Υπόθεση «ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ» συνέχεια…

Η ιστορική αγορά λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού επί δημαρχίας Γιάννη Οικονομάκου ήρθε χθες πάλι θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μια ιστορία για την οποία είχαν ειπωθεί πολλά, όταν λαμπτήρες αγοράστηκαν με «καπέλο» και είχαν αποφανθεί γι’ αυτό οι επιθεωρητές-ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Ήδη έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές και εν αναμονή είναι και ποινικές ευθύνες.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το θέμα ήταν να ανακληθεί η απόφαση 10/2014 στην οποία δεν γινόταν δεκτό το πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής των λαμπτήρων και η μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης. Παρ’ όλα αυτά, ούτε η προηγούμενη ούτε η σημερινή δημοτική αρχή δεν κήρυξαν έκπτωτο τον προμηθευτή! Μαζί με τους δύο δημάρχους, ζητείται ευθύνη και από την επιτροπή παραλαβής των λαμπτήρων.

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν ρώτησε το δήμαρχο, αν υπάρχει περίπτωση ο δήμος να πληρώσει την αγορά αυτή με το καπέλο και η απάντηση του δημάρχου ενώ ήταν αρνητική, άφησε και ένα… αλλά! Ίσως βέβαια αυτό το «αλλά» να μην υπάρχει, πλην όμως, ο δήμαρχος δεν απάντησε και στον Γιώργο Γιασημάκη στο ερώτημα, αν και είχαν την έκθεση των ελεγκτών από την 1η Ιουνίου με καταληκτική ημερομηνία 2 μηνών και έπρεπε να απαντηθεί μέχρι την 1η Αυγούστου, δεν προχώρησε σε πλήρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς θα ψηφίσουν! Το θέμα λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε εκπρόθεσμα και η εισήγηση το πρωί της συνεδρίασης!

Τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση την οποία και παρουσιάζουμε: Θέμα 5ο Ανάκληση της 10-2014 απόφασης Δ.Σ και λήψη νέας-1

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.