Με ΣΙΩΠΗΡΕΣ απορρίψεις… γράφεται το μέλλον του Ωρωπού από την σημερινή δημοτική αρχή!!

Η δημοτική αρχή Ωρωπού κατ’ επανάληψη δηλώνει ότι, οι προσπάθειες των δημοτικών συμβούλων που θέλουν να ελέγξουν τις αποφάσεις της… απορρίπτονται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Και φυσικά αυτό το θεωρεί ως… νίκη, ως… δικαίωση των αποφάσεών της!

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Θα ήταν βέβαια έτσι, αν οι προσφυγές των δημοτικών συμβούλων κατά των αποφάσεών της ελέγχονταν ή εκδικάζονταν και έδειχναν ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο. Κάτι που τις περισσότερες φορές ΔΕΝ γίνεται! Και μάλιστα σε πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν το δήμο και την κοινωνία του!

Όπως για παράδειγμα το θέμα του ΧΥΤΥ στο Πολυδένδρι, για το οποίο 10 δημοτικοί σύμβουλοι που ενδιαφέρονται για το μέλλον της περιοχής (Γιασημάκης Γιώργος – Δημητρίου Νώντας – Χασιώτης Παναγιώτης – Γαζβινιάν Ανδρέας – Τζεβελέκος Νίκος – Αρμυριώτης Γιώργος – Δέδες Πέτρος – Παπαγιάννης Γιώργος – Ράπτης Σπύρος – Χατζηιωάννου Άγγελος) και ένας δημότης (Κωβαίος Βασίλης) κατέθεσαν προσφυγή στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Ελεγκτής Νομιμότητας) κατά των 342 και 343/01-08-2017 αποφάσεων του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) της Περιφέρειας Αττικής, με τις οποίες ουσιαστικά, εγκρίνεται η μελέτη που υποδεικνύει ως κατάλληλο για ΧΩΜΑΤΕΡΗ (ΧΥΤΥ – ΣΜΑ – ΧΥΤΕΑ – ΚΔΑΥ) το παλαιό λατομείο Ντουμάνη στη θέση Μαυρινώρα Πολυδενδρίου.

Όταν η προσφυγή αυτή έτυχε ΣΙΩΠΗΡΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (βλέπε το έγγραφο που παραθέτουμε), οι πολίτες αυτοί κατέθεσαν πάλι προσφυγή, αυτή τη φορά στην Ειδική Επιτροπή του Άρθρου 152, η οποία ΚΑΙ αυτή ΣΙΩΠΗΡΩΣ την ΑΠΕΡΡΙΨΕ!!! Αιτιολογία; Όπως αναφέρει στο έγγραφο που δημοσιεύουμε… γιατί πέρασαν οι 30 ημέρες μέσα στις οποίες θα έπρεπε να εκδικαστεί!!!

Ποιο συμπέρασμα βγαίνει… ο κάθε δημότης μπορεί να το βγάλει μόνος του…. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι, το θέμα της δημουργίας ΧΥΤΥ στον Ωρωπό βρίσκεται ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ σε… καλό δρόμο!

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι το λατομείο Ντουμάνη, προτάθηκε για χωματερή (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) από τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, εν κρυπτώ, ο οποίος απέστειλε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων του Δήμου Ωρωπού στην Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ και χωρίς να φέρει, όπως είχε υποχρέωση, το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.