ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: Κυβερνάτε τον Κάλαμο λόγω Καλλικράτη και όχι γιατί σας ήθελε το χωριό μας

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τους »Ανώνυμους»- Επώνυμους , που νομίζουν ότι είναι δυνατοί , επειδή κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κριτική σε όλους και σε όλα , χωρίς όμως να δέχονται κριτική .

Διάβασα όμως την επιστολή του συμπατριώτη μου και συνάδελφου Δημοτικού Σύμβουλου Πέτρου Δέδε για την φωτιά στον Κάλαμο, όπως διάβασα και τα σχόλια των δήθεν »ανώνυμων», που προσπαθούν να υποτιμήσουν , πρώτα τον επιστήμονα και Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Δέδε και μετά τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την φωτιά .

Πρώτα από όλα »φιλαράκια Ανώνυμα» θα πρέπει να ντρέπεστε για την επίθεση στον Δ.Σ Καλάμου Πέτρο Δέδε . Το ότι έγραψε αυτό που πιστεύει και αυτό που έζησε στην φωτιά, επώνυμα χωρίς να κρύβεται, δεν σημαίνει ότι δεν είναι πια καλό παιδί , επειδή αυτά που είπε δεν σας άρεσαν . Πολύ περισσότερο θα πρέπει να ντρέπεστε που ενώ ξέρετε τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής με διάφορα κόλπα προσπαθείτε να τις καλύψετε.

Ολοι γνωρίζετε τι προηγήθηκε της φωτιάς (ακαθάριστοι δρόμοι , στενοί που δεν πέρναγε πυροσβεστικό εύκολα , χωρίς ζώνες πυροπροστασίας και καμία πρόβλεψη για διακοπή ρεύματος), όπως και όλοι γνωρίζετε τι έγινε όταν πήρε φωτιά (έμεινε το δίκτυο από νερό και τα πυροσβεστικά δεν μπορούσαν να γεμίσουν από τους κρουνούς γιατί δεν είχε προβλέψει κανείς να υπάρχει γεννήτρια , το Κοινοτικό κατάστημα ήταν κλειστό μέχρι τις 11.30 το βράδυ και ο κόσμος είχε ενημέρωση από την τηλεόραση , εκκένωσαν τους οικισμούς χωρίς σχέδιο και μέσα στον πανικό δημιούργησαν μεγαλύτερο πρόβλημα μπλοκάροντας τους δρόμους κλπ).

Αντί να επιτίθεστε σε όποιον μιλάει και λέει πράγματα που δεν σας αρέσουν , κοιτάξτε τον καθρέφτη σας και κάντε την αυτοκριτική σας για να μην έχουμε ξανά αύριο τέτοιες καταστροφές . Σταματήστε να κάνετε μικροπολιτική μέσα από ανώνυμα site και προφίλ. Αν έχετε κάτι να πείτε μη κρύβεστε , βγείτε με θάρρος , γράψτε το ονοματάκι σας και πείτε ότι θέλετε . Πολύ ευχαρίστως τότε να το συζητήσουμε.

Η προχειρότητα και η ανικανότητα κάποιων αιρετών δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από »ανώνυμες» επιθέσεις σε όποιον λέει την άποψη του επώνυμα .

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΡΑΦΤΕ ΤΟ.

Τα ίδια λέμε »φιλαράκια» , απλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε γιατί δεν σας βολεύει και μην ξεχνάτε ότι κυβερνάτε τον Κάλαμο λόγω Καλλικράτη και όχι γιατί σας ήθελε το χωριό μας.

Υ.Γ Οταν θα αρχίσετε να βρίζετε , βάλτε το ονοματάκι σας . Μη ντρέπεστε . Ετσι και αλλιώς γνωριζόμαστε όλοι και γνωριζόμαστε καλά .

Παπαπέτρου Γιάννης

Τοπικός Σύμβουλος Καλάμου

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.

One Response to ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: Κυβερνάτε τον Κάλαμο λόγω Καλλικράτη και όχι γιατί σας ήθελε το χωριό μας

 1. Σωτήρης Γλυκός says:

  ΙΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΣΤΑΘΜΑ
  ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΒΑΣΤΙΚΑ
  Διαβολικά σύμβολα αίματος και μίσους.

