Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ

Με αφορμή τον ορισμό του κ. Αθανάσιου Λέκκα ως εντεταλμένου Συμβούλου του Δημάρχου Ωρωπού για θέματα πολιτικής προστασίας, θα ήθελα να σημειώσω την μεγάλη ευελιξία και διευκόλυνση που παρέχει η νομοθεσία στον κάθε Δήμαρχο αφού του δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί –χωρίς μισθό- δημοτικούς Συμβούλους (κατά κύριο λόγο), αλλά και άλλες προσωπικότητες, αναθέτοντάς τους συγκεκριμένες αρμοδιότητες για διάφορα θέματα του δήμου όπως π.χ. ο τομέας της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανάπτυξης κλπ., κλπ. Οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι των Δημάρχων έχουν το δικαίωμα υπογραφής «Εντολή Δημάρχου».

Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται το έργο των αντιδημάρχων, των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων,κ.α. , παρέχεται δε αντικείμενο ενασχόλησης και προσφοράς στα κοινά σε πολλούς και δημιουργείται η αίσθηση της συλλογικής προσπάθειας και συμμετοχής, πολλών, στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος είναι ελεύθερος, αν το κρίνει επωφελές, να ορίσει ως εντεταλμένο Σύμβουλο ακόμη και δημοτικό Σύμβουλο άλλης δημοτικής παράταξης (λίγο ασύνηθες για τη νοοτροπία μας). Σε κάθε περίπτωση για την πορεία του κάθε δήμου ισχύει η φράση: «αρχή άνδρα δείκνυσι», ή επί το λαϊκότερο: «δεν κουτσαίνει η γίδα από το κέρατο».

Με τιμή,

Γιώργος Γιαμαρέλος

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.