Για τον ΧΥΤΥ στο Ντουμάνη… «απάντηση» χωρίς ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Σε ένα πρόσφατο (28-2-2018) άρθρο του ο Ανδρέας Γαζβινιάν με τίτλο “Άλλα τα λόγια και οι υποσχέσεις και άλλες οι πράξεις!” (ΕΔΩ), έγραφε: “Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο συνάδελφος Μιχάλης Χασιώτης στο θέμα της πρώτης Αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, θύμησε στον κύριο Δήμαρχο ότι είχε συμφωνήσει με πρότασή του, ο χώρος του λατομείου Ντουμάνι να γίνει πολυχώρος Πολιτισμού – Θέατρο. Στην εν λόγω Αναμόρφωση η πρόταση αυτή δεν υπήρχε. Ο κύριος Δήμαρχος μίλησε για παράλειψη και υποσχέθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην επόμενη Αναμόρφωση” και συνέχιζε “όμως, για να πιστέψουμε ότι ο Δήμαρχος δεν εμπαίζει και τον συνάδελφο κ. Χασιώτη, το Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως τους δημότες του Ωρωπού, ας μας απαντήσει, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα με ό,τι έχει δρομολογηθεί, ώστε να MHN γίνει ο χώρος του λατομείου Ντουμάνι σκουπιδότοπος – ΧΥΤΥ!”.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, χωρίς για ακόμη μια φορά να υπάρχουν από τη δημοτική αρχή αναντήσεις ουσίας, ήρθε μια δήθεν απάντηση με την μορφή μιας τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος του δήμου, αξίας ενός 500σάρικου για μελέτη δημιουργίας θεάτρου στον χώρο του λατομείου Ντουμάνη, για τον οποίο υπάρχουν ακλόνητες αποφάσεις και ΦΕΚ να γίνει χώρος ΧΥΤΥ!

Την αίολη απάντηση αυτή, ο Γιώργος Γιασημάκης την χαρακτήρησε πολιτικό θέατρο και κοροϊδία του δημοτικού συμβουλίου, γιατί ο εκφραστής της, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Δέδες, δεν μπορούσε να απαντήσει πειστικά στα ερωτήματά του, για το ποιες ενέργειες έχει κάνει ο δήμος, ώστε τόσο οι απόφασεις του περιφερειακού συμβουλίου και του ΕΣΔΝΑ, όσο και το ΦΕΚ (νόμος του κράτους) να ανακληθούν. Από τα λεγόμενα του κ. Αντιδημάρχου, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!

ΕΔΩ Ο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ – ΚΩΣΤΑ ΔΕΔΕ https://www.youtube.com/watch?v=bbC9xfAPrvs

Για το ίδιο θέμα, ο Ανδρέας Γαζβινιάν, μη δεχόμενος τις εξηγήσεις του αντιδημάρχου, ξαναρώτησε, πότε μπορούν να έχουν μια εικόνα από τις εξελίξεις που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να ακυρωθεί αυτό το ΦΕΚ.

Και επειδή χθες ο κ. Δέδες έλεγε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται επουδενί λόγω από την Ελληνική πολιτεία κανένα θέμα για τέτοιου είδους χαρακτηρισμό χρήσης στο πρώην λατομείο Ντουμάνη και αυτό να γίνει ξεκάθαρο και σαφές, να θυμήσουμε στους δημότες του Ωρωπού, τις αποφάσεις που αν δεν ανακληθούν, καταδικάζουν το τόπο.

(ΕΔΩ η απόφαση: Αποφ. 414 ΕΓΚΡΙΣΗ 2ΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΣΔΑ)

ΕΔΩ το ΦΕΚ (ΦΕΚ)

ΕΔΩ οι αποφάσεις του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ-Φορέας Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων Αττικής) υπ’ αριθ. 342/2017 (ΑΠΟΦΑΣΗ 1) και 343/2017 (ΑΠΟΦΑΣΗ 2).

 

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.