  Υπάρχουν ορισμένοι συμπολίτες μας ,που δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι και τα δύο πολιτικά , άκρα «αριστερό και δεξιό» είναι εξίσου εφιαλτικά και επικίνδυνα, διότι έχουν ένα βρώμικο παρελθόν. Ένα παρελθόν όπου ο άνθρωπος έγινε κανίβαλος προκειμένου να επιβάλλει με τη βία την πολιτική του ιδεολογία για το συμφέρον δήθεν του λαού και φυσικά εν αγνοία του λαού. «Το Σφυροδρέπανο και η Σβάστικα είναι δυο αιματοβαμμένα σύμβολα που έγιναν εφιάλτης για εκατομμύρια ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτά και έσπειραν το μίσος και τον αποτροπιασμό και χώρισαν τους ανθρώπους σε δύο στρατόπεδα αλληλοσπαραγμού και εξοντωτικής μανίας. Το ένα εναντίον του άλλου» .
  Επειδή κάποιοι παρανόησαν τις απόψεις που διατύπωσα, και με επιστολές τους με κατέκριναν ότι δήθεν μεροληπτώ υπέρ της μιας πλευράς και δεν κρατώ ίσες αποστάσεις. Για το λόγο αυτό θα επανέλθω στο θέμα για να αποκαταστήσω τη θέση μου στην περίπτωση αυτή.
  Ό άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων όταν τα Μέσα Ενημέρωσης ήταν πρωτόγονα και ουδεμία σχέση είχαν με τη σημερινή τους εξέλιξη ,όταν το χαρτί ήταν άγνωστο και εκείνοι που γνώριζαν γραφή και ανάγνωση έγραφαν πάνω σε δέρματα ζώων ή ακόμη σκάλιζαν τα μηνύματα πάνω σε πέτρες ή μαρμάρινες πλάκες> Για να μεταφέρουν ένα μήνυμα επείγον από πόλη σε πόλη οι «Δημοσιογράφοι» της εποχής εκείνης χρησιμοποιούσαν τον καπνό . Άναβαν δηλαδή σε ορεινά σημεία φωτιές και με τον καπνό που αναδυόταν , έστελναν το μήνυμα στο επόμενο ορεινό σημείο. Ο επόμενος πάλι το μετέδιδε με τον ίδιο τρόπο
  στον επόμενο. Μ αυτό τον τρόπο τα μηνύματα ταξίδευαν σε μακρινές αποστάσεις. Αυτοί που ασκούσαν τη διαδικασία του καπνού , λέγονταν Φρυκτωροί «από το φρύγω καίω φρυγανίζω» Εκτός από τη διακίνηση μηνυμάτων υπήρξαν και τα στατικά μηνύματα για την πληροφόρηση των ανθρώπων που κατά τρόπο συμβολικό σκάλιζαν πάνω σε πέτρες ή σε μαρμάρινες πλάκες. Τα μηνύματα αυτά εξέφραζαν περιληπτικά
  κάτι το αφηρημένο , μια ιδέα, κάτι υπερφυσικό ή πνευματικό ή κάτι που έδειχνε συνοπτικά και ευκολονόητα πρόσωπο, ,πράγμα ή γεγονός συμβολικό γνώρισμα ή έμβλημα ή ακόμα κείμενο που περιλαμβάνει περιληπτικά τους κανόνες κάποιας πίστεως ή συνθηματικές, παραστάσεις , ή συγκοπές λέξεων ή σύμβολα αστρονομικά μετεωρολογικά μαθηματικά κ.λ.π
