Οι αλήθειες βεβαίως και ενοχλούν…

Οι αλήθειες βεβαίως και ενοχλούν και στο πρόσφατο καλωσόρισμα του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη στον Ωρωπό, ακούστηκαν αρκετές από τον Γιώργο Γιασημάκη, οι οποίες, προφανώς, δεν βόλευαν την «επικοινωνία» της δημοτικής αρχής, ούτε -καθόλου περίεργα- και τον υπουργό της κυβέρνησης, γιατί στο «καλωσόρισμα» αυτό, φυσικά όλα τα ήθελαν να γίνουν μέσα σε φιλοφρονήσεις και χαϊδέματα!

Τα προβλήματα που υπάρχουν και διαιωνίζονται στον Ωρωπό, για κάποιους λίγους, δεν θα έπρεπε να ακουστούν, για να μην «συνεφιάσουν» μια προεκλογική, μάλλον, φιέστα! Ο κ. Σπίρτζης όμως, εκτός από αρμόδιος υπουργός των άλυτων και καταστροφικών διοδίων για τον Ωρωπό, είναι και ένας εκπρόσωπος μιας σημερινής κυβέρνησης, η οποία πρέπει και οφείλει να γνωρίζει ότι ο δήμος Ωρωπού, δεν μπορεί άλλο να είναι η «πίσω αυλή της Αθήνας», όπως πολύ ορθά ανέφερε στην ομιλία του ο Γιώργος Γιασημάκης. Και είχε υποχρέωση απέναντι στους συνδημότες του να μιλήσει επί της ουσίας!

Αυτοί οι κάποιοι, που δεν ήθελαν το «ξεστράτισμα» αυτό της προεκλογικής «γιορτής», νόμιζαν, πως μεταξύ χαριεντισμών και υποσχέσεων -που μένουν δυστυχώς πάντα υποσχέσεις-, θα πέρναγαν ένα ευχάριστο δίωρο-τρίωρο, με ομιλίες γλυκανάλατες χωρίς καμία ουσία, χωρίς να ταράξουν στο ελάχιστο την «νιρβάνα» της όποιας εξουσίας δεν ακούει, δεν βλέπει και δεν μιλά για τα υπαρκτά άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ωρωπός!

Προβλήματα όπως, το λατομείο Ντουμάνη, το οποίο πρόσφατα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και έκδοση Φ.Ε.Κ. χαρακτηρίστηκε ως χώρος στον οποίο σχεδιάζεται να γίνει χωματερή με πρόταση της σημερινής δημοτικής αρχής, τα απόλυτα σκοτάδια στους δύο κεντρικούς δρόμους (Μαρκοπούλου, Μαλακάσας) που οδηγούν από την Εθνική στην παραλία, ακόμη και στον δρόμο Αυλώνα- Συκαμίνου.

Μαζί με τα παραπάνω, ο Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε ότι:

  • Έχει ο δήμος τμήμα του παραλιακού δρόμου στο Χαλκούτσι που από το 2006 κινδυνεύει με κατάρρευση και αν περνάνε αυτοκίνητα θα υπάρξουν και θύματα.
  • Δεν έχει βιολογικούς καθαρισμούς.
  • Δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση με τους σταθμούς του τρένου και οι οποίοι χρειάζονται λειτουργικές παρεμβάσεις.
  • Γήπεδα ασυντήρητα και στάδιο εγκαταλελειμμένο ατελείωτο το οποίο έχει μόνο ταρτάν.
  • Οι υπηρεσίες που η μια μετά την άλλη φεύγουν (ΟΤΕ-ΔΕΗ-Αστυνομία).
  • Πλήρη απουσία περιφερειακών δρόμων.
  • Προβλήματα με τον Ασωπό και με όλα τα δεινά που έχει φέρει στην τοπική οικονομία.
  • Με 25.000 μόνιμους κατοίκους και 100.000 από Μάιο έως Σεπτέμβριο στα Ωρωποχώρια δεν εφημερεύει η μονάδα υγείας.

Δεν είναι λοιπόν μόνο το πρόβλημα των διοδίων, το οποίο βέβαια είναι η αρχή του παραλογισμού με τα 8 διόδια στα όρια του δήμου, όπως τόνισε ο Γιώργος Γιασημάκης και που οι τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού ΔΕΝ το λύνουν, αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα ότι, οι κάτοικοι του Πολυδενδρίου-Καπανδριτίου-Αφιδνών-Καλάμου και Αγ.Αποστόλων, ο μισός δηλαδή δήμος Ωρωπού, βγαίνοντας στην Εθνική οδό για Αθήνα, διανύουν μόλις 800 μέτρα μέχρι να συναντήσουν τα μετωπικά διόδια και θα πρέπει να πληρώσουν 3,25 ευρώ για 800 μέτρα!

Όλα αυτά λοιπόν που ανέφερε στην ομιλία του ο Γιώργος Γιασημάκης, σύμφωνα με τον επικοινωνιακό λόγο της δημοτικής αρχής έφεραν… γέλιο και ο κύριος Σπίρτζης τα είδε ως… σεληνιακό τοπίο!!! Τόσο καλά και… ΑΝΕΥΘΥΝΑ! Αλλά, όπως προαναφέραμε, οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ ενοχλούν, όσους θέλουν να ΜΗΝ ακούγονται, γιατί αυτό τους βολεύει!

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.