Η μικροπρέπεια σε όλο το μεγαλείο της… και οι εθελοντές του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα

Η μικροπρέπεια σε όλο το μεγαλείο της και εκφραστής της, δυστυχώς, η δημοτική μας αρχή που “ξεχνά” την τεράστια προσφορά του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα σε επεμβάσεις πυρόσβεσης παντού στο δήμο και όχι μόνο. Το πρόβλημά της; Η ενεργή παρουσία του προέδρου του -και “ενοχλητικού” δημοτικού συμβούλου- Νώντα Δημητρίου μέσα στις φωτιές και ίσως, επειδή ο Αυλώνας δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση!

Αναφέρει λοιπόν ένα δελτίο τύπου του δήμου μετά τις τελευταίες φωτιές: “Επίσης, μέσα από την καρδιά μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και απεριόριστη ευγνωμοσύνη στις εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας και ειδικότερα την ομάδα των Αφιδνών , την ΜΑΚΙΠ , τους Φίλους του Δάσους κ.α.”. Και πολύ καλά κάνει. Οι εθελοντές με όποια ομάδα και αν προσφέρουν τις δυνάμεις τους για κοινό καλό, είναι αξιέπαινοι. Είναι μικροπρέπεια όμως και μάλιστα όταν είσαι η αρχή ενός τόπου, να κάνεις διακρίσεις και επιλογές!

Ποιος όμως εκτίθεται στη συνείδηση του κόσμου; Ασφαλώς όχι αυτός που τον βλέπουν οι συμπολίτες του να καταθέτει και την ψυχή του για να βοηθήσει εκεί που τον χρειάζονται. Και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τον πρόεδρο του Α.Σ.Α. Νώντα Δημητρίου και τους Αυλωνιώτες εθελοντές.

Φυσικά οι άνθρωποι αυτοί δεν περιμένουν το “χειροκρότημα” από μια δημοτική αρχή που όλα τα βλέπει μέσα από τα γυαλιά του πολιτικού συμφέροντος. Τους φτάνει που χώθηκαν μέσα στη φωτιά, που συνέβαλαν να σωθούν περιουσίες, που έκαναν το καθήκον τους όπως αυτοί το νομίζουν! Δεν περίμενε χειροκρότημα ο Νώντας Δημητρίου, όταν αποδεδειγμένα ανέβηκε σε στέγες για να σβήσει σπίτια που είχαν πάρει φωτιά! Τους έφτανε και τους φτάνει το ευχαριστώ που άκούνε τις δύσκολες και τραγικές ώρες της απόγνωσης.

Posted by Aggelos Panoytsos on Montag, 14. August 2017

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.