Έργο με έκπτωση μικρότερη και από… 1 σουβλάκι καλαμάκι!!!

Παγκόσμιο ρεκόρ: Έκπτωση σε έργο του δήμου… 0,005% στα 26.186 ευρώ! Δηλαδή η… τεράστια έκπτωση του… 1,3 ευρώ!!! Και αναφερόμαστε στο μοναδικό θέμα της σημερινής οικονομικής επιτροπής, για εξοπλισμό του παιδικού σταθμού Καλάμου. Η συζήτηση για το θέμα αυτό έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, με αξιοσημείωτη την «προσοχή» του προέδρου-δημάρχου κ. Ρούσση στην… ελεύθερη διακίνηση της είδησης! Φαίνεται πως τον ενοχλεί ιδιαιτέρως η δημοσιοποίηση των δημοτικών «θαυμάτων»!

Τελικά η προμήθεια ψηφίστηκε από τα μέλη της συμπολίτευσης, ενώ ο Γιώργος Γιασημάκης μίλησε για ντροπή του δήμου και ντροπή για τους ίδιους, να αυτήν την μειωτική έκπτωση δεκτή. Σημείωσε επίσης πως ο εργολάβος είναι ήδη μέσα στο έργο… χωρίς να έχει υπογράψει σύμβαση!!! Ο δήμαρχος δέχθηκε πως συμβαίνει πράγματι αυτό, όπως και το ότι δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός στις εργασίες που γίνονται. Ο κ. Γιασημάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στο ότι για τον παιδικό σταθμό δεν υπάρχει ασφαλής πρόσβαση, παρ’ όλο που υπάρχει από το 2014 απόφαση δημοτικού συμβουλίου γι’ αυτήν. Ζήτησε να εξασφαλιστούν τα απολύτως απαραίτητα για να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός.

Ο Νώντας Δημητρίου είπε πως υπάρχουν διαδικασίες που σκοπός τους είναι η ποιότητα ενός έργου και τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Διαπίστωσή του είναι πως, η διοίκηση του δήμου λέει απερίφραστα και θρασύτατα, πως κάνει έργα χωρίς επίβλεψη και τόνισε ότι η ποιότητα των έργων αυτών δεν μετράει γι’ αυτήν. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, η δημοτική αρχή έχει ξεπεράσει τα όρια του σεβασμού στο δημόσιο λόγο… Την κατηγόρησε μάλιστα πως δεν έρχονται πολλές προσφορές σε ένα έργο, γιατί φαίνεται πως υπάρχει κλειστό κύκλωμα!

Ο Άγγελος Χατζηιωάννου δήλωσε πως το θέμα προσφέρεται για ειρωνία, γι’ αυτό… και νιώθει περήφανος που βρίσκεται σε αυτήν την ιστορική στιγμή, που ο δήμος έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ! Σύμφωνα με τον κ. Χατζηιωάννου, άλλοι πληρώνουν για να βρίσκονται σε τέτοιες ιστορικές στιγμές και απευθυνόμενος προς το δήμαρχο-πρόεδρο της επιτροπής του είπε: Έχετε φτάσει στον πάτο! Τερματίσατε!

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.