή συμβασιούχος) την θέση του στο δήμο! Η πραγματικότητα όμως μέχρι σήμερα, διαψεύδει τις βαρύγδουπες δηλώσεις αυτές!

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (23-5-2018) η δημοτική αρχή έφερε προς έγκριση, τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 27956/2017 σύμβασης με τον έργολάβο για την αποκομιδή, μεταφορά οικιακών απορριμμάτων, σάρωση οδών, οδοκαθαρισμών κ.λ.π. του δήμου.

Για ακόμη μια φορά, όλα κινήθηκαν στο θολό τοπίο που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή, ως απάντηση στον έλεγχο της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Γιασημάκης και ο Νώντας Δημητρίου να μην παίρνουν απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις τους και έτσι ο μεν Γιώργος Γιασημάκης να μιλάει για μια σύμβαση σκάνδαλο, μη αναγκαία και καταστροφή για τον τόπο, συμπληρώνοντας ότι δεν προσλαμβάνονται οι άνθρωποι στην καθαριότητα γιατί, σύμφωνα με την 325 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πρέπει να φύγει ο εργολάβος και ο δε Νώντας Δημητρίου να ζητά αποδείξεις ότι στην αποκομιδή… ΔΕΝ συμμετέχουν αυτοκίνητα και υπάλληλοι του δήμου!

Χαρακτηριστική η απάντηση του δημάρχου προς τον Γιώργο Γιασημάκη (βίντεο που ακολουθεί), ότι ο οδοκαθαρισμός είναι στην αρμοδιότητα του εργολάβου βάσει της σύμβασης, ο οποίος, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι τον κάνουν δημοτικοί υπάλληλοι με γραπτή εντολή του δημάρχου (ΦΩΤΟ πάνω) και ότι την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων την κάνει η δημοτική υπηρεσία, ενώ αποδεικνύεται ότι και αυτή γίνεται από την υπηρεσία του εργολάβου!

ΕΔΩ οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των κ.κ. Γιασημάκη και Δημητρίου:

Σε παρέμβαση του αντιδημάρχου Δημήτρη Βελτανιώτη, σε μια προσπάθειά του να δοθούν κάποιες απαντήσεις υπό την μορφή… «φροντιστηρίου» όπως είπε, πάλι δεν δόθηκαν οι απαντήσεις που περίμενε ο Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος ανέφερε ότι από τον κύριο… «καθηγητή» (Βελτανιώτη) πήραν απαντήσεις σε ανούσια θέματα! Ο Νώντας Δημητρίου του απάντησε ότι, το απόλυτο της θέσης του δείχνει ότι όχι απλώς γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με την αποκομιδή, αλλά είναι και γενικό το φαινόμενο!

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.