Όταν η λάσπη λερώνει την αξιοπιστία..!

Μιλάει σήμερα ο έμμισθος ανώνυμος λασποεπικοινωνιολόγος της δημοτικής αρχής για “τραυματική θητεία” του Ανδρέα Γαζβινιάν στο λιμενικό ταμείο Ωρωπού, με “καταστροφικά αποτελέσματα για τους επαγγελματίες του χώρου και όλων των εμπλεκομένων” και μιλάει ακόμη για την “μικρή θητεία του σαν αντιδήμαρχος στα οικονομικά του δήμου”.

ΛΟΓΙΑ ΛΑΣΠΗΣ… ΛΟΓΙΑ ΛΑΣΠΗΣ… ΛΟΓΙΑ ΛΑΣΠΗΣ!

Λοιπόν πάμε: Ποια ήταν η «τραυματική θητεία»; Ποιος σώφρων αρχηγός που ο στόχος του ήταν η νομιμότητα και η ανάπτυξη του δήμου με ανθρώπους ικανούς να συνδράμουν στο όραμά του, θα είχε για πρώτη επιλογή του τον Ανδρέα Γαζβινιάν τον οποίο μάλιστα και έχρισε πρώτον στην τάξη αντιδήμαρχό του; Τα καταστροφικά αποτελέσματα που γράφει, ήταν επί της καθ’ όλα νόμιμης προεδρίας του κ. Γαζβινιάν στο λιμενικό ταμείο ή μετά, όταν ως δήμαρχος, ομολογούσε μια παράτυπη περίοδο την οποία χρονοθετούσε από τότε που έλειψε ο κ. Γαζβινιάν μέχρι και το 2015;;; Ας αφήσουμε που θα μπορούσε κάποιος να πει μέχρι και σήμερα… με ευθύνη μάλιστα του σημερινού καταγγέλοντα δημάρχου;;;

Ας δούμε τι έλεγε ο κύριος δήμαρχος τον Οκτώβριο του 2015:

Και πάμε τώρα στην “μικρή θητεία του σαν αντιδήμαρχος στα οικονομικά του δήμου”.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, στη μοναδική συνέντευξη τύπου που έδωσε τον Οκτώβριο του 2016 για τα οικονομικά του δήμου, επί αντιδημαρχίας Ανδρέα Γαζβινιάν, έλεγε:

“…Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου μας. Κλείνοντας τα έτη 2014 και 2015 η εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Ωρωπού, αναφορικά με τα οικονομικά του είναι αξιοπρεπής. Χωρίς σπατάλες, χωρίς να πληρώνουμε τόκο στον τόκο, καλύπτοντας τις υποχρεώσεις μας προς τρίτους, χωρίς κατασχέσεις στο Ταμείο μας και με τη δυνατότητα πλέον με ιδίους πόρους να ανταποδώσουμε αναγκαία μικρά έργα για τους δημότες μας…”!

