Πότε θα παραδωθούν τα νέα Τοπικά Ιατρεία στους πολίτες του Ωρωπού;

Τρεις εβδομάδες περνούν την Κυριακή, από την ημέρα που έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου που θα εγκατασταθούν τα τοπικά ιατρεία του υπουργείου στη Σκάλα Ωρωπού! Μια μεγάλη δωρεά στους πολίτες του Ωρωπού του κ. Θανάση Μαρτίνου, ο οποίος και τιμήθηκε στα εγκαίνια.

Τα εγκαίνια-φιέστα έγιναν με καθυστέρηση 9 μηνών και το κτίριο με τον εξοπλισμό του παραδόθηκε με πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής την Παρασκευή 12/5/2017, από το δήμαρχο κ. Θωμά Ρούσση στη επιστημονική συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου κα Αικατερίνη Πριμικίρη.

Πόσο μέσα στις διαδικασίες ήταν η παράδοση αυτή; Το ότι ακόμη δεν έχει δοθεί η χρήση του στους πολίτες του Ωρωπού, έχει κάποια σχέση με τον τρόπο που επέλεξε η δημοτική αρχή να παραδώσει το κτίριο μέσω του… Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου και όχι κατευθείαν στο Υπουργείο Υγείας;

Η καθυστέρηση των 9 μηνών δικαιολογήθηκε από τη δημοτική αρχή, ότι δήθεν έλειπαν οι άδειες πυροπροστασίας και πυρασφάλειας οι οποίες βγήκαν και αναφέρονται μάλιστα και σε δελτίο τύπου του δήμου ότι παραδόθηκαν και αυτές! Δηλαδή… αναφέρεται το αυτονόητο, για να δικαιολογηθεί το αδικαιολόγητο!

Πέρα όμως από αυτές τις άδειες, φαίνεται να λείπουν και άλλα πράγματα για να δοθεί σε λειτουργία η εγκατάσταση αυτή. Πέρα του ότι όταν βρέχει μπαίνουν νερά μέσα στο κτίριο, με τα πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα -και αυτά δωρεά του κ. Μαρτίνου- να είναι εκτεθιμένα στον κίνδυνο της υγρασίας.

This entry was posted in Δημοτικά, Θέματα. Bookmark the permalink.

One Response to Πότε θα παραδωθούν τα νέα Τοπικά Ιατρεία στους πολίτες του Ωρωπού;

 1. Κωνσταντίνος Π. Μπάρδης says:

  10 Μαΐου στο θέμα της «Μάχιμης Πόλης» για τα εγκαίνια του κτιρίου της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού (http://www.maximipoli.gr/?p=22750), σχολίαζα:

  «…Καλά τα παλαμάκια, οι χαιρετισμοί, τα τραπεζώματα, τα «μπράβο», τα «φρου-φρου» κι αρώματα.
  Στην πράξη τώρα, πότε αυτό το κόσμημα, πότε αυτό το στολίδι (που ένας πολίτης μόνος του και με ιδία έξοδα δώρισε με όλη του την καρδιά στον Δήμο και κατ’ επέκταση στους δημότες και στους επισκέπτες του Δήμου και δεν είναι μόνο αυτό αλλά και μια πλειάδα άλλων τέτοιων χορηγήσεων), θα αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του;
  Πότε θα επανδρωθεί και θα στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να παραχθεί έργο;
  Σε μια βδομάδα;
  Σε ένα μήνα;
  Σε ένα έτος;..»

  Η βδομάδα τέλειωσε προ πολλού…
  Αισίως φτάνουμε στον μήνα…
  Άντε βρε και στο έτος θα κόψουμε και τούρτα..!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.