  Ο Αδόλφος Χίτλερ πχ χρησιμοποίησε τη σβάστικα , τον αγκυλωτό σταυρό,-όπως συχνά λέγεται.- που συμβόλιζε κατ αυτόν τον Εθνικοσοσιαλισμό. Τον οποίο συμβολισμό ασπάζονται μέχρι και σήμερα ορισμένοι ανά τον κόσμο θιασώτες του Εθνικοσοσιαλισμού. Σημειωτέον ότι η σβάστικα δεν είναι εφεύρημα που Αδόλφου Χίτλερ . Τη σβάστικά τη χρησιμοποίησαν ως σύμβολο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι , οι αρχαίοι Έλληνες, ακόμη και οι Ινδιάνοι της Αμερικής και συμβόλιζε κατ αυτούς, την τύχη την ευημερία., τον πλούτο τη φτώχεια τη δυστυχία την καταστροφή . Ανάλογα με τη φορά πχ δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη σβάστικα.
  Ένα άλλο σύμβολο που χρησιμοποίησαν οι κομμουνιστές στην επανάσταση του 1917 με γενικό γραμματέα τον Λένιν ήταν το σφυροδρέπανο που συμβολίζει χαρακτηριστικά την εργατική και τη αγροτική τάξη. Και τι περίεργο.. η Σημερινή Ρωσία το σύμβολο αυτό το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.
  Όπως και όλα τα εναπομείναντα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου. Το μόνο κομμουνιστικό κόμμα που διατηρεί ακόμα το ξενόφερτο αυτό σύμβολο, είναι το κομμουνιστικό κόμμα της Ελλάδος. Αυτά πολύ συνοπτικά σε ότι αφορά τον συμβολισμό των δύο ακραίων θεωριών που ταλάνισαν την ανθρωπότητα του εικοστού αιώνα. Τώρα πιο από τα δύο αυτά σύμβολα επέφερε τον όλεθρο και την καταστροφή στην ανθρώπινη ιστορία τα Μ.Μ.Ε τουλάχιστον στην Ελλάδα έχουν υποστηρίξει με καταιγισμό άρθρων και έχουν επηρεάσει την κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό ότι ο εθνικοσοσιαλισμός που συμβολίζει η σβάστικα υπήρξε το πλέον αιμοσταγές και απάνθρωπο πολιτικό σύστημα που σημάδεψε τον εικοστό αιώνα. Η πλειοψηφία των ελληνικών Μ.Μ.Ε έντυπων και ηλεκτρονικών, δεν έπαυσαν συνεχώς και αδιαλείπτως να αναφέρονται στα εγκλήματα των Ναζί . Μιλούν διαρκώς για το ολοκαύτωμα του εβραϊκού πληθυσμού στο Άουσβιτς κ.α . Η καταιγιστική συχνότητα με την οποία πληροφορείται η ελληνική κοινωνία και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε είναι πλέον εμφανής και μεροληπτική . Η μονομερής ενημέρωση δημιουργεί την εντύπωση στην κοινωνία, ότι μόνο και αποκλειστικά οι Ναζί διέπραξαν φρικαλεότητες και εγκληματικές πράξεις . Το γεγονός αυτό έχει παραποιήσει την αλήθεια .Αφήνεται δηλαδή να περάσει στην κοινή γνώμη με την μονόπλευρη αυτή προπαγάνδα ότι δεν υπάρχει άλλος εγκληματίας ηγέτης ,παρά μόνο ο Αδόλφος Χίτλερ και οι συνεργάτες του που καταδικάστηκαν στη Νυρεμβέργη τον Νοέμβρη του 1946 στην εσχάτη των ποινών. Αυτοί μονάχα υποδεικνύονται