Αυτά και αν δεν ήταν τότε ΥΜΝΟΣ για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον τόπο ο τέως συνεργάτης του! Και τι εννοούσε τότε ακριβώς ο κύριος δήμαρχος;;; Ο ίδιος έδινε την εικόνα της διετίας επί αντιδημαρχίας Ανδρέα Γαζβινιαν, η οποία ήταν:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Σχετικά με τα Οικονομικά του Δήμου Ωρωπού τώρα, δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στα έσοδα του δήμου.
ΝΕΑ ΟΔΟΣ: Ενισχύσαμε το ταμείο κατά 2.400.000 ευρώ, μέχρι σήμερα, έσοδο που αποκομίσαμε από την είσπραξη δημοτικών τελών από την “Νέα Οδό”, τα οποία ναι μεν είχαν βεβαιωθεί, κανείς όμως δεν είχε μπει στη διαδικασία να τα εισπράξει. Γιατί;
Καταφέραμε να το κάνουμε, κάνοντας το πιο απλό: δεσμεύοντας την φορολογική ενημερότητα της εταιρίας, πράγμα το οποίο την οδήγησε να ενταχθεί σε ρύθμιση και να καταβάλλει μηνιαίως στο Ταμείο του Δήμου, 54.000 ευρώ. Επίσης, στις 31.12.2014 βεβαιώσαμε στην εν λόγω εταιρία, επιπλέον ποσό 1.640.000 ευρώ για δημοτικά τέλη.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας, διαπιστώσαμε, ότι δεν πραγματοποιούνταν βεβαιώσεις καταλόγων ύδρευσης και αποστολή λογαριασμών στους υδρολήπτες, με την αιτιολογία ότι δεν προλάβαιναν. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να έχουν συσσωρευτεί μεγάλα ποσά οφειλών, χωρίς όμως οι καταναλωτές να ευθύνονται.
Επί τη ευκαιρία της ευνοϊκής ρύθμιση των 100 δόσεων, που ίσχυε τότε, επιλέξαμε αντί να βεβαιώσουμε τα συσσωρευμένα εξάμηνα, χωρίς τη δυνατότητα ρύθμισης για τους καταναλωτές, να τα βεβαιώσουμε όλα μαζί. Γιατί έγινε αυτό; Έγινε με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε τους καταναλωτές μας να εκμεταλλευτούν την εξόφληση των οφειλών τους προς το δήμο σε 100 δόσεις.
Έτσι, προχωρήσαμε στην έκδοση των αδικαιολόγητα καθυστερημένων λογαριασμών ύδρευσης έως και το δεύτερο εξάμηνο του 2015, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους καταναλωτές να ενταχθούν στις 100 δόσεις.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, αφενός να εξυπηρετηθεί ο πολίτης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για παλαιές του οφειλές στην ύδρευση και αφετέρου να βελτιωθεί η ταμιακή ικανότητα του δήμου.
Σήμερα, έχουμε βάλει σε τάξη την καταμέτρηση των υδρομέτρων και την αποστολή των λογαριασμών, αποστέλλοντας στο τρέχον εξάμηνο τον λογαριασμό του προηγούμενου εξαμήνου .
Αλλάξαμε τον κανονισμό ύδρευσης και εξομοιώσαμε τα τέλη ύδρευσης, προκειμένου να υπάρχει δικαιοσύνη στην χρέωση.
Επαναλειτουργήσαμε τις κατεστραμμένες γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας για εξοικονόμηση πόρων και προχωρούμε στη σταδιακή αντικατάσταση των αντλιοστασίων.
Σημειώνω επίσης, ότι αυτό το οποίο φωνάζαμε ως αντιπολίτευση, ότι δηλαδή οι δημότες μας επιβαρύνονται με το κόστος ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα, που ανήκει σε άλλο Δήμο, είναι γεγονός. Να σας πω το κόστος; 250.000 ευρώ, αλλά κανείς δεν έδειχνε ενδιαφέρον. Μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Μαραθώνα, έχουν αποδεχτεί το χρέος και αναμένεται η αποπληρωμή του.
Δημιουργήσαμε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής, η οποία διευκολύνει τον καταναλωτή να καταβάλλει μέσω Τραπέζης, με ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής, όπου το ποσό πιστώνεται κατευθείαν στο λογαριασμό του υδρολήπτη.
Αναμένουμε, επίσης, το νομοθετικό πλαίσιο για την τοποθέτηση μηχανημάτων POS στα Ταμεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Προχωρήσαμε στην σύνταξη και ψήφιση των απολογισμών 2012, 2013, 2014 και 2015, όπως ακριβώς πρέπει να λειτουργεί ένας σύγχρονος Δήμος. Η δική μας Δημοτική Αρχή που στην ουσία ήρθε το 2015, ενέκρινε τους απολογισμούς του 2012, 2013. Φανταστείτε!
Εντάξαμε στα ληξιπρόθεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών υποχρεώσεις του Δήμου, ποσού 2.000.000 ευρώ, και έτσι τα χρήματα αυτά έμειναν στο Ταμείο μας.
Ρυθμίσαμε το χρέος μας στην ΕΥΔΑΠ ύψους 2.900.000 ευρώ περίπου, αφού ο Δήμος δεν είχε πληρώσει νερό επί 3,5 χρόνια! Έτσι, σταμάτησαν οι κατασχέσεις των λογαριασμών του Δήμου μας, όπως γινόταν με τον κ. Οικονομάκο.
Δημιουργήσαμε το Γραφείο Προμηθειών, το οποίο ασχολείται με ένα ιδιαίτερα νευραλγικό κομμάτι της λειτουργίας του Δήμου. Νοείται Δήμος χωρίς Γραφείο Προμηθειών; Δεν νοείται. Εμείς το δημιουργήσαμε και από τις αρχές του χρόνου θα λειτουργεί αποθήκη στο Δήμο μας με barcode και έλεγχο για το τι μπαίνει και τι βγαίνει από την αποθήκη.
Τροποποιήσαμε τον Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Νεκροταφείων, μειώνοντας τα τέλη ταφής.
Με λίγα λόγια νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου μας.

ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ και πετάει ΤΗ ΛΑΣΠΗ;;; ΝΤΡΟΠΗ!

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.