ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ: Εγώ άνεργος δεν είμαι, δεν περιμένω να ζήσω από το μισθό του αντιδημάρχου…

«Ας αφήσουμε τα λόγια και ας δούμε τα έργα τριών χρόνων του Θωμά στον Αυλώνα» μας είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζεβελέκος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανεξαρτητοποίησή του, απαντώντας στις ερωτήσεις που του θέσαμε:

– Κύριε Τζεβελέκο, όταν αποχωρήσατε από τη δημοτική ομάδα του δημάρχου, κάποιοι αμφισβήτησαν τις προθέσεις σας. Σας προβλημάτισε η αντίδραση αυτή;

Καθόλου. Ήταν κάτι που περίμενα. Ο δήμος μας έχει πολλές κοινότητες, πολλούς ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν όπως οι συγχωριανοί μου στον Aυλώνα και ήταν φυσικό να πέσουν στην παγίδα της λάσπης που είχε κύριο εκφραστή της τον Θωμά. Η εικόνα όμως του Αυλώνα και η εγκατάλειψη που κυριαρχεί σε κάθε γωνιά του, μιλάει από μόνη της για τις προθέσεις μου. Ας αφήσουμε λοιπόν τα λόγια και ας δούμε τα έργα τριών χρόνων του Θωμά στον Αυλώνα. Η εγκατάλειψη έχει πάρει τη θέση τους.

– Δηλαδή οι προθέσεις σας ήταν η ανυπόφορη για σας εικόνα εγκατάλειψης του Αυλώνα;

Ασφαλώς. Εντελώς άλλα ήταν αυτά που πίστευα πως μπορούμε να φτιάξουμε στον Αυλώνα σαν δημοτική αρχή, αλλά έβλεπα το χρόνο να περνά και το χωριό μου να ζει μέσα στην εγκατάλειψη και χωρίς να ιδρώνει το αυτί της διοίκησης για τις πολλές ανάγκες του. Αλλά και σαν δημοτικός σύμβουλος όλου του δήμου, δεν μπορώ να πω πως και οι άλλες κοινότητες, είτε πολύ είτε λίγο, δεν ζουν μέσα στην εγκατάλειψη αυτή. Δυστυχώς ό,τι γίνεται από τη δημοτική αρχή του Θωμά, γίνεται με βάση τις συμπάθειες που έχει ο ίδιος και δυο-τρεις άνθρωποι γύρω του και ποια είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα για τις επόμενες εκλογές. Πάνω σε τέτοιες προϋποθέσεις χτίζεται ο όποιος σχεδιασμός έργων στο δήμο τρία χρόνια τώρα.

– Κύριε Τζεβελέκο, μήπως αργήσατε να διαχωρίσετε τη θέση σας και το εκμεταλεύτηκαν αυτό για να διαβάλουν τις προθέσεις σας, μια και η ανεξαρτητοποίησή σας έγινε λίγους μήνες μετά τις αντιδημαρχίες της δεύτερης περιόδου;

Με τον τρόπο που διοικείται ο δήμος, δεν κρύβω πως η αντιδημαρχία στο χωριό μου ήταν ο μόνος δρόμος για να του προσφέρω κάποιο έργο. Θα είχα να κάνω απευθείας με τον Θωμά και όχι μέσω ανθρώπων που ο Αυλώνας τους είναι αδιάφορος και μπορώ να πω ξένος. Όλα τα άλλα που αρέσκεται να λέει ο Θωμάς, δηλαδή πως ακούει όλων τα αιτήματα και δίνει λύσεις, είναι παραμύθια για αφελείς. Θέλει γλάστρες και εγώ γλάστρα δεν γίνομαι. Ο Θωμάς δε θέλει να χαλάει η ισορροπία που έχει με τους κολλητούς του. Παραμύθι στο παραμύθι. Αυτό βαρέθηκα, γι’ αυτό και ήμουν μαζί του ξεκάθαρος. Εγώ άνεργος δεν είμαι, δεν περιμένω να ζήσω από το μισθό του αντιδημάρχου, αλλά ήθελα να έχω λόγο ευθύνης στην καθημερινότητα του Αυλώνα. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη που μας επεφύλαξαν δεν μας ταιριάζει.

– Είχατε λοιπόν ξεκαθαρίσει τη θέση σας στο δήμαρχο. Αυτός τι σας έλεγε;

Τι άλλο εκτός από ψέματα. Για δικούς του λόγους που δεν βλέπει κανένας Αυλωνίτης, ήθελε και θέλει τον Αυλώνα την πίσω αυλή του δήμου. Να μην μιλήσουμε και για το Ασπροχώρι (Μπούγα). Αυτό δεν υπάρχει μέσα στο χάρτη του δήμου. Να μας πούνε σε ποιον νομό και δήμο ανήκει; Μπορώ να σκεφτώ βέβαια πως ίσως «εκδικείται» τους δημότες του Αυλώνα γιατί δεν μπορούσε να κλείσει ψηφοδέλτιο και αναγκάστηκε να το συμπληρώσει με δημότες από άλλες κοινότητες. Μου έδινε όμως υποσχέσεις μέχρι την τελευταία ώρα, ενώ παράλληλα έφτιαχνε με τους παρατρεχάμενούς του το πως θα αντιμετωπίσει την αλήθεια. Και βρήκε την εύκολη λύση της λάσπης. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Τζεβελέκος γιατί δεν τον έκανα αντιδήμαρχο λέει παντού αυτός και τα παπαγαλάκια του. Θα τον πιστέψουν όμως μόνο αν λέει, πως ο Νίκος ο Τζεβελέκος ανεξαρτητοποιήθηκε γιατί ήθελε να κάνει έργο στον Αυλώνα, εγώ δεν ήθελα και μετάνιωσε που με έκανε δήμαρχο! Ο Αυλώνας εγκαταλείπεται κάθε μέρα και περισσότερο και αυτό είναι που βλέπω και με πονάει! Αυτή είναι η αλήθεια. Έχει τα κότσια να το παραδεχθεί; Μιλάμε για πλήρη εγκατάλειψη. Ας μας πει τα έργα που έχει κάνει στον Αυλώνα τρία χρόνια τώρα και ας μας δώσει εξηγήσεις για την παρατημένη καθημερινότητα. Μη νομίζει ότι ντυμένος με το κουστούμι του δημάρχου γίνεται και πιστευτός. Τα έργα του μιλάνε…

