Ανοιχτή επιστολή του Νώντα Δημητρίου προς το δήμαρχο για τα «ανδραγαθήματα» του έμμισθου συμβούλου του

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω Ανοιχτή Επιστολή από τον δημοτικό σύμβουλο Νώντα Δημητρίου:

«Κύριε Δήμαρχε, η φροντίδα της Δημοτικής σας Αρχής για τον Αυλώνα είναι γνωστή σε όλους. Το έχουμε δει στην πράξη ότι δεν τον περιλαμβάνουν τα σχέδιά σας για τον λόγο που γνωρίζεται εσείς. Δεν ήταν γνωστή όμως η διάθεση του έμμισθου επικοινωνιακού σας συμβούλου, να λοιδωρεί και τον Αυλώνα και τους κατοίκους του. Μιλώ φυσικά για τον «κύριο» Προκόπη Τόλια ο οποίος χωρίς αίσθηση ευθύνης για τη θέση που κατέχει, επιτίθεται μέσα από την προσωπική του επικοινωνία, σε δημότες του τόπου μας, στον ίδιο τον τόπο μας και στην Ιστορία του.

Με τον έμμισθο σύμβουλό σας και τα «ανδραγαθήματά» του δεν θα ασχοληθώ. Ρωτώ όμως εσάς: Είναι στη γνώση σας κύριε Δήμαρχε η «ασχολία» του αυτή; Την εγκρίνετε; Αν δεν την εγκρίνετε πράξτε αυτό που συνεπάγεται από τη θέση σας. Ειδάλλως, να μας επιτρέψετε να ΣΑΣ χρεώσουμε εμείς οι Αυλωνίτες που είμαστε υπερήφανοι για τον τόπο μας και αυτό το απαράδεκτο ατόπημα του συμβούλου σας.

Και επειδή φαίνεται πως ο προσωπικός σύμβουλος επικοινωνίας σας είναι ανιστόρητος, σας επισυνάπτουμε τα παρακάτω για την ενημέρωση του σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό του Αυλώνα, που προφανώς λόγω έλλειψης στοιχειώδους παιδείας αγνοεί:

Ο Αυλώνας υπήρξε φάρος πολιτισμού και τόπος οικονομικής ανάπτυξης.

Περιληπτικά επισυνάπτουμε τα παρακάτω :

Οι Αυλωνίτες ως σκληροί Αρβανίτες πρωτοστάτησαν στην επανάσταση του 21 και ήταν ο φόβος και τρόμος των Τούρκων.

Το 19ο αιώνα κατασκευάζεται η σιδηροδρομική γραμμή που φέρνει μεγάλη οικονομική (κύριος προμηθευτής καύσιμης ύλης για την Αθήνα), εμπορική και πολιτιστική ανάπτυξη στο χωριό.

Οι Αυλωνίτες συνεταιρίστηκαν τον 19ο αιώνα πλήρωσαν και αγόρασαν όλο το κτήμα Αυλώνα (140.000 στρέμματα) από το σκληρό τσιφλικά Συγγρό .

Τη δεκαετία του 1920 στον Αυλώνα ο Φεμινισμός ήταν πραγματικότητα . Οι γυναίκες εκπαιδεύονταν στη σχολή Ζυγομαλά στον Αυλώνα , εργάζονταν στη βιοτεχνία εργόχειρων και εξήγαγαν τα έργα τους στην Ευρώπη. Τα έσοδα τους παρείχαν οικονομική ανεξαρτησία και τελικά ελευθερία που ήταν πρωτόγνωρη για την εποχή .

Ιδρύεται το πρώτο σχολείο στην περιοχή και ακολουθούν το γυμνάσιο και λύκειο ,τα έξοδα των οποίων αρχικά αναλαμβάνουν οι γονείς . Σε αυτά τα σχολεία μέχρι το τέλος περίπου του 20ου αιώνα μορφώνονταν σχεδόν όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Οι ήρωες νεκροί του 40 , που αναγράφονται στο ηρώο της πλατείας, καθώς οι τραυματίες του πολέμου αποτελούν απόδειξη της πατριωτικής συνείδησης των Αυλωνιτών.

Τη δεκαετία του 50 κατασκευάζεται η νέα εθνική οδός Αθηνών Θες/νίκης με αποτέλεσμα ο Αυλώνας να   αποτελεί πλεόν και οδικός κόμβο με ότι πλεονεκτήματα αυτό συνεπάγεται για τον Αυλώνα

Τη δεκαετία του 60 ο Αυλώνας αποτελεί τουριστικό προορισμό των Αθηναίων μέσω του σιδηρόδρομου .

Ιδρύεται τη δεκαετία του 70 η πρώτη τράπεζα στην περιοχή και εγκαθίσταται το μεγαλύτερο στρατόπεδο των βαλκανίων . .

Τη δεκαετία του 80 υπάρχει έκρηξη της βιομηχανίας στα Οινόφυτα και ο Αυλώνας γίνεται το ελκυστικό ποιοτικό σημείο διαμονής των εργαζομένων .

Τη δεκαετία του 1990 οι Αυλωνίτες με δυναμικότατες κινητοποιήσεις αποτρέπουν τη δημιουργία χωματερής στον Αυλώνα.

Είναι λοιπόν φανερό από τα παραπάνω, πως ο Αυλώνας είναι ένας ευλογημένος τόπος και οι κάτοικοι του ήταν και είναι άξιοι να κατοικούν σε αυτόν.

Δυστυχώς εμείς σαν Αυλώνας, δεν σας επιλέξαμε, μας επιβληθήκατε λόγω Καλλικράτη και σας υπομένουμε πολιτισμένα, ακόμα και τώρα που θρασύτατα μας λοιδωρεί ο έμμισθος προσωπικός σας σύμβουλος.

Τέλος κύριε Δήμαρχε, στον Αυλώνα είμαστε περήφανοι για όλους τους ανθρώπους που υπήρξαν Δημοτικοί άρχοντες, όπως ο κ. Σύρμας, ο κ. Κυριακού, ο κ. Παπαθεοδώρου, ο κ. Σ. Σιδέρης, καθώς και για όσους χρημάτισαν σύμβουλοι, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης κάθε φορά, οι οποίοι κρατούσαν πάντα ψηλά το επίπεδο ποιότητας ζωής και πολιτισμού στον τόπο μας».

ΤΟ «ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑ» ΤΟΥ ΕΜΜΙΣΘΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ:

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.