  ως εγκληματίες πολέμου και τα Ες-Ες και η Γκεστάπο χαρακτηρίστηκαν ως εγκληματικές οργανώσεις.
  Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά .Το σύμβολο του σφυροδρέπανου που εμφανώς εξέφραζε την αγροτική και την εργατική τάξη .Στην ουσία ήταν σύμβολο του κομμουνιστικού καθεστώτος της τέως Σοβιετικής Ένωσης με ηγέτη τον Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τσουγκασβίλι με το συνωμοτικό ψευδώνυμο «Στάλιν» . 1879-1953 Ο Στάλιν κυβέρνησε το Ρώσικο λαό όχι ως «σύντροφος», αλλά ως απόλυτος και αδιαφιλονίκητος Δικτάτορας. Επέβαλε ένα τυραννικό καθεστώς όπου το κόμμα ήταν υπεράνω του κράτους. Για να δημιουργήσει ο Στάλιν το απάνθρωπο αυτό κομμουνιστικό καθεστώς , έπρεπε να ξεπαστρέψει Δεκαπέντε-Είκοσι εκατομμύρια ανθρώπινες υπάρξεις που συνέπεσε να έχουν διαφορετική άποψη . Και όλα αυτά, μέσα σε πέντε -έξι χρόνια , εν καιρώ ειρήνης και μάλιστα μέσα στην ίδια του την πατρίδα . Ο Ρώσος συγγραφέας Σολζενίτσιν αναφέρει ότι ο Στάλιν ξεπάστρεψε πάνω από 60 εκατομμύρια Ρώσους που είχαν διαφορετική ιδεολογία από αυτήν που ήθελε ο πατερούλης των Ρώσων. Έχει δει το φως της δημοσιότητας κάτι σχετικό για τη θηριωδία του αιμοχαρούς δικτάτορα της Σοβιετικής Ένωσης, από τα Μ.Μ.Ε; Απολύτως τίποτα. Αλλά ας δούμε τι αναφέρει ένας διάσημος Ρώσος επιστήμων ο εφευρέτης της υδρογονοβόμβας
  Αντρέϊ Ζαχάρωφ στο βιβλίο του «Ο Ζαχάρωφ αποκαλύπτει» Εκδ.. Μπουκουμάνη 1975 σελ.76
  Για το καθεστώς που επέβαλε δια της βίας και με την στήριξη ενός παρανοϊκού εγκληματία στην ηγεσία της «Μυστική Αστυνομία» του διαβόητου Λαυρέντιου Μπέρια 1938-1953 στενός συνεργάτης του Στάλιν. Γράφει λοιπόν Ο Αντρέϊ Ζαχάρωφ: «Τουλάχιστο δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στις αίθουσες βασανιστηρίων της NKVD «μυστική αστυνομία». Στα στρατόπεδα για τους εξόριστους κούλακ «πλούσιοι αγρότες» και τις οικογένειές τους , στα «στρατόπεδα χωρίς επικοινωνία»
  Αυτά τα στρατόπεδα ήταν στρατόπεδα θανάτου. Χιλιάδες κρατούμενοι εκτελούνταν εξαιτίας «συνωστισμού» ή έπειτα από «ειδικές διαταγές.» Στο ξεπάστρεμα ολόκληρων λαών όπως των Τατάρων, των Γερμανών του Βόλγα, των Καλμούκων και άλλων λαών του Καυκάσου .»
  Η εγκληματική λαίλαπα του «πατερούλη των σοσιαλιστών»
  δεν σταματάει στις ομαδικές εκτελέσεις στα στρατόπεδα της Σιβηρίας λόγω συνωστισμού!!!! Προχωρεί ακόμα περισσότερο και χτίζει «φυλακές φρενοκομεία» όπου στοιβάζονται χιλιάδες διανοούμενοι. Αν δεν μπορούσαν να συλλάβουν κάποιον αντιφρονούντα , συνελάμβαναν δια της βίας μέχρι και τρίτου βαθμού συγγενικά πρόσωπα .Τι από αυτά που αναφέρονται πολύ συνοπτικά στο παρόν σημείωμα έχει πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός από τα Μ.Μ.Ε; Τίποτα απολύτως τίποτα. Συνεχώς και αδιαλείπτως τα Μ.Μ.Ε αναμασάνε τα εγκλήματα των Ναζί
  Στη χώρα μας το όργιο της παραπληροφόρησης και της κομμουνιστικής προπαγάνδας δεν έχει όρια . Αποτελούμε παγκόσμια πρωτοτυπία με το διορισμό «τεσσάρων χιλιάδων» δικών μας παιδιών «δημοσιογράφων» σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες ΕΡΤ, Υπουργεία , Γενική Γραμματεία Τύπου , κρατικούς οργανισμούς και μάλιστα διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες. Το γεγονός αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα
  «Αδέσμευτος Τύπος» του Νίκου Ρίζου. Η ιντελιγκέντσια του Αθηνοκεντρικού Τύπου υπήρξε ο πυρήνας της μονόπλευρης πληροφόρησης του ελληνικού λαού «εν ονόματι της ομοψυχίας» όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν θα αναφερθώ στα εγκλήματα αθώων πολιτών που έγιναν στην χώρα μας και στον εμφύλιο σπαραγμό. Θα σημειώσω μόνο, ότι μέσα σε 23 ημέρες από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι τις 30 του ιδίου μηνός 1944 μόνο στο Νομό Αττικής σφαγιάσθηκαν εκατόν πενήντα χιλιάδες αθώοι πολίτες ,νέοι, γέροι γυναίκες και παιδιά. Ακόμα και ιερείς ξεκοιλιάστηκαν με εντολή του Γενικού Γραμματέως του Κ.Κ.Ε
  Η σβάστικα συνεπώς δεν είναι το μοναδικό σύμβολο που μας φέρνει στη σκέψη μακάβριες στιγμές. Είναι και το σφυροδρέπανο εξίσου μακάβριο και εγκληματικό σύμβολο που προκαλεί αποτροπιασμό.
  ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΛΥΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.