40% και 50% κούρεμα στη δημοτική επιχορήγηση των Συλλόγων

Τις ετήσιες επιχορηγήσεις των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο στις 21-2-2018 η δημοτική αρχή. Χωρίς καμία ενημέρωση και εισήγηση προς τα μέλη της αντιπολίτευσης, όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Γιασημάκης. Η διαιολογία του δημάρχου ήταν, ότι μέχρι το μεσημέρι πριν τη συνεδρίαση… δεν γνώριζαν το ύψος των τακτικών εσόδων του δήμου!!! (Λίγη ώρα πριν… δεν ήξεραν να ενημερώσουν την αντιπολίτευση, ποιο  ήταν το ποσό που βρισκόταν στο ταμείο του δήμου).

Ένα αβίαστο συμπέρασμα το οποίο βγήκε από το με ποιο ποσό επιχορηγούνται οι σύλλογοι όπως είπε ο δήμαρχος, δηλαδή με το 1,5% των τακτικών εσόδων του δήμου, ότι τα τακτικά έσοδα του δήμου -χωρίς την υπευθυνότητα πλέον του Ανδρέα Γαζβινιάν- μέσα σε όλο αυτό το όργιο των απευθείας αναθέσεων, ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ κατά 50%!!!

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν παρατήρησε, ότι ούτε μια φωτοτυπία με τα ονόματα των συλλόγων που αποφάσισαν να επιχορηγήσουν δεν είχαν στα χέρια τους, ενώ υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι που είχαν δικαίωμα στις επιχορηγήσεις. Ο Άγγελος Χατζηιωάννου ζήτησε επιχορήγηση και για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ωρωπού, ενώ, έκανε πρόταση να παίρνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις από τους διάφορους εργολάβους, ώστε να στηρίξουν περισσότερο τους συλλόγους.

Τέλος, τα όσα επικαλέστηκε ο δήμαρχος σχετικά με τα κριτήρια των επιχορηγήσεων των αθλητικών συλλόγων, καταρρίπτονται, όταν παραδέχεται για συγκεκριμένο σύλλογο ότι τον έβαλαν… μια κατηγορία παραπάνω… για να πάρει και κάτι παραπάνω!!! Ματαίως εξέθεται το παράπονό του ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ωρωπού κ. Γιάννης Πετράκης, ο αθλητικός σύλλογος του οποίου είναι στην Α΄κατηγορία με ομάδες μπάσκετ και βόλεϋ.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.