ΝΩΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Είμαστε ενωμένοι για το καλό του Αυλώνα… Μια δύναμη πάνω στα συμφέροντα του τόπου

Με χειμαρώδη και δυναμικό λόγο -όπως πάντα- ο Νώντας Δημητρίου, στην συζήτηση που έγινε για τα προβλήματα του Αυλώνα στις 16-9-2017 με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «Το Σάλεσι», αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε επιγραμματικά:

Το 80% των εσόδων της κάθε κοινότητας, πρέπει να επιστρέφει στην κοινότητα αυτή.

Το πόσα χρήματα δικαιούται ο Αυλώνας βάσει αυτού, δεν το λένε οι διοικούντες.

Το τοπίο είναι ομιχλώδες και πιστεύει πως ο Αυλώνας δεν παίρνει τα αναμενόμενα.

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κανένα έργο στον Αυλώνα.

Ο Αυλώνας δεν διοικείται δημοκρατικά. Τυχαίοι άνθρωποι μέσα από τυχαίες διαδικασίες βγαίνουν και διοικούν!

Για την ανεργία στον Αυλώνα μία πρόταση που έκανε είναι, να γίνει σταδιακή μετατροπή του αεροδρομίου Τανάγρας σε πολιτικό αεροδρόμιο.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσει το τοπίο που αφορά τον υδροφόρο ορίζοντα του Αυλώνα, για να μην δυφημίζεται αναίτια και άδικα.

Πρόβλημα ανέφερε και την ύπαρξη βρωμοκαρυδιών οι οποίες δημιουργούν δυσάρεστη οσμή και θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.

Επίσης μίλησε για έλλειψη πεζοδρομίων πλατειών και πεζοδρόμων και ουσιαστικά με την έλλειψη αυτή έχει «απαγορευτεί» η κίνηση πεζών στον Αυλώνα, όπως και για την έλλειψη δέντρων σε όλη την πόλη και τόνισε πως όποιος τολμά να φυτεύει, διώκεται.

Πρότεινε μάλιστα με βάσει υπάρχοντος νόμου, την δεντροφύτευση κατά 40% του οικοπέδου όλων των ιδιωτικών αποθηκών που βρίσκονται στα όρια του Αυλώνα, με μεγάλα δένδρα.

Ως θέμα ανέφερε και την απαγόρευση αδειών για επιχειρήσεις εκτός μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Τέλος μίλησε και για την ανύπαρκτη καθαριότητα και έφερε ως παράδειγμα χώρο ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού που έχει παραχωρηθεί στο δήμο και έχει μετατραπεί σε χωματερή, όπως και την έλλειψη δρόμων-ζωνών δασοπυροπροστασίας και τον κίνδυνο που υπάρχει από τη διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων μέσα από την πόλη.

Σε δεύτερη τοποθέτησή του ο κ. Δημητρίου τόνισε πως με τους άλλους Αυλωνίτες εκλεγμένους, είναι μια δύναμη πάνω στα συμφέροντα του τόπου. Ενωμένοι για το καλό του Αυλώνα.

Στα βίντεο που ακολουθούν, όλη η τοποθέτηση του Νώντα Δημητριου:

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.