Η Ένωση Επιστημόνων Αττικής έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και τίμησε τη Μαριέττα Γιαννάκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων στην Ελευσίνα, η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ενώσεως Επιστημόνων Αττικής, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η βράβευση της τ. υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττας Γιαννάκου και η αναγόρευσή της, σε Επίτιμο Μέλος της ΕΝ.ΕΠ.Α.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων & Ελευσίνος κ.κ. Κωνσταντίνος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Προκόπιο, καθώς και από τον Διάκονό του π. Χριστοφόρο.

Ακολούθησαν, σύντομος χαιρετισμός από το Γεν. Γραμματέα της Ενώσεως κ. Νίκο Μιχαλίτση και ομιλία της Προέδρου κ. Χριστίνας Νικηταρά – Κρεμμύδα, η οποία και αναφέρθηκε αρχικά στο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ενώσεως και κατόπιν στο έργο της τιμώμενης, πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου.

 Η κ. Γιαννάκου στην σύντομη – αλλά μεστή μηνυμάτων- ομιλία της, ευχαρίστησε την Ένωση για την τιμή που της έγινε, δήλωσε παρούσα και μάχιμη, ενώ προέβη σε μια συνοπτική αναδρομή στο έργο της στο υπουργείο Παιδείας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της εκπαίδευσης εντός και εκτός σχολείων, αναδεικνύοντας έτσι τη σπουδαιότητα της οικογένειας και του ρόλου της στην διαπαιδαγώγηση των νεοελλήνων, ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε.

Την εκδήλωση έκλεισε μελωδικά με ένα κομμάτι από κλασικό ρεπερτόριο, το μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιος Δικαίος, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα την υπουργό και τους παρισταμένους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο, οι βουλευτές Αττικής κ.κ. Αθανάσιος Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος & Κωνσταντίνος Κατσίκης, η τ. Γεν. Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Βάσω Κόλλια, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των στρατιωτικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών της περιοχής, στελέχη των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας Ελευσίνας και Ασπροπύργου, συνεργάτες και φίλοι της τ. υπουργού, καθώς και τα μέλη και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ενώσεως.

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.