Η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της Ομοσπονδίας Σ.Ω. που συνεχίζει με νέες εγγραφές μελών

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κατοίκων του Ωρωπού, η Ομοσπονδία Συλλόγων (Ο.Σ.Ω.) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο ΚΑΠΗ των Νέων Παλατίων. Ο πρόεδρός της, Γιώργος Παναγόπουλος, σε έναν πολύ ουσιαστικό χαιρετισμό, έκανε μια περιληπτική ανασκόπιση των 23 χρόνων της ενεργής ζωής του ιστορικού, δυναμικού και αδιαπραγμάτευτου αυτού δευτεροβάθμιου οργάνου, που συνεχίζει και σήμερα με την ίδια αξιόμαχη δράση και αγωνιστική διάθεση. Τόνισε δε, ότι όσο και να ψάξει κανείς, δεν θα βρει ψεγάδι στην 23χρονη διαδρομή που έχει διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια, με μια ξεχωριστή και κρυστάλλινη πορεία, που στηρίχτηκε αποκλειστικά στο ήθος και στην ανιδιοτέλεια όσων το υπηρέτησαν.

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε επίσης μια ιδιαίτερη αναφορά στο ότι η δράση και τα αποτελέσματα της ΟΣΩ, δημιουργούν πολλές ανησυχίες σε διάφορα συμφέροντα, αλλά παρόλα αυτά, η μεγάλη αυτή οικογένεια δεν ανησυχεί απέναντι σε όσους επιθυμούν διακαώς την μείωση της δυνατής της φωνής, αλλά και την διάρρηξη της άριστης σχέσης της με την κοινωνία του Ωρωπού. Έστειλε μάλιστα και μηνύματα προς τα «συμφέροντα» αυτά, ότι: α) η εμπιστοσύνη με την κοινωνία χτίζεται ημέρα με την ημέρα και δεν εξαγοράζεται, β) η μακρόχρονη ιστορία και η αψεγάδιαστη διαδρομή δεν διαγράφεται όσο και εάν παραποιείται και γ) δεν μπορείς να πιέσεις και να απειλήσεις κάποιον που η ενασχόλησή του με τα κοινά δεν του αποφέρει κανενός είδους προνόμιο, κανενός είδους όφελος.

Για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, οι αρχές αυτές εκφράζονται με τον καλύτερο τρόπο, με τις συνεχιζόμενες αθρόες αυτόβουλες εγγραφές νέων σημαντικότατων συλλόγων της περιοχής, όχι μόνο με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους, αλλά και με την καθολική αποδοχή των μελών τους. Μάλιστα παρουσίασε έξι (6) νέους συλλόγους, μεταξύ των οποίων και τον σύλλογο με την επωνυμία «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣΣύλλογος ΑΜΕΑ Βορειοανατολικής Αττικής». Ένα Σωματείο που αντιπροσωπεύει την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες και δημιουργήθηκε (ιδρυτικό μέλος για την ανάγκη ύπαρξης του συλλόγου αυτού ο Γιώργος Γιασημάκης) για να προωθήσει την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες. Πρόεδρός του ο κ. Μάνος Μούρτος.

Μεταξύ όσων τίμησαν την εκδήλωση αυτή ήταν, ο δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στέργιος Γκικάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Στέφανος Δάβρης ο οποίος ανακοίνωσε ότι το παγκόσμιο κύπελο στα Jet Ski θα γίνει τον Ιούνιο στον Ωρωπό, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Οικονομάκος, ο οποίος προκάλεσε αντεγκλήσεις με τον χαιρετισμό του γιατί προχώρησε σε αλήθειες που ενοχλούν δημοτική αρχή και περιφέρεια, ο Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος ζήτησε οι αλήθειες αυτές να λέγονται σε ειδικές συγκεντρώσεις και στο δημοτικό συμβούλιο, ο Ανδρέας Γαζβινιάν, ο Άγγελος Χατζηιωάννου, οι τοπικοί πρόεδροι Αντώνης Καζαμίας και Γιάννης Φαφούτης, ο τοπικός σύμβουλος Γιάννης Παπαπέτρου, η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, ο δ/ντης των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Τανάγρας Δημήτρης Γκίκας, πολλοί πρόεδροι συλλόγων κ.ά.

 

This entry was posted in Δημοτικά, Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.