«Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε…»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ <<ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ>> ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΑΝ ΑΘΩΟΙ.

ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΥΤΗ. ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ‘’ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ (ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ- ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ—ΕΙΣΑΓ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ—ΣΕΕΔΔ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ) ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ; ΑΘΩΟΙ…….Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ, Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΡΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ, Ο ΚΕΠΕΣΙΔΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΦΙΔΝΕΣ, Ο ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ, Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, Ο ΣΤ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ’’. 

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ. ΕΛΕΓΑ ΠΑΡΑΜΙΛΩΝΤΑΣ: ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΑΔΑ,

ΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟ <<ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ>> ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.

ΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ,Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΑΣ, Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΝ, ΜΑΣ ΕΤΡΕΞΑΝ, ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ. Ο ΔΕ ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2015 ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ- ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΚΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ(ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΚΙΟΥΣΗ ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΨΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ,

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ,

ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,

ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ,

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ(ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ)

ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ,

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΕΝΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.

This entry was posted in Δημοτικά, Επιστολές. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.