Ζήτησε… τάξη και ηρεμία εν ονόματι της… «πλειοψηφίας»!

Δεν είναι ανάγκη να δημιουργηθούν ερωτηματικά σε κανέναν από την χθεσινή δήλωση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο ότι… «ή με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, οι αποφάσεις πάντα θα παίρνονται…»! Γι’ αυτό, μαζί με τις ευχές του για τον νέο χρόνο ζήτησε στις συνεδριάσεις… τάξη και ηρεμία! Φυσικά και δεν διαφωνούμε σε αυτό. Μίλησε όμως και για πλειοψηφία και ιδίως για δημοκρατία!

Για την δημοκρατία θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος δήμαρχος ότι, αρχές της είναι: α) η δυνατότητα ισότιμης ελευθερίας του λόγου σε όλους τους δημότες, β) ισότητα των δημοτών απέναντι στους νόμους, γ) ίσο βάρος των πολιτών στις αποφάσεις του δήμου, καθώς και α) διαφάνεια των δημόσιων δεδομένων, β) δημοσιότητα όλων των δημοτικών λειτουργιών και γ) διαβούλευση πρίν από τη λήψη καθοριστικών αποφάσεων.

Ποιο από όλα αυτά ισχύει σήμερα στον τρόπο διοίκησης του δήμου, που να δικαιολογεί τη δήλωσή του αυτή; Ίσως κανένα!

Πέρα που δημιούργησε ολόκληρο μηχανισμό λάσπης για να φιμώνει τις αντίθετες φωνές στις αποφάσεις του, την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο την στηρίζει σε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και… δεν τους διαθέτει ούτε το ελάχιστο τυπικό να ερωτώνται για το “ναι” ή το “όχι” τους! Τους θεωρεί δεδομένους. Για να μην μιλήσουμε για διαφάνεια, δημοσιότητα πέρα από τον τρόπο που την λειτουργεί και διαβούλευση σε θέματα που καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου (π.χ. ΧΥΤΥ).

Έτσι, έχει τη δυνατότητα ο δήμαρχος, σε σύμβουλο της δημοτικής του αρχής, να μην απαντά ακόμη και σε έγγραφα ερωτήματά του και σε αντιδήμαρχό του να υποδεικνύει… να μην κάνει διάλογο! (ΒΙΝΤΕΟ)

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.