– Έχει ακόμη δύο χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή και μπορεί να παρουσιάσει έργο. Δεν μπορεί;

Ναι, έργα που βρήκε από τους προηγούμενους και έργα από την Περιφέρεια. Με τέτοια θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τον κόσμο. Το να προτείνουν στην Περιφέρεια να φτιάξει σκουπιδότοπο στον Ωρωπό, δεν το έκαναν γιατί αγαπάνε τον τόπο. Αν τον αγαπούσαν δεν θα τον έθαβαν ζητώντας να βάλουν μια χωματερή στην πόρτα του για να τον απομονώσουν. Έχουμε τόσα βάσανα σαν περιοχή, που δεν μας χρειαζόταν και το σκουπιδομάζωμα της Αττικής. Έτσι θα αρχίσουν μέσω Περιφέρειας -και αν- κάποια έργα. Με αυτά θα προσπαθήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, ενώ θα μας έχουν καταδικάσει σε ισόβειο μαρασμό και απαξίωση.

– Ας γυρίσουμε στον Αυλώνα. Γιατί λέτε ότι βρίσκεται σε εγκατάλειψη; Δεν γίνεται τίποτα;

Το αν γίνεται ή όχι μπορεί ο καθένας να το δει γύρω του. Υπάρχουν όμως και σημερινές φωτογραφίες τις οποίες θα σας δώσω να δημοσιεύσετε που είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσο λέω. Χωματερή μέσα στην πόλη, χωματόδρομοι μέσα στην πόλη, λακούβες που κάνουν δρόμους απέραστους, νερά που λιμνάζουν ή τρέχουν σε δρόμους από χαλασμένες βάνες, ένα γήπεδο σε πλήρη εγκατάλειψη και παιδικοί χώροι σε διάλυση. Για το γήπεδο βέβαια μας έδωσαν τα στοιχεώδη είδη υγιεινής για τα αποδυτήρια, τα οποία τα τοποθετήσαμε οι ίδιοι. Καμία φροντίδα να σηματοδοτηθούν δρόμοι που χωρούν μόνο ένα αυτοκίνητο, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία που σήμερα μας ταλαιπωρεί. Η πλατεία μας βρίσκεται σε αποσύνθεση. Γυρίστε την να δείτε. Όλα σαπίζουν και σκουριάζουν και τα παιδιά μας παίζουν εκεί με κίνδυνο. Κινδυνεύουν παντού όπου παίζουν μέσα στο χωριό μας. Τα πάντα φτιάχνουν μια άθλια εικόνα. Αυτήν την εικόνα δεν μπορώ να βλέπω, αυτήν την εικόνα ήθελα να αλλάξω. Δεν μου έδωσε ο Θωμάς τη δυνατότητα να το κάνω, γι’ αυτό και διαχώρησα τη θέση μου και καταγγέλω την πολιτική του για τον Αυλώνα.

– Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη θα ήθελα να σας ρωτήσω, ποια είναι η σκέψη σας για την επόμενη μέρα;

Χαίρομαι που οι συνδημότες μου στον Αυλώνα στάθηκαν δίπλα μου στην απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ. Μου δίνουν δύναμη να προσπαθήσω από τη θέση του ανεξάρτητου συμβούλου για κάτι καλύτερο για το χωριό μου, κάτι όμως που με τις σημερινές συνθήκες δεν το βλέπω. Εγώ όμως έχω καθήκον να προσπαθώ. Και μια τρύπα να κλείσει και ένα παγκάκι να διορθωθεί και σε έναν χωματόδρομο να πέσει χαλίκι, είναι κάτι, κάτι παραπάνω από το τίποτα! Προς το παρόν αυτός είναι ο στόχος μου.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Φρεάτια σκεπασμένα με πλαστικά γιατί αναδύουν βρώμα.

Τα παιδιά παίζουν με κίνδυνο μέσα σε στρώμα από πευκοβελόνες.

Κανένας δεν ενδιαφέρεται αν περνά αυτοκίνητο από αυτόν το δρόμο.

Αναξιοποίητα κτίρια, εστίες μόλυνσης.

Ακόμη και για τα παιδιά στην πλατεία οι βρύσες είναι… απαγορευμένες!

Κρουνοί για πυρόσβεση σε αχρηστία…

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΤΕΣΡΑΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ή ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

Φρεάτια σκεπασμένα με πλαστικά γιατί αναδύουν βρώμα.

Ό,τι απέμεινε από ένα χώρο παιχνιδιού για παιδιά.

Δρόμοι που ταλαιπωρούν τους οδηγούς, καθότι η όπισθεν είναι μέσα στο πρόγραμμα…

ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΡΙ… ΑΦΑΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Ένα μνημείο εξακοσίων χρόνων στα αζήτητα…

Η ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΛΩΝΑ!

 

 

ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.