Σπατάλη σε αναθέσεις και εκπτώσεις… Οικονομία στην ανεργία και την κοινωνική προσφορά!

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η ομόφωνη απόφαση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για ίδρυση ειδικού γυμνασίου και λυκείου στον Ωρωπό για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων αδιακρίτως και είναι υποχρέωση του κάθε φορέα εξουσίας, να την παρέχει. Ούτε για “μπράβο” είναι, ούτε για “χειροκροτήματα” (όταν μάλιστα είναι και ανέξοδη όπως στην προκειμένη περίπτωση) και φυσικά ούτε και για πολιτική εκμετάλλευση! Χειροκροτήματα και μπράβο, μόνο στους ανθρώπους εκείνους που με προσωπικούς αγώνες, θυμίζουν στην κάθε εξουσία, τις υποχρεώσεις της που πολύ εύκολα τις ξεχνά!

Στους πολύ δύσκολους καιρούς που περνά η Ελληνική οικογένεια τώρα, η κοινωνική φροντίδα είναι απαραίτητο να πιστοποιείται και με προσφορά. Και είναι αδιανόητο, άνθρωποι με ανάγκη επιβίωσης να ακούν από επίσημους φορείς, ότι δεν μπορούν να τους βοηθήσουν, επειδή καλούνται να καλύψουν οικονομικά κάποιο μέρος από τη δαπάνη στο αναφαίρετο δικαίωμα ανθρώπων πάνω από 55 χρονών στη δουλειά! Πόσο δε μάλλον, όταν μια ολόκληρη ζωή οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν και πρόσφεραν στην οικογένεια στην κοινωνία και στο κράτος και σήμερα άνεργοι λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, βλέπουν να παγώνει και το δικαίωμα τους στην σύνταξή, ώστε να έχουν πάλι τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια!

Αυτή την απαράδεκτη λογική ακολουθεί και η σημερινή δημοτική αρχή του Ωρωπού και ΔΕΝ δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους πλησίον της σύνταξης να εργαστούν, από τη στιγμή που οι κρατικές υπηρεσίες, της ζητούν να συνεισφέρει με ποσοστό στην οικονομική αυτή δαπάνη. Την ίδια στιγμή, που οι απευθείας αναθέσεις και οι εκπτώσεις κοροϊδίας από εργολάβους που δέχεται, σε καμία περίπτωση δεν συνηγορούν σε δημοτικές οικονομικές ανάγκες και περικοπές!

Αυτό κατέθεσε ο κύριος δήμαρχος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, σε ερώτηση του Γιώργου Γιασημάκη για το πρόγραμμα εργασίας του ΟΑΕΔ σε μακροχρόνια άνεργους πάνω από 55 ετών. Ο δήμος Ωρωπού ακόμη ΔΕΝ συμμετέχει!!!

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.