Για τους συμβασιούχους καθαριότητας… κανείς μην της χαλάσει το αυτοχειροκρότημα!

Για χθες (14-7) είχε καλέσει η δημοτική αρχή τους συμβασιούχους καθαριότητας του δήμου να υπογράψουν νέες συμβάσεις που θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018. Είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων, που πέρασε στην Βουλή, μετά από απεργίες, κινητοποιήσεις, διαβουλεύσεις υπουργών και εργαζομένων κ.λ.π.,.

ΟΛΑ αυτά λοιπόν, η δημοτική αρχή Ωρωπού… τα έκανε στην πάντα και δια του δημάρχου, με τεράστια υποκρισία, μοίρασε τη δόξα… μεταξύ των μελών της!!! Είναι ακραία αλαζονικό να χρεώνει τις παρατάσεις των συμβάσεων στην καθαριότητα σε δική της απόφαση, όταν μάλιστα, έχει τον εργολάβο με το χέρι στο κουδούνι της πόρτας του δήμου και όταν αφαιρεί τον λόγο από τους εργαζόμενους μέσα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να μην της χαλάσουν το… αυτοχειροκρότημα!

Ταυτόχρονα βέβαια γνωρίζει -και το κρύβει- το άρθρο 24 παρ. 1 του ν. 4479/2017 το οποίο λέει ότι, μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα (nomos_4479_17).

Και αυτό γιατί στόχος της κυβέρνησης είναι, να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους, κάτι το οποίο περιπλέκει το τοπίο στον Ωρωπό, καθότι η δημοτική αρχή έχει ήδη προχωρήση προς την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Τώρα όσον αφορά την πληρωμή των συμβασιούχων, να γνωρίσουμε στον αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών κ. Δημήτρη Βελτανιώτη, ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο με την Πράξη 0167 στη 16η συνεδρίασή του στις 30-6-2017 (ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ-4), έδωσε το “πράσινο φως” με την “συγγνωστή πλάνη” και δεν είναι κανένας… “ηρωϊσμός” του δημάρχου!

 

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

3 Responses to Για τους συμβασιούχους καθαριότητας… κανείς μην της χαλάσει το αυτοχειροκρότημα!

  1. Ανώνυμος says:

    Τον προεδρο το μονο που τον ενδιαφερει το ΚΑΠΗ οινομαγειρειο που εχει με την συμβια του .Κεντρο οινοποσιας το εχουνε κανει.Αρε Μαρκοπουλο τι εχεις εκλεξει αυτη τη φορα…….

  2. Ανώνυμος says:

    Αν ειστε σωστοι μην δινετε ξαπλωστρες φετος.Τα βρωμονερα που τα πετανε;Αλλα δεν μπορειτε να μην δωσετε .Εχετε δεσμευτει ολοι οι δημοτικοι συμβουλοι ολων των συνδυασμων εν μερει.Βρωμια μυριζομε ας επεμβει η περιφερεια…….

  3. Ανώνυμος says:

    Μεταφορες Μετακομισεις «Η Δ……. Π…….».Ρε πως καταντησατε……..να κουβαλατε ομπρελες και ξαπλωστρες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.