Θέματα από τις ανακοινώσεις των δημοτικών συμβούλων στις 22-11-2017

Στην αρχή της συνεδρίασης κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού για τα θύματα στην Μάνδρα Αττικής.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης που κυριάρχησαν η «κολοτούμπα της ώριμης σκέψης» και «η… «μαύρη» διαδρομή του δημοτικού χρήματος» τα οποία εκθέτουν ποικιλοτρόπως τη δημοτική αρχή, έγιναν από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις με σοβαρά θέματα:

Ο Γιάννης Οικονομάκος ζήτησε ενημέρωση για το Συνήγορο του Δημότη, θεσμό που έχει απαξιωθεί πλήρως από τη διοίκηση του δήμου.

Ο Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημότες του Ωρωπού, το οποίο είναι η τεράστια αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης. Επίσης έκανε λόγο και για τις διαγραφές νερού που είχαν γίνει στο Συκάμινο το 2010, οι οποίες τελικά… είναι στο αέρα με άγνωστες οικονομικές συνέπειες για τους δημότες!

Ο Νώντας Δημητρίου μίλησε για τον «φαρισαϊσμό» που επικρατεί στους υπεύθυνους, σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική και τις καλοκαιρινές φωτιές στον Κάλαμο. Κατηγόρησε επίσης τη δημοτική αρχή, ότι χαίρεται μόνο για τα χρήματα που έρχονται από την καταστροφή, γιατί την ενδιαφέρει μόνο το γρήγορο χρήμα και οι απευθείας αναθέσεις του!

Στο θέμα του ΧΥΤΥ Πολυδενδρίου επικεντρώθηκε η ανακοίνωση του Ανδρέα Γαζβινιάν και ζητούσε για άλλη μια φορά να ενημερωθεί, ποιες ενέργειες έχει κάνει ο δήμαρχος για να ανακληθεί τόσο η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, όσο και το ΦΕΚ που βγήκε απ’ αυτήν. Τόνισε μάλιστα ότι, αντί ο δήμαρχος να ενημερώνει τους συμβούλους για το τόσο σοβαρό θέμα, ασχολείται με το να τους ρίχνει λάσπη εν απουσία τους! Καταλήγοντας ανέφερε πως αν ο δήμαρχος συνεχίσει την ίδια τακτική στο θέμα της ενημέρωσης για το ΧΥΤΥ, θα ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης.

Ο Ανδρέας Λέκκας τόνισε την εγκατάλειψη των αντιπλημμυρικών έργων στον Αυλώνα.

Στη «λιμνοθάλασσα» μπροστά στα νέα εκπαιδευτικά κτίρια στη Σκάλα, αναφέρθηκε ο Άγγελος Χατζηιωάννου και στο «θέατρο» που παίζει η δημοτική αρχή για να καλύψει την ανευθυνότητά της.

Ο Πέτρος Δέδες ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τις αποζημειώσεις στους πληγέντες από τις καλοκαιρινές φωτιές τόσους μήνες μετά και τι συμβαίνει με τον βρεφονηπιακό σταθμό Καλάμου, τόσο με το νερό που μαζεύει στην αυλή του το οποίο είναι απειλή για παρακείμενες οικίες, όσο και με την πρόσβαση σε αυτόν και την αποπεράτωσή του.

Ο Νίκος Τζεβελέκος αναφέρθηκε στην ακαταλληλότητα του γηπέδου Αυλώνος στο να γίνονται αγώνες, παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς είχαν δοθεί.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.