Μια δίκη που χάθηκε και ένας πανικός που δεν κρύβεται..!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ, Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ωρωπού

O κύριος Ρούσσης μας εξέπληξε! Αυτή τη φορά με δεκανίκια τους «Παρατηρητές» και τους «Καράδες», απάντησε επισήμως με Δελτίο Τύπου για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που χάθηκε μαζί με ένα δικό του ΦΑΞ και το “βρήκε” η ΝΕΑ ΟΔΟΣ, η εταιρεία των καταστροφικών για τον Ωρωπό διοδίων!

Η στροφή αυτή στην ενημέρωση έγινε, γιατί βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο, αφού αποκαλύφθηκε η παράβαση καθήκοντος που έκανε και γιατί αν τελικά τα χρήματα αυτά χαθούν και στο Σ.τ.Ε., θα έχει διαπράξει και το αδίκημα της απιστίας! Πέρα βέβαια από την θλιβερή εντύπωση που προξένησε στους συνδημότες μας.

Βλέπετε είχαμε συνηθήσει μια Δημοτική Αρχή με ένα Δήμαρχο, να μην έχει το θάρρος να απαντάει στα ερωτήματα του ελέγχου της Αντιπολίτευσης και να κρύβεται πίσω από τους κουκουλοφόρους επικοινωνιολόγους της, τους οποίους έχει για να επιδίδονται στη λασπολογία! Με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολίζουν τους δημότες του Ωρωπού για τις πράξεις τους, αυτές που είναι εναντίον των συμφερόντων του Δήμου.

Μας έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο, ότι όσες απαντήσεις που δεν τους συμφέρει να δώσουν σαν διοίκηση που από κάποιους ελέγχεται, τις μετατρέπουν σε βολές λάσπης εναντίον σε αυτούς που δεν τους φοβούνται και τους ελέγχουν!

Χθες όμως, μετά από συμβούλια και διαβούλια μεταξύ τους και μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε στο Δήμαρχο από τις αποκαλύψεις του Γιώργου Γιασημάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατόρθωσαν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να δώσουν μια επίσημη απάντηση για το τεράστιο σκάνδαλο που είναι, να μην στείλουν δικηγόρο στο Διοικητικό Εφετείο για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Δήμου, με αποτέλεσμα να κερδίσει η Νέα Οδό 1,5 εκατομμύριο από το Δήμο!

Το δυστύχημα για το Δήμαρχο στην απάντησή τους αυτή είναι, ότι, από την τεράστια αλαζονεία που τους διακρίνει, τους ξεφεύγει το θέμα και αυτοαποκαλύπτονται! Γιατί, το πόσα έχουν εισπράξει από την ΝΕΑ ΟΔΟ ή πόσα θα εισπράξουν ακόμη -αν εισπράξουν και μακάρι βέβαια- δεν έχει καμία σχέση με την αποκάλυψη ότι, για 1,5 εκατομμύριο ευρώ του Δήμου -που φρόντισαν άλλοι προηγούμενοι να μπορούν να τα πάρουν από την ΝΕΑ ΟΔΟ-, δεν έστειλαν δικηγόρο για να προσπαθήσουν να μην τους τα πάρει πίσω η εταιρεία!!! Ασχολούνται λοιπόν με το πόσα πήραν ή θα πάρουν και δεν απαντούν με το πόσα από τις δικές τους άστοχες(;;;) ενέργειες επιστρέφουν, μέχρι και όλα!

Και αυτό που φαίνεται από την απάντησή τους είναι, ότι εκτός από αυτήν τη δίκη που δεν έστειλαν δικηγόρο, έχουν χάσει από την ΝΕΑ ΟΔΟ και άλλες τρεις δίκες (πιθανόν και άλλες που δεν λένε), με άγνωστο βέβαια το ποσό της επιστροφής! Γιατί είναι γνωστή η αδιαφάνεια μέσα στην οποία κινούνται όλες οι ενέργειές τους!

Έτσι, στην απάντηση αυτή της Δημοτικής Αρχής με το επίσημο Δελτίο Τύπου, δεν αναφέρονται πουθενά οι απαντήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις οποίες γελάνε ακόμη όσοι τις άκουσαν ή τις έμαθαν.

“Χάθηκε το Φαξ της εντολής” προς την δικηγορική εταιρεία για υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου, δήλωσε επίσημα, όπως δεν έδωσε απάντηση και γιατί, ενώ πήρε απόφαση να στείλει άλλον δικηγόρο, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου δεν την νομιμοποίησε αλλά την πήρε πίσω!

Σήμερα λοιπόν και μετά τις αποκλύψεις, εφτασαν στο σημείο με Δελτίο Τύπου να λένε, με απλά και με λίγα λόγια, ότι δεν έστειλαν δικηγόρο στο Εφετείο, γιατί η δίκη ήταν ούτως ή άλλως χαμένη(!!!) και προτίμησαν να πάνε στο Σ.τ.Ε. για να δημιουργήσουν δεδικασμένο!!! Μήπως θα ήταν καλύτερα να ζητήσουν από την Κυβέρνηση και να νομοθετούν;;

Πραγματικά αυτή είναι η κατάντια μιας Δημοτικής Αρχής που δουλεύει ψιλό γαζί τους συνδημότες της! Γιατί αν δεν τους δούλευε, θα απαντούσε και θα παραδεχόταν την ολιγωρία της(;;;) και το λάθος της(;;;)!

Έτσι, επίσημα γράφουν στο Δελτίο Τύπου του Δήμου που συνεπικουρείται από τους λασπολόγους “Παρατηρητές”, ότι: “Την Τετάρτη 14.03.2018, ο Δήμος Ωρωπού, παρουσία του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση, παραστάθηκε, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υποστήριξη τεσσάρων αναιρέσεων κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου, οι οποίες δικαιώνουν την ΝΕΑ ΟΔΟ. Στις τρεις εξ αυτών, ο Δήμος είχε παρασταθεί και σε πρώτο βαθμό ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, στη δε τέταρτη, δεν παραστάθηκε για λόγους, οι οποίοι δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της δίκης. Με την εκδίκαση των τεσσάρων υποθέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το ενιαίο της κρίσης του Δικαστηρίου, το οποίο ισχύει, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, ανεξάρτητα από την παράσταση ή μη του Δήμου στο αρχικό Δικαστήριο. Το θέμα όμως δεν είναι το αν ο Δήμος παραστάθηκε ή όχι σε ένα δικαστήριο, το οποίο, τελικά, ουδόλως επηρεάζει την υπόθεση στο σύνολό της δικαστικής διαμάχης μας με την ΝΕΑ ΟΔΟ. Το θέμα είναι ότι ο Δήμος εισπράττει για πρώτη φορά…”!

Αυτά τα παραπάνω γράφουν με περισσό θράσος στο Δελτίο Τύπου! Εντέχνως όμως, μέσα στην παραπληροφόρηση που με τόση αγωνία προσπαθούν, δεν αναφέρουν πουθενά και πόσα από τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στην ΝΕΑ ΟΔΟ ύστερα από τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών! Αν δεν αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις στο Σ.τ.Ε. μήπως και όλα;;; Και μάλιστα σε μια εποχή που το ταμείο του Δήμου στενάζει από μια μη χρηστή διοίκηση, που έχει στόχο, μόνο τις προεκλογικές αναζητήσεις της!!!

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.