Δημοτικό συμβούλιο 28-3-2011: Σχολικές Επιτροπές

Μπορείτε να μας πείτε η εκ των υστέρων υιοθέτηση της δαπάνης, θα πληρωθεί από τον επίτροπο;
Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανε ο Ανδρέας Τσάκωνας, για το πρώτο θέμα της ημερησίας,
που ζητούσε την έγκριση δαπάνης 2.328,5 ευρώ (9 στεφάνια Χ 40 ευρώ, 700 ευρώ μπουφές και τα υπόλοιπα ηχητική κάλυψη), για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Πρώτη απάντηση (ενημερωτική) πήρε από τον Γιώργο Γιασημάκη, πως «δεν το γνωρίζει κανείς»! Η επίσημη απάντηση από το δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο έλεγε: «Η μόνη συνέπεια από το νόμο είναι να μην πληρωθεί(!)…», για να καταλήξει: «Βέβαια, με το γράμμα του νόμου, έπρεπε το θέμα να είχε έρθει πριν ένα μήνα…»! Επίσης, κανένας δεν κατάλαβε τον δήμαρχο που είπε πως «έχουμε σπάσει σαν δήμος ρεκόρ, με 2000 ευρώ όλες οι εκδηλώσεις… Έχουμε σπάσει το ρεκόρ οικονομίας και λιτότητας…»! Δεν απάντησε όμως σε ερώτηση της κας Μαριέτας, που διαφάνηκε πως τα χρήματα αυτά ήταν μόνο για το Χαλκούτσι, τον Αυλώνα και τον Ωρωπό! Πιθανόν δεν θυμάται και τα… 3.500 ευρώ στο τραπέζι του Μαρκόπουλου!!!
«Όχι» πήρε από τη παράταξη του κ. Τσάκωνα και «παρών» από τον Γιώργο Αρμυριώτη.
Στη νέα Σχολική Επιτροπή των σχολικών μονάδων α/βάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού, ορίστηκαν τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία είναι: Ζήνων Χριστόπουλος, Ευστράτιος Χατζηδημητρίου, Γιώργος Δεληγιάννης, Στέφανος Ζαφείρης, Φαφούτη Πέππα Ελένη, Χανιά Μύρου Ελένη, Οικονόμου Κωνσταντίνα, Πεντάκαλλος Κοσμάς, Θεοδωρόπουλος Βασίλης, Μαστρογιαννόπουλος Γιάννης, Μίχα-Κιούσση Ελένη, Καμπούρης Αναστάσιος, Μονιάκης Ιωάννης και Γιώργος Αρμυριώτης και Φίλιππος Σιδέρης Πρόεδρος ο Στέφανος Ζαφείρης και αντιπρόεδρος η Ελένη Φαφούτη.
Την επιτροπή αυτή δεν την ψήφισαν η Ιωάννα Στεργίου και ο Μιχάλης Χασιώτης. «Παρών» από τους κ.κ. Λίτσα, Βελτανιώτη και Καραγιάννη.
Στη νέα Σχολική Επιτροπή των σχολικών μονάδων β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωρωπού, ορίστηκαν τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία είναι: Μηνάς Κωνσταντίνος, Βασάκος Λάζαρος, Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος, Ζαρογκίκας Γεώργιος, Βασιλάκος Γεώργιος, Οικονόμου Δημήτριος, Μίτας Σώζος, Σαγιάς Ιάκωβος, Δέδε Αναστασία, Αντωνίου Ιωάννης, Βασιλάκος Παναγιώτης, Μέξης Σπυρίδων (όχι ο π. δήμαρχος) και Ευάγγελος Καλύβας και Κιούσσης Δημήτρης. Πρόεδρος ο Βασιλάκος Παναγιώτης και αντιπρόεδρος ο Αντωνίου Γιάννης. Στην επιτροπή αυτή, ενώ ονομάστηκαν 15 μέλη αναπληρωματικά, έχει… 14 τακτικά!!!
Και αυτήν την επιτροπή δεν την ψήφισαν η Ιωάννα Στεργίου και ο Μιχάλης Χασιώτης. «Παρών» από τους κ.κ. Λίτσα, Βελτανιώτη και Καραγιάννη.
Στο συμβούλιο αυτό, άλλαξε και η διευθύνουσα Υπηρεσία για τα Έργα και τις Μελέτες του Δήμου Ωρωπού. Από την ΤΥΔΚ, αναλαμβάνει η υπό ίδρυση Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Τα μέχρι τώρα έργα που έχει αναλάβει η ΤΥΔΚ, παραμένουν σ’ αυτή να τελειώσουν.
Τα θέματα διάλυσης προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Κοινότητας Πολυδενδρίου και Δήμου Κρωπίας, για το έργο: «Αντικατάσταση-Βελτίωση δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Πολυδενδρίου», μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτ/σης Ανατ.Αττικής και Δήμου Καλάμου, για την πράξη: «Αντικατάσταση αμιαντοτσιμεντοσωλήνων και προβληματικών αγωγών περιοχής Αγκώνα- Αγ.Μαρίνας της Παραλιακής ζώνης Δήμου Καλάμου» και μεταξύ Κοινότητας Μαρκοπούλου Ωρωπού και Δήμου Βύρωνα, για το έργο «Ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης οικισμού και Παραλίας Μαρκοπούλου Ωρωπού», ψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης και η παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα οικοπέδου στον ΟΣΚ, εντός του οποίου θα κατασκευασθεί το έργο «προσθήκη 2/Θ Νηπιαγωγείου Καπανδριτίου».
Για την πολύωρη συζήτηση που έγινε για την επεξεργασία των οικιακών αποβλήτων των δημοτικών διαμερισμάτων, περιμένουμε τα όσα θα φανούν και θα ειπωθούν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο εντός των ημερών.